Senioren houden 6 punten in Bolsward

  • Home
  • Senioren houden 6 punten in Bolsward

Westergo 1
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: na bijna een jaar werd er bij Westergo weer om de punten gekorfbald. Zowel de jeugd als de senioren mochten hun krachten weer meten met tegenstanders van buiten Bolsward. Voor het eerste van Westergo een extra uitdaging, omdat deze eerste competitiewedstrijd ook meteen de eerste was na de promotie naar de derde klasse. Tegenstander in dit duel was ADOS uit Hoorn. Nadat het thuispubliek een mooie overwinning van Westergo 2 had gezien, mocht Westergo 1 het veld op. Het eerste aanvalsvak liet al meteen zien dat er niet afwachtend gespeeld zou worden en zette al snel 2-0 op het scorebord. Maar ook ADOS was niet uit Hoorn gekomen om zich de kaas van het brood te laten eten en kwam halverwege de eerste helft langszij en wist zelf een puntje voorsprong te pakken met 6-7. In dezelfde minuut werd de score door Westergo weer gelijkgetrokken en met een minimale voorsprong van 10-9 voor de thuisclub gingen beide ploegen de rust in. Na de rust ging de strijd op gelijke voet verder. ADOS en Westergo waren goed aan elkaar gewaagd in de sportieve wedstrijd en gaven elkaar weinig ruimte om uit te lopen. Drie keer wist ADOS in de tweede helft een puntje voorsprong te pakken, maar steeds trok Westergo snel weer gelijk. Na de 14-15 was het Westergo dat zeer sterk verdedigde en zo de aanval de tijd gunde om tot scoren te komen. Drie geel-zwarte doelpunten op rij resulteerden in een 17-15 overwinning voor de Hendriksen Fashion-formatie. De eerste punten in de derde klasse zijn binnen! Volgende week wacht een rit naar Castricum voor de wedstrijd tegen Helios.

Westergo 2
Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste speelde Westergo 2 tegen Mid Fryslân 5. In de eerste helft ging de strijd gelijk op en dankzij een ringloze treffer wist Westergo met 1 puntje voorsprong de rust in te gaan; 6-5. Na de rust liep Westergo weg van Mid Fryslân, maar na de 9-5 kwam Mid Fryslân weer beter in de wedstrijd en kroop langzaam weer dichterbij. De score bij Westergo viel stil en Mid Fryslân wist de 10-9 te scoren. Maar het bleek te laat voor de gasten, de scheidsrechter floot al snel na dat doelpunt voor einde wedstrijd. Ook Westergo 2 hield de punten in Bolsward.

Westergo 3
Sluitstuk van het eerste competitieweekend op het Bolwerk was de wedstrijd tussen Westergo 3 en Pallas 4. De spelers van het derde werden al in de eerste minuut bij de les geroepen door een doelpunt van de Leeuwarders en moesten ook de 0-2 toelaten. Daarna was Westergo 3 wakker en draaide al snel de score om. Het werd nog 4-4 in de eerste helft, maar met de rust was er weer een voorsprong van 2 punten. In de tweede helft werd die voorsprong stevig uitgebouwd. Pallas scoorde nog tweemaal, maar het was Westergo dat de dienst uitmaakte en uiteindelijk met 14-6 won.

Jeugd
Westergo A1 vertrok afgelopen naar Joure voor hun eerste wedstrijd. Ondanks de gecreëerde kansen lukte het de Bolswarders niet om te scoren, waar het aan de andere kant wel lukte. Joure A1 won met 14-1. Martijn maakte het doelpunt.

Westergo B1 kwam op bezoek bij Kinea en verloor met 13-5 van hun B1. Doelpunten kwamen van Syrk (3), David en Stefan (elk 1)

Westergo C1 verloor met 8-4 van Kinea C1.

Westergo D2 speelde hun eerste veldwedstrijd tegen Joure D1. Voor de D2 was het hun eerste wedstrijd in twee vakken, wat wel eventjes moest wennen. David maakte het doelpunt.

Westergo E1 speelde hun eerste wedstrijd in de E’s tegen Harich E2. Het was voor iedereen erg wennen dat je niet verdedigd mag schieten, zoals ze gewend waren bij de F’jes. Het werd 7-4 voor Harich. Doelpunten van Jule (2), Johan en Jolijn (1)

SPONSOREN