Wedstrijdverslagen 2 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 2 oktober

Westergo 1

Deze week startte KV Westergo 1 de wedstrijd in Beverwijk tegen HBC 1. Net als vorige week was het team niet compleet: Tom werd vervangen door Tsjalling en Kim werd vervangen door Tjitske. Het was noodzakelijk dat Westergo deze wedstrijd zou winnen om niet onderaan te eindigen. HBC 1 had namelijk nog geen punten kunnen pakken.

De wedstrijd ging vroeg van start vanwege slechte weerberichten.

Het team onder leiding van Jorrit Ellens begon niet scherp aan de wedstrijd, binnen 10 minuten stond het 3-0. Daarna kwam KV Westergo op gang en werd het eerste doelpunt gescoord door Tsjalling. Na de 3-1 van Tsjalling ging het gelijk op, echter wist HBC 1 steeds één of twee punten voor te staan. Voor de rust werd er door Cynthia nog een mooi afstandsschot gelost. Westergo ging met 8-6 de rust in.

De toespraak van Jorrit Ellens was duidelijk, de punten moesten mee naar Bolsward. Na de rust bleef HBC 1 telkens met een paar punten voorstaan. Westergo wist terug te vechten en het werd 9-9 door een doelpunt van Harmjan, maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong. HBC 1 bouwde een voorsprong op van twee punten. Er moest wat gedaan worden om de winst te pakken dus werden Tjitske en Dieuwke gewisseld van vak.

Op driekwart van de wedstrijd stond het 12-10. De laatste tien minuten waren erg spannend: er werden nog twee doelpunten gemaakt door Hedzer en Franck, maar dit zorgde er niet voor dat de punten meegingen naar Bolsward. Uiteindelijk was de eindstand 13-12.

Komende zaterdag speelt Westergo 1 thuis tegen DKV Victoria 1 uit Diemen. Westergo is gebrand om deze punten te pakken.

Westergo 2

Westergo 2 vertrok naar Rottevalle voor een wedstrijd tegen Wêz Handich/DOW/TFS 5. De tegenpartij stond onder Westergo, maar had al twee pittige wedstrijden gespeeld. Na het onnodige verlies van vorige week wilde Westergo winnen om middenmoot in de poule te blijven.

Na het startsignaal kwam Westergo al snel op een 1-4 voorsprong te staan. Het spel liep goed en de doelpunten gingen er makkelijk in, maar de tegenpartij had hier ook geen moeite mee. Het werd een eerste helft met veel doelpunten en een nipte voorsprong voor Westergo.

In de rust werd duidelijk dat er geen achterstand mocht komen, want dan zouden de punten in Rottevalle blijven. Na de rust kwam Westergo helaas in een dip, de kansen bleven maar de doelpunten vielen niet. In een rap tempo wist de tegenstander, wat nog steeds makkelijk doelpunten maakte, snel naar een 19-13 voorsprong te komen.. Niks lukte meer en de aanvallen werden statischer en in de verdediging werden onnodige fouten gemaakt. Westergo wilde de wedstrijd goed afsluiten en kon toch nog de korf een paar keer vinden. Er werd afgefloten met een 20-17 eindstand.

Volgende week moet het tweede tegen de Pein, de eerste van de reeks wedstrijden tegen de koplopers.

Westergo B1

Westergo B1 speelde 28 september een inhaalwedstrijd op eigen veld tegen SIOS B1. Het was een leuke wedstrijd waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren. Westergo had een ruime voorsprong, maar maakte het op het einde nog wel erg spannend. Eindstand 8-6.

2 oktober stond het team opnieuw klaar om te spelen tegen Kinea B1, waar de vorige keer van verloren is. Het team kwam op een 0-2 achterstand, maar herpakte zich en ging de rust in met een 4-4 tussenstand. Na de rust zetten ze het goede spel voort en konden ze een voorsprong pakken van 8-4. Kinea wilde de winst niet makkelijk uit handen geven en knokte zich terug naar 8-7. Gelukkig wist Westergo hen te stoppen en wonnen ze met 8-7!

Doelpunten van Niels (4x), David (2x) Syrk en Stefan (2x)

Westergo C1

Westergo C1 speelde woensdag 29 september een inhaalwedstrijd tegen Mid-Fryslân C2. Helaas waren zij te sterk en verloor Westergo met 7-0.

Zaterdag 2 oktober mochten ze meteen weer spelen, Kinea C1 kwam op bezoek. Ze wisten zich na de nederlaag tegen Mid-Fryslân te herpakken en wonnen na een goede wedstrijd met 6-1! Doelpunten van Niels (2x), Ytsen, Klaske, Liset en Laura (1x).

Westergo D1

Westergo D1 vertrok op de vroege ochtend naar Mantgum, maar konden niet opboksen tegen WWC D2. Ze verloren met 13-0.

Westergo E1

Westergo E1 speelde opnieuw een spannende wedstrijd tegen Harich E2, maar de punten moesten gedeeld worden. Eindstand 2-2, doelpunten onbekend.

Westergo E2

Westergo E2 speelde hun tweede wedstrijd tegen de Waterpoort E2, waarbij de eerste wedstrijd helaas ruim verloren werd. De E2 heeft laten zien dat ze het korfballen steeds beter onder de knie krijgen, ze hebben de Waterpoort goed verdedigd en daarmee de doelpunten van de vorige keer gehalveerd. Zelf scoren lukte helaas niet, ze verloren met 10-0.

SPONSOREN