Wedstrijdverslagen 11 mei

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 11 mei

Na een aantal weken vrij zijn er afgelopen zaterdag weer wedstrijden gespeeld onder een prachtige blauwe lucht en een lekker zonnetje. Komend weekend is iedereen vrij vanwege Pinksteren. Iedereen die de Elfstedentocht op welke manier dan ook gaat volbrengen: Succes!

Westergo 1

Westergo 1 kreeg mede-koploper Lintjo 1 op bezoek. Belangrijk dus om vandaag te winnen, om de koppositie te versterken. Wedstrijden tussen de ploeg uit Oldeberkoop en Westergo zijn altijd spannend met aan elkaar gewaagde teams, maar de bekende strijdlust van Lintjo was vandaag ver te zoeken. Westergo sloeg vanaf het begin al een gat en liet Lintjo die niet meer dichtmaken. Een makkelijke overwinning voor de Bolswarders, die goed speelden. Eindstand 20-13.

Westergo 2

Onder zomerse omstandigheden mocht Westergo 2 afgelopen zaterdag aantreden tegen WWC uit Wiuwert. Na een korfbalvrije zaterdag een week eerder, had het team wel weer zin in een overwinning. Met die insteek startte de ploeg dan ook aan de wedstrijd. Al snel nam Westergo de leiding en werden er een aantal mooie doelpunten gemaakt, WWC wist ook mee te scoren waardoor Westergo nog niet verder kon uitlopen. Met rust stond er een 9-4 stand op het scorebord in het voordeel van Westergo. In de rust werd besproken dat we vooral ons eigen spel moesten blijven spelen en de kansen niet al te moeilijk moesten maken, verdedigend stond het prima. Uiteindelijk wist Westergo nog 5 keer te scoren in de tweede helft, waar WWC nog 3 keer wist te scoren. Uiteindelijk ging Westergo 2 er dus met de overwinning van door, nog steeds ongeslagen!

Midweek

Midweek speelde gisteren thuis tegen Spannum en maakte er een spannendere wedstrijd van dan de afgelopen weken. Helaas trokken ze niet aan het langste eind, eindstand 8-11.

Westergo A1

Westergo A1 mocht zaterdag hun tweede veld wedstrijd spelen. Dit maal tegen Udiros uit Nieuwehorne. Ondanks dat Westergo de eerste goal maakte, begon het niet scherp aan de wedstrijd. Bij rust stond men 8-2 achter. Na rust moest er dus duidelijk uit een ander vaatje getapt gaan worden. De verdediging moest scherper en de kansen die er gecreëerd werden verdienden het om afgerond te worden. Die opdracht werd goed uitgevoerd. Beide ploegen wisten in de tweede helft nog 5 keer te scoren. Westergo verloor de wedstrijd met 13-7. Doelpunten; Niels, Syrk (2), Hinke, Ymke en Stefan (2)

Westergo B1

Westergo B1 Speelde zaterdag thuis tegen Harich B3 en won overtuigend. Met een sterke verdediging hielden ze Harich maar op 1 doelpunt. Eindstand 7-1.

Westergo C1

De C1 vertrok naar Steenwijk voor de wedstrijd tegen Noveas C2. Onder een heerlijk ☀️ begonnen we sterk, na enkele seconden hadden we al een onderschepping en konden we gaan aanvallen. Het werd een wedstrijd met tientallen kansen, van ver weg en dichtbij, maar ze vielen er maar niet in. Hoewel onze verdediging het goed deed, speelde Noveas slimme balletjes en stond het zomaar 2-0. Dit schudde Westergo een beetje wakker en Guillaume schoot onze eerste erin. Lang vieren zat er niet in, Noveas scoorde meteen erna met een droge knal de 3-1.

Veel hoefde er niet te veranderen in onze tactiek, schieten om te scoren was hetgeen wat beter moest. Na rust kregen we dan eindelijk de smaak te pakken en kwamen we op gelijke hoogte (3-3) en gingen we er ook overheen: 3-4 en even later 3-5. Mooi teamspel kon dit doorzetten, ondanks dat Noveas toch weer dichterbij kwam. Echt spannend werd het niet meer en een sterker Westergo nam de punten weer mee naar huis. Eindstand 5-6.

Doelpunten van Mare (2), Marlies, Rosanne, Guillaume en Martijn

Westergo D2

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver voor Westergo D2! Na twee vrije weekenden gingen we vroeg in de ochtend richting de Hoeve tegen Weststellingwerf D7. We begonnen de wedstrijd erg goed en al naar een minuut werd er gescoord door Jent. Westergo heeft in de eerste helft goed gespeeld. Er werd goed verdedigd en veel geschoten. Al snel begon Weststellingwerf ook te scoren en bij rust stond het 4-2. De tweede helft werd net als de eerste helft goed begonnen en er werd direct gescoord door Jent. Door goed spel van Weststellingwerf wist ze uit te lopen naar 11-3. Dit was ook de einduitslag.

Doelpunten: 2x Jent en 1x Elsa

Westergo F1

Op mooie zonnige vrijdag avond mocht de F1: Inge, Jayson, Rosanna, Rinske Marije en Anna naar Harich. Iedereen had er zin in. We begonnen goed en speelden goed over. Al snel was duidelijk dat dit spannend ging worden. We kwamen 2-0 achter maar Inge wist 2-1 te scoren. Er werd goed samen gespeeld en ballen er tussen uitgepikt. Door Inge, Rinske Marije en Anna werd de ruststand 5-4! Iedereen was toe aan een beker limonade. Direct wist Westergo te scoren en werd het nog spannender 5-5!Harich wist direct daarna tweemaal te scoren helaas! Het scoren lukte Westergo niet meer alle scholen schoten gingen net mis. Door Rinske Marije werd de stand nog 8-7. We deden allemaal erg ons best maar het scoren lukte niet. Rianne mocht er nog even in als superspeler maar helaas de stand bleef 10-7.

 

Westergo F2

F2 speelde zaterdag de eerste wedstrijd tegen Spannum. Ze kregen 2 opdrachten mee. Snel de bal gooien als er iemand vrij staat en proberen de bal er tussen uit te pikken. Iedereen deed goed zijn best hier aan te denken. Door snel over te gooien zaten er hele mooie aanvallen tussen waar zelfs ook doelpunten uitgemaakt werden. Aan het eind van de wedstrijd hadden ze 11 doelpunten gemaakt (de scheids heeft er maar 10 geteld) maar dat mocht de de pret niet drukken. Uitslag 6-10. Doelpunten Rinske Marije 4, Jur 3, Auke 2, Mathias en Mare beide 1

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN