Beachdag bij KV Westergo

  • Home
  • Beachdag bij KV Westergo

Op zaterdag 5 juni was het Beachdag bij KV Westergo. Dit was de eerste in de serie van drie zaterdagen vol activiteiten voor alle leden. Dankzij de versoepelingen die per 5 juni zijn ingegaan, was ook het terras van de kantine voor het eerst sinds maanden weer geopend. De weergoden waren Bolsward gelukkig gunstig gezind, want ondanks hoosbuien door het hele land, viel er in Bolsward geen spatje regen. De combinatie van al die dingen zorgde voor een gezellige sportieve middag.
Op het beachvolleybalveld van VC Bolsward kwamen de leden in vier groepen in actie. Hoofdtrainer Jorrit Ellens bracht allerlei mooie spullen van zijn bedrijf SportsConnect mee naar Bolsward en wist jeugd en de senioren prima te vermaken met tikspellen, kanjam (een frisbeespel), beachvolleybal en uiteraard beachkorfbal. Dit beachkorfbal wordt gespeeld in een vierkant vak in het zand, met in de hoeken speciale vakken waarvandaan een doelpunt 2 punten oplevert.
Op het terras kon na lange tijd weer gezellig worden bijgekletst onder het genot van koffie met huisgemaakte appeltaart of – na sportieve inspanning – een koud drankje. Ondertussen kon worden nagedacht over een naam voor de Westergo-kantine, die een plekje zal krijgen op de pas geschilderde muur in de kantine. De namen kunnen worden ingediend via www.kvwestergo.nl/kantine, maar ook in de grote doos die daarvoor in de kantine is gezet. Op 19 juni – de Slotdag – zal de nieuwe naam bekend worden gemaakt.
De Beachdag was erg geslaagd en we kijken met elkaar alweer uit naar de volgende zaterdag: op 12 juni is er een heuse Wedstrijddag, waarbij de buren van KV De Waterpoort ook naar de Bolswarder velden zullen komen. Kantine en terras zijn ook dan weer open vanaf 13:00 uur. Tot dan!

SPONSOREN