Waterskiën met KV Westergo

  • Home
  • Waterskiën met KV Westergo

“Uit met Westergo”, een hele normale omschrijving in de tijd toen corona nog slechts een virus was in China dat hier toch nooit zou komen. Zaterdag 10 juli stond deze omschrijving echter voor het uitje dat gepland was voor de selectie van KV Westergo. Om toch binnen het kader van sportiviteit te blijven, ook na de slotdag (die trouwens mede mogelijk gemaakt was door het bedrijfje Sports-Connect van Jorrit Ellens), besloot de selectie te gaan waterskiën. 11 dappere selectieleden durfden dit avontuur aan te gaan.

Om 14:15 werd er afgesproken op het verzamelpunt voor uitwedstrijden. Daar aan komen, mensen zien staan wachten om te vertrekken, en vervolgens daadwerkelijk samen te vertrekken bracht de nodige nostalgische gevoelens naar boven. Met 3 auto’s werd er vertrokken naar de Potten te Sneek. In de kleedkamer werd Hedzer overvallen door nog meer nostalgie: “Het lijkt hier wel de kleedkamer van WWC!”.
Rond 14:40 stond Westergo klaar om te gaan! Het vinden van een passende helm was voor velen nog wel even lastig. Dieuwke had ook nog even moeite met de linker en de rechter ski, maar nadat iedereen een passende outfit had gevonden werd er een kleine uitleg gegeven door de “surfer-dude” van de waterski-baan. “Tussen de boeien door”, “onder water gaan als er iemand komt en hij je niet kan ontwijken”, en “veel plezier!” klinken allemaal toch niet zo ingewikkeld…

Gemiddeld heeft eenieder het spreekwoord “met vallen en opstaan” een uur lang erg letterlijk genomen. Als, of in ons geval, wanneer je dan valt, was de tip om niet helemaal aan de andere kant van de baan te vallen. De reden hiervoor was heel simpel: dan moet je een behoorlijk stuk zwemmen of lopen. Na dit uur kon vrijwel iedereen opstaan en sommigen zelfs al meerdere rondjes! Het tweede uur kon men nog even wat stoeien met de ski’s en kijken of het slechts een gelukstreffer was, of dat het een tweede, of misschien wel derde, keer ook zou lukken. Anderen zochten het wat droger op en nuttigden al hun eerste drankje of hapje. Iets na 5 uur was iedereen van de ski’s. Nadat ook de laatsten nog even een biertje genuttigd hadden vertrok de club weer naar Bolsward.
In de kantine stond er voor een drietal nog een verrassing te wachten. Na het genot van een overheerlijk chinees buffet werden drie mensen uit de selectie nog even in het zonnetje gezet. Catharina Nijholt, Johannes Miedema, en Bas Bosma ontvingen een bos bloemen en een hartverwarmend afscheid van de voorzitter, Tjitske van Dijk-Dijkstra. Ditzelfde afscheid was ook bedoeld voor Elmar Colly, omdat ook hij helaas besloten heeft om afscheid te nemen van KV Westergo. Ondanks dat hij niet meedeed aan deze dag, heeft het boeket toch zijn weg ook naar hem gevonden bij hem thuis. Voor Catharina had Mirna Feddema ook nog een prachtige collage gemaakt van al haar jaren (17!) bij de club. Johannes en Bas beweren ook (voor de zoveelste keer) te vertrekken, maar zien wij ongetwijfeld over een jaar weer in de selectie. Hopelijk mogen wij Catharina en Elmar dan ook weer verwelkomen. Maar even zonder gekheid, KV Westergo wenst jullie het allerbeste, en hoopt dat jullie weten dat jullie altijd welkom zijn!

Na dit afscheid werd er nog, als vanouds en met de anderhalve meter in acht, een gezellige avond van gemaakt tot 12 uur. Eenieder bedankt voor het helpen bijdragen aan deze gezellige dag!

SPONSOREN