Spannende wedstrijden 40e schoolkorfbaltoernooi

  • Home
  • Spannende wedstrijden 40e schoolkorfbaltoernooi

Woensdag 9 september organiseerde de jeugdcommissie van korfbalvereniging Westergo al weer voor de 40e keer het schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen. Drie van de vier Bolswarder basisscholen (De Bron, De Blinker en De Sint Maartenschool) namen met meerdere teams deel aan dit toernooi. Ook de Earste Trimen uit Nijland, voor de tweede keer pas deelnemend, was ditmaal met 5 teams vertegenwoordigd. Er werd weer met viertallen gespeeld waardoor het spel snel op en neer ging en de kans op veel doelpunten groot is. In totaal namen 30 teams deel aan het toernooi, verdeeld in de categorieën groep 5/6 (16 teams) en groep 7/8 (14 teams). Beide categorieën werden afgewerkt in 4 poules. Alleen de poulewinnaars gingen door naar de volgende ronde. Zo’n 150 basisschoolkinderen beleefden een mooie sportmiddag en maakten op plezierige wijze kennis met de enig gemengde teamsport en dat is korfbal. En dat maakt korfbal ook zo uniek.

Bij gr. 5/6 werd in poule 1 De Vliegende Badeendjes winnaar op doelsaldo. De andere teams die doorgingen naar de halve finale waren De Panters, Fryslân Boppe en De 5 Toppers. In de halve finale stonden 4 vrijwel gelijkwaardige teams, wat ook bleek uit de uitslagen. De Vliegende Badeendjes speelde 1-1 tegen De Panters en strafworpen moesten de beslissing brengend en daarin was De Vliegende badeendjes gelukkiger. In de ander halve finale won De 5 Toppers met 1-0 van Fryslân Boppe. In de kleine finale om de 3e en 4e plek won Fryslân Boppe met 2-1 van De Panters. De finale tussen De Vliegende Badeendjes en De 5 Toppers was superspannend en eindigde onbeslist. Strafworpen moesten een beslissing forceren en ook dat duurde even voordat de beslissing viel. De 5 Toppers won uiteindelijk.

Eindstand categorie gr. 5/6: 1. De 5 Toppers, 2. De Vliegende Badeendjes, 3. Fryslân Boppe, 4. De Panters.

De teams in de categorie gr. 7/8 startten het tweede deel van de middag en ook zij zorgden voor veel spannende wedstrijden. Ook hier eindigden in een van de vier poules 2 teams gelijk. Op doelsaldo werd KV De Waterpoort daarin eerste. De halve finalewedstrijden werden gecomplementeerd met De Korfgooiers, De Covid-Negentientjes en De Knallers. In de ene halve finale werd De Covid-Negentientjes (na een gelijkspel) winnaar door de strafworpen beter te benutten dan De Korfgooiers. In de andere halve finalewedstrijd won KV De Waterpoort met 2-1 van de Covid-Negentientjes. In de strijd om de 3e en 4e plaats speelden de Korfgooiers en De Knallers gelijk (2-2). Weer moesten strafworpen een winnaar bepalen. De Korfgooiers bleken hierin gelukkiger en werden daardoor 3e. De finale met als inzet de wisselbeker werd op het scherpst van de snede gespeeld door 2 sterk aan elkaar gewaagde ploegen. Hetzelfde beeld zoals zovele wedstrijden dit toernooi: de gelukkigste, KV De Waterpoort, won met 2-1.

Eindstand categorie 7/8: 1. Winnaar van de wisselbeker KV De Waterpoort (De Earste Trimen uit Nijland , 2. De Covid-Negentientjes, 3. De Korfgooiers, 4. De Knallers.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een Westergotasje omdat dit het 40e schoolkorfbaltoernooi was.

 

SPONSOREN