Wedstrijdverslagen 1 juni

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 1 juni

Wat een heerlijk korfbalweekend! Meerdere teams speelden hun kampioenswedstrijd of hebben hun kans op het kampioenschap vergroot. Lees het hieronder!

Westergo 1

Westergo mocht in de voorlaatste wedstrijd aantreden tegen Deinum 1. Mocht Westergo deze wedstrijd winnen dan zou het kampioen worden.

Ondanks de straffe wind en zonder de zon waren er toch nog redelijk wat supporters afgereisd naar Deinum. De supporters zagen Westergo snel weglopen naar een 0-5 voorsprong. Deinum speelde fel, maar dit resulteerde niet direct in doelpunten. Westergo had stevig de controle over de wedstrijd, en met een 2-13 ruststand was Westergo op goede kampioenskoers.

In de 2e helft haalde de wind nog maar ietsjes aan, waardoor het iets lastiger werd om snel en aanvallend te blijven spelen. Ondanks dat bleef er van beide kanten hard gewerkt worden en kreeg Westergo niks kado. Uiteindelijk stond er een 2-20 eindstand op het scorebord.

Met deze stand was het zeker: Westergo 1 is kampioen en promoveert naar de 3e klasse!

Westergo 2

Westergo 2 moest winnen tegen SIM 1 om ook nog kans te maken op het kampioenschap, maar slaagde hier niet in. Eindstand 16-9.

Westergo A1

Westergo A1 vertrok naar Lemmer en kreeg een pittige wedstrijd voor de kiezen. Lemmer speelde overtuigend en maakte de kansen veelvuldig af: eindstand 17-3.

Westergo B1

De B’s vertrokken ook naar Lemmer en moesten winnen om nog kampioen te kunnen worden. Lemmer was erg gericht op de doorloopbal, het was dus belangrijk om voor te verdedigen en de snelle tegenstanders er niet langs te laten komen. Helaas was Lemmer hier slimmer in en konden ze er veel doelpunten mee maken. Na onze 2-1 werd het meer een wedstrijd, maar Lemmer zette aan. De ruststand was 4-1. Na rust kwamen de doelpunten aan beide kanten meer los en wisten de B’s wat dichterbij te komen, maar elk doelpunt zorgde ook weer voor een tegendoelpunt. Het was vandaag niet genoeg voor de overwinning, eindstand 11-7.

Westergo D1

D1 mocht tegen het bekende Harich spelen, een gelijkwaardige ploeg. Na het eerste balverlies pakte Westergo het op om fel de wedstrijd in te gaan. De bal werd meestal snel rond gegooid, wat resulteerde in mooie acties. Na de opening van een kleine kans door Femke maakte Harich al snel de 1-1. De 10 minuten voor rust was Harich even scherper en scoorden makkelijk waardoor we met 2-4 de rust in gingen.

Na rust was Westergo weer volop in de focus. We pakten goede kansen, liepen slim en de verdediging hield het mooi dicht waardoor we weer gelijk kwamen. Door, vooraf afgesproken, inlopers vanuit de ruimte en een lange bal er overheen gegooid, scoorden we 2 doelpunten! Van de 5-5 ging het naar de 6-6, wat was het spannend!! Westergo bleef gefocust en bleef scherp in de verdediging. Ook in de aanval bleven ze zoeken naar kansen en ja… Arne scoorde de 7-6! 10 seconden later was daar het eindsignaal, gewonnen!!!! Een prachtige spannende wedstrijd met volop focus, strijd en inzet, een trotse coach aan de kant! Doelpunten Femke 2, Arne 2, Jule 2 en Jolijn 1.

Westergo D2

De D2 speelde vandaag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Drachten D3.

De uitwedstrijd werd verloren met 10-2 dus het zou een pittig wedstrijd worden.

In de beginfase kon Westergo het goede dichthouden. Maar toen het eerste doelpunt viel bij Drachten, ging het al snel door. Westergo had moeite met de verdedigende druk van Drachten waardoor het aanvallend erg moeilijk werd gemaakt. We wisten nog een paar goede schoten te lossen maar helaas vielen er geen doelpunten aan Westergo’s kant. Uiteindelijk heeft Drachten gewonnen met 0-10.

Westergo E1

De E’s speelden zaterdag de return tegen LDODK. De eerste wedstrijd was erg spannend, dus Nora, Maud, Sanne, Fenna en invaller Anne Rinske wisten dat ze aan de bak moesten. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op.  LDODK was de eerste die scoorde. Westergo rechtte de schouders en door snellere passing en mooie doorlopers wisten de E’s met een 3-1 voorsprong de rust in te gaan. Na de limonade waren de dames zo scherp als een mes. De bal werd snel onderschept en naar de aanval gebracht. In het derde kwart liep Westergo uit naar 6-3. LDODK wist in het laatste kwart de grip terug te pakken en ook nog een keer te scoren. Maar toen de scheidsrechter floot voor het eindsignaal was de eindstand 6-4 en was de E voorjaarskampioen!! Doelpuntenmakers: Fenna 2, Anne Rinske 2, Nora en Sanne.

Westergo F1

De F’jes namen het op tegen LDODK F3 en maakten er een héle spannende wedstrijd van, maar helaas trokken de Gorredijkers aan het langste eind. Eindstand 8-7.

Westergo F2

F2 speelde dit weekend thuis tegen Drachten. Drachten kwam goed uit de startblokken en maakte al snel 2 doelpunten. Maar Westergo liet zich niet uit het veld slaan, want in de rust stonden wij alweer met 3-2 voor!

Af en toe waren er veel schotkansen achter elkaar en wilde de bal er maar niet in. Daardoor werd het wel wat spannend. Gelukkig vingen wij de bal steeds goed af en werden er toch twee kansen afgemaakt; 5-2. Drachten zette zijn superspeler in wat weer zorgde voor een doelpunt voor onze tegenstander: 5-3. Ze hadden de smaak weer te pakken en scoorden daarna zelfs weer 5-4. Toen Thomas na dat doelpunt de bal uit nam en een lange bal gooide op Rinske Marije, maakte die er meteen weer 6-4 van en met die stand eindigde de wedstrijd. Het was weer een leuke en spannende wedstrijd!

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN