Wedstrijdverslagen 11 maart

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 11 maart

Westergo 1

Afgelopen weekend stond voor Westergo 1 de uitwedstrijd tegen Harich op het programma. In de thuiswedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar na de rust lukte er weinig meer bij de gasten. Uiteindelijk wist Westergo toen eenvoudig weg te lopen en 21-10 te winnen.

De voorgaande wedstrijd wist Harich gelijk te spelen tegen De Waterpoort, dus Westergo trof een ploeg in vorm. Dit bleek ook wel op de openingsfase. Harich wist in de 1e 10 minuten een 7-2 voorsprong op te bouwen, waar Westergo weinig had in te brengen. Harich wist door een snel baltempo en slimme acties fouten uit te lokken, en wist dook goed gebruik te maken van deze fouten. Na het 1e kwartier kwam Westergo beter in de wedstrijd, en repareerde de score tot 11-10, met een mooie afstandstreffer vanaf de middellijn van Tom.

Na de rust werd de sterke fase van voor de rust doorgetrokken, en met nog 10 minuten spelen stond er met 14-17 op het scorebord. De scheidsrechter liet weinig toe, en er werden veel vrije ballen en strafworpen gegeven. Harich vergat in deze fase hiervan te profiteren, en moet nog 5 minuten te spelen en met een score van 16-18 leek de overwinning binnen handbereik. Het lukte Westergo echter niet om de score verder uit te bouwen, en Harich wist te profiteren van het balverlies dat werd geleden. Met een uiteindelijke einduitslag van 18-18 misschien wel een terechte uitslag, maar gezien het beeld van de 2e helft voor het gevoel wel een punt te weinig.

Westergo 2

Het tweede vertrok naar Grou voor de return tegen Mid-Fryslân 6, een team met erg gevarieerde leeftijden. De thuiswedstrijd werd verloren op te weinig goals en tegendoelpunten van grote afstand, dus Westergo wilde meer doelpunten en sluiten in de verdediging.

Na het fluitsignaal schoot Mid-Fryslân uit de startblokken en met twee snelle heren wisten ze snel op voorsprong te komen. Helaas strandden de goede voornemens van Westergo om veel te scoren, de aanvallen liepen vrij moeizaam en de gecreëerde kansen leidden niet tot een doelpunt. Ze zagen MF dan ook uitlopen tot een gat van 8.

Na rust was de deksel van de korf en speelde Westergo aanvallend veel beter. Hierdoor gingen de teams gelijk op en zou het op basis van alleen de tweede helft erg spannend zijn, maar het gat van de eerste helft was te groot om in te halen. Eindstand 17-11.

Westergo A1

Na een knappe overwinning vorige week zaterdag van 9-5 tegen Deinum, mochten we nu wederom tegen Deinum A1. Verdedigend stond Westergo zeer sterk, toch kwam Deinum op 1-0. Daarna volgde al snel de 1-1 door een mooi afstandsschot van Syrk. Dit was steeds het gevolg in de wedstrijd. Deinum kwam op voorsprong, waarna Westergo de stand weer rechttrok. Westergo had wat moeite met aanvallen, en het afronden van kansen. Via 2 afstandschoten van wederom Syrk en Emma, een kleine kans van Hinke, tekende Janieke voor de 5-5. Maar Westergo won ook deze wedstrijd door een kans achter de korf van Hinke. Eindstand 5-6.

Westergo B1

Een paar uur voor de wedstrijd van het eerste mocht ook de B1 aantreden in Balk tegen Harich B1. Gebaseerd op de eerste wedstrijd kon het een leuke wedstrijd worden. En dat werd het ook. Westergo opende de score dmv een mooi doelpunt van Ymke. Harich maakte hierna snel de gelijkmaker. Hierna stoomde Westergo door naar de 1-4 via Klaske, Shyvana en Liset. Harich kwam daarna beter tot scoren. Zij scoorden nog 8 keer, tegen 3 keer van Westergo. De laatste 3 doelpunten werden gescoord door Max. 3 keer hetzelfde doelpunt, een mooie inloopbal vanuit de ruimte met een strakke aangeef. Max ronde deze perfect af. Helaas bleef de eindstand wel 9-7, dus geen punten.

Westergo C1

Westergo C1 speelde uit tegen Spannum C1. De eindstand werd 11-5.

Westergo D1

Voor de D1 was Mid Fryslân een maatje te groot. De tegenstanders stonden er bovenop en wisten zo de passing goed moeilijk te maken. Aanvallen werd daardoor heel moeilijk. Mid Fryslân wist wel gemakkelijk aan te vallen en te scoren. In de rust was het al 9-2. Na de rust wist de verdediging van Westergo het spel van Mid Fryslân beter te ontregelen door goed voor te verdedigen en een oog op de bal te houden. Aanvallen bleef lastig. We gingen voor de vier doelpunten, maar bleven helaas steken op 3. Het werd 14-3. Doelpunten van Mare, Martijn en Marlies.

Westergo E1

E1 mocht in Balk tegen Harich E2 spelen. De eerste minuten waren even wennen, maar daarna draaide het goed, werden de ballen snel gegooid en ontstonden mooie kansen waardoor het in de rust 0-3 stond. Na de rust was het even lastig om de bal snel te laten rondgaan en waren we bal wat sneller kwijt. Hier maakte Harich gebruik van door 3 x te scoren. Maar door een mooie inloper, een strafworp en een afstandschot scoorden we toch 3 doelpunten. Eindstand 3-6. Doelpunten: Jule 2, Jent, Mara, Elena en Arne, allen 1.

Westergo E2

De E2 reisde af naar Drachten voor een wedstrijd tegen Drachten/Van der Wiel E4. De eindstand werd 11-3.

Westergo F1

De F1 speelde tegen WWC in Easterein. WWC begon sterk en wist al snel op een 4-1 voorsprong te komen. Maar toen werd Westergo wakker. In de eerste tien minuten na rust wisten ze de gelijkmaker te scoren: 5-5. Maar WWC begon ook meer te scoren en kwam weer twee punten voor. Westergo kon wel steeds meescoren, maar kon niet meer inlopen. In een doelpuntrijk slotstuk werd het uiteindelijk 13-11. Ruben schoot met scherp en scoorde 3 doelpunten, Maud 3, Jayden 2, Esther 1, 1 van een tegenstander en nog 1 waarvan de maker onbekend is.

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

Wedstrijdverslagen 6 april
12 april 2024

Wedstrijdverslagen 16 maart
22 maart 2024

Wedstrijdverslagen 9 maart
14 maart 2024

Wedstrijdverslagen 24 februari
28 februari 2024

SPONSOREN