Beide seniorenteams houden de punten thuis

  • Home
  • Beide seniorenteams houden de punten thuis

Westergo 2

Na een aantal lange reizen richting de Duitse grens, kon Westergo 2 eindelijk weer eens op de fiets naar een wedstrijd. Deze zaterdag stond Juventa uit Hardenberg op het programma, een ploeg die evenveel punten had en waar Westergo vorig jaar nog van had verloren.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de tegenpartij. Hoewel Westergo door een stip de 1-0 scoorde, waren ze daarna de korf even kwijt. Juventa schoot er snel vijf op rij in en bracht de stand op 1-5. Coach Johannes vond dat er iets moest gebeuren, de ballen wilden maar niet vallen. Ria en invaller Bas deden waarvoor ze gebracht werden en keerden het tij. In snel tempo werd de achterstand weer rechtgezet: 5-5 bij rust.

Na de rust ging Westergo door met scoren en bracht snel de stand op 8-5. Het was een redelijk fysieke pot en de scheidsrechter floot hier goed voor, dit leverde beide ploegen vele strafworpen en vrije ballen op. Notitie: beide ploegen vonden de nieuwe regel met betrekking tot het zelf nemen van de strafworpen nog erg lastig.
Juventa was onder andere erg zuiver bij de vrije ballen en kwam goed terug; de stand kwam op een 12-11 voorsprong met nog 10 minuten te spelen.

Een time-out om iedereen op te scherpen had een gewenst resultaat: Westergo scoorde in snel tempo nog vier goed uitgespeelde kansen en hield de verdediging dicht. Goede herendubbels in beide vakken werden beloond en strafworpen gingen erin. Het was uiteindelijk Bas die met zijn laatste doelpunt voor een 16-11 overwinning zorgde en het tweede hiermee op een 4e plek in het klassement zette.

Doelpunten: Bas Bosma (4x), Geert-Jan Sieperda (3x), Mariska Canninga (2x), Amarins Spijksma (2x), Tsjalling Sieperda (1x), Ria Jonker (2x), Harmjan Tienstra (1x) en Tjitske van Dijk (1x).

Westergo 3

Vanuit Wyckel kwam DTG 3 op bezoek bij Westergo 3. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Westergo de punten in Bolsward zou houden. Er werd gemakkelijk gescoord en het was in de rust al 12-3. In de tweede helft vond het derde ook goed de korf en het werd uiteindelijk 20-4.

Doelpunten: Mirna Feddema (4x), Tjitske van Dijk (4x), Piter Spoelstra (3x), Paul Schipper (3x), Maayke Schraa (2x), Paula Botermans (2x), Rins Hylkema (1x) en Stefan Bekema (1x).

Jeugdteams

Westergo A1 verloor helaas van van Deinum A1 met 8-13. De doelpunten zijn gemaakt door Hinke (2x), en Anoek, Jellyne, Luke, Claudia, Anke en Nova allen één keer.

De B1 won met 5-6 van Udiros B1. De doelpunten zijn gemaakt door Amarins en Luke (2x), Johan en Iris (1x).

Westergo C1 verloor de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen C2 met 5-3. De doelpunten zijn gemaakt door Syrk, Stefan en Niels.

De D1 won met 5-1 van Spannum D1. Rosanne maakte 2 doelpunten, Mats, Martijn en Livia allen één.

Westergo E1 won van Mid-Fryslân E1 met 6-2. De doelpunten zijn gemaakt door David (3x), Mare (2x) en Matthijs (1x).

De F’jes wonnen de wedstrijd tegen Drachten/Van der Wiel F2 met 8-4. Ze staan hiermee op een gedeelde eerste plaats met nog één wedstrijd op het programma. De doelpunten zijn gemaakt door Matthijs (4x), Jule (3x) en Detmer (1x).

SPONSOREN