Wedstrijdverslagen 16 maart

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 16 maart

De állerlaatste wedstrijden van dit zaalseizoen. En wat voor wedstrijden! Het eerste speelde de derby tegen de Waterpoort en het tweede werd bij winst kampioen. Ook de F1 kreeg een grote verrassing te horen. Lees het hieronder!

Westergo 1

Westergo 1 mocht het in de laatste wedstrijd opnemen tegen de Waterpoort 1, een zeer bekende tegenstander. Voor de 4e keer dit seizoen troffen beide ploegen elkaar, waarbij de Snekers 2 keer een overwinning konden bijschrijven en Westergo 1 maal.

De laatste zaal wedstrijd verliep evenwichtig, en beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Dit evenwicht was ook in het scoreverloop terug te zien. Een verschil van meer dan 2 punten hebben beide ploegen elkaar niet gegeven. In de rust keek Westergo tegen een achterstand van 2 punten aan, maar dit werd al vrij snel na de pauze hersteld. Het initiatief lag ook bij de Bolswarders in de 2e helft, maar de Snekers wisten telkens aangehaakt te blijven. In de laatste minuut was er een minieme voorsprong van 1 punt: 20-19, maar door een strafworp in de laatste minuut eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 20-20.

Westergo 2

Met één punt achter SIM en nog één wedstrijd te spelen, moest het tweede vandaag winnen tegen DTL 3. Van tevoren was er wat spanning: want de vorige wedstrijd werd helaas verloren. Met het kampioenschap voor ogen werd er natuurlijk een tandje feller gespeeld, maar in de beginfase schoot DTL erg zuiver en gingen de teams gelijk op. Na een aantal goals van onder andere een zeer zuivere Judith kwam Westergo er lekker in, en liepen ze snel uit. In de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar ook na rust vielen de kansen er lekker in. Met een eindstand van 17-7 kreeg het team een staande ovatie van het grote publiek! Later werden ze in ’t Koerhûs gehuldigd. Super gedaan!

Westergo A1

De laatste zaalwedstrijd mochten de junioren het opnemen tegen de Waterpoort uit Sneek. Er werd gespeeld om de eer, want voor beide partijen was er niks meer te behalen. Westergo sluit het seizoen af met een tweede plaats. Westergo schoot uit de startblokken en kwam vrij makkelijk op een 4-0 voorsprong. Er werd goed rondgespeeld, waaruit veel afstandschoten konden komen. Op de vang was het onder andere Anna die veel ballen ving, waardoor er een volgende schot kon volgen. De kleedkamer werd opgezocht met een 7-3 voorsprong. In de tweede helft ging Westergo door met het strakke verdedigen, waardoor het voor Waterpoort lastig was kansen te creëren. Iedereen was scherp, waardoor dit resultaat mogelijk was. Einduitslag 15-8 (doelpunten: Syrk, Hinke, David, Emma, Ymke, Niels en Janiek.)

Westergo F1

Vandaag alweer de laatste zaal wedstrijd voor ons F team. Wat hebben we een plezier gehad en wat is er veel geleerd de afgelopen maanden! We gingen deze dag op pad naar Rottevalle waar we een kleine gymzaal aantroffen waar 1 wedstrijd tegelijk gespeeld kon worden.Na een goeie warming up begonnen we sterk aan de wedstrijd. Voordat ik het in de gaten had stond het al 0-4. Bij de tegenstander mocht nu de super speler erin en hier wisten ze goed gebruik van te maken en begonnen mee te scoren. De rust stand was 3-5. Na de rust scoorden Jur en Jayson om en om 5 doelpunten achter elkaar. 4-10 was de stand en die kon wez handig niet meer inhalen.   Mare en Rinske Marije scoorden de laatste 2 doelpunten. Totale score: Jur 6, Jayson 3, Rinske Marije 2, Mare 1.
Een paar dagen later kwam een grote verrassing: door een verliespartij van de koploper Drachten kwamen onze F’jes opeens ook op de eerste plaats van de poule te staan… en zijn ze dus KAMPIOEN! Geweldig gedaan door deze (jonge) toppers!

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN