Uitslagen 18 september

  • Home
  • Uitslagen 18 september

Westergo 1

Het eerste team vertrok deze mooie zaterdag naar Castricum voor een spannende pot tegen Helios 1. Het team startte met een andere basis dan normaal, vanwege blessures en wat afmeldingen begonnen Paul, Ria en Tsjalling aan de wedstrijd. Helios was een nieuwe tegenstander en daarbij net gedegradeerd uit de tweede klasse, extra noodzaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Cynthia opende de wedstrijd met een strafworp en Helios leverde veel maar nog onzuivere schoten. Na een aantal minuten waren ze warm en kwamen ze op 3-1, waar Westergo moeite had met scoren. Na de 3-2 van Hedzer kwam ook het eerste op gang en gingen beide teams elkaar in de achtervolging, maar Westergo wist steeds weer een puntje voor te pakken.

De tweede helft begon met een doelpunt die voor de 8-10 voorsprong tekende. De scheids begon deze helft steeds minder te tolereren en floot om de haverklap voor een overtreding, de ene na de andere vrije bal werd gegeven. De sfeer werd wat grimmiger, beide teams waren het regelmatig niet eens met de scheids en lieten dit ook merken. De doelpunten werden schaars en het eindsignaal kwam dichterbij. Helios vond de korf op het laatst twee keer: 14-12. De tijd begon te dringen voor het eerste en na een goede aanval viel de 14-13. Met nog twee minuten op de klok moesten ze scoren, maar de scheids stond niet meer aan de kant van Westergo. In de laatste seconden werd de 14-14 gescoord, maar de scheids had een gelijkstand niet in het hoofd. Het doelpunt werd afgefloten als verdedigd, waardoor Helios de punten in Castricum kon houden.

Westergo 2

Afgelopen zaterdag reisde het tweede van Westergo af naar Leeuwarden. De wedstrijd tegen Pallas 3 stond op het programma. Na de overwinning van vorige week, was het team er op gebrand de punten mee naar Bolsward te nemen. Kort na het fluitsignaal opende Pallas al snel de score, en stond de 1-0 op het scorebord. Na twee vrije ballen die er niet in gingen, scoorde Judith de 1-1 vanuit een strafworp. Lange tijd ging de stand gelijk op, maar vlak voor rust wist Pallas het gat naar 3 doelpunten te brengen: 8-5. Manon wist in de laatste minuut voor de rust nog een doelpunt te maken, waardoor Westergo met 2 punten achterstand de rust in ging. Westergo voelde dat ze in Leeuwarden de punten mee naar huis moesten kunnen nemen, en begonnen de tweede helft direct fel. Dit resulteerde erin dat het 10 minuten na rust 9-9 stond, en de stand dus weer gelijk was. Door de warmte werd er een time out aangevraagd door Westergo, zodat ze even op adem konden komen voor het laatste deel van de wedstrijd. Na de time out maakte Geert-Jan snel achter elkaar 2 doelpunten, en vlak na de vakwissel wist ook Judith er nog een doelpunt van afstand in te leggen: 9-12! Het laatste kwartier van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, Westergo nam de punten dus mee naar Bolsward!

Westergo 3

Het derde team vertrok naar Veenwouden voor een wedstrijd tegen hun derde team. In de heerlijke ochtendzon wonnen zij met 13-6.

Midweek

Het midweekteam speelde op woensdag 15 september hun eerste wedstrijd weer op het veld. Ze wonnen met 14-6 van Harich.

Westergo C1

Westergo C1 speelde een leuke pot tegen Wordt Kwiek C1. Er werd leuk gespeeld en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Westergo trok aan het langste eind en won met 8-6!

Doelpunten van Syrk (3), Klaske en Ytsen (beide 2) en Liset (1).

Westergo D1

Westergo D1 vertrok naar Reduzum voor een wedstrijd tegen Mid Fryslân D4. Helaas was de tegenstander te sterk. Ze verloren met 12-0. Twee dagen ervoor speelde de D1 een inhaalwedstrijd tegen WWC D1. Deze teams waren meer aan elkaar gewaagd. Helaas ging WWC naar huis met de punten en een 4-8 overwinning. Doelpunten onbekend.

Westergo D2

Westergo D2 verloor met 8-0 van SIOS D2. Het nieuwe team moet erg wennen. Er waren genoeg kansen, maar helaas konden die de korf niet goed vinden.

Westergo E1

Westergo E1 speelde hun tweede wedstrijd in de E’s tegen Lemmer E1. In een leuke en spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-3 voor Lemmer. Doelpunten waren van Jolijn en Jule.

Westergo E2

Westergo E2 had het zwaar tegen Mid Fryslân E2. De korfbalwedstrijden moeten erg wennen. E2 verliest met 0-25.

SPONSOREN