Wedstrijdverslagen 20 april

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 20 april

Deze zaterdag kwamen vrijwel alle teams in actie! Hierna volgt weer een periode van rust met de meivakantie in zicht. Lees hieronder welke teams de winst hebben gepakt!

Westergo 1

Westergo 1 mocht na een weekend rust het op gaan nemen tegen De Waterpoort. In de inmiddels 5e confrontatie dit seizoen was de score licht in het voordeel van de Snekers: 2 keer won de Waterpoort, 1 keer wonnen de Bolswarders en de laatste zaalwedstrijd werd er gelijk gespeeld. In Sneek was het weer niet al te best, er stond een koude wind schuin over het veld heen en de paar buien die over trokken maakte het zeer fris.

In het begin van de wedstrijd was er nog niks te merken van de kou of de wind, beide ploegen beginnen scherp en fris, en na 7 minuten stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. Hierna zette Westergo aan en konden de Snekers niet bij blijven. Verdedigend was de druk van de Bolswarders hoog en dit leide tot vele onderscheppingen. Dit stelde de aanval in staat om rustig door te gaan met bouwen en doelpunten maken. Eind 1e helft viel er nog een verfrissend buitje en mochten beide ploegen rusten met een 5-11 tussenstand.

In de 2e helft bleef de verdedigende druk hoog van Westergo, maar ook De Waterpoort begon met wat tactische omzettingen meer grip te krijgen in de verdediging. Halverwege de 2e helft stond het 11-16, maar samen met de temperatuur en de harde wind zakte het tempo wat weg. Er werd een kwartier lang gezocht, maar uiteindelijk was het Paula Botermans die aan het eind van de 2e helft de eindstand bepaalde: 11-17.

Over 3 weken komt de mede-koploper op bezoek in Bolsward: Lintjo uit Olderbekoop.

Westergo 2

Afgelopen zaterdag nam Westergo 2 het op tegen een combinatie van Pallas & Wez Warber. In de auto richting Goutum kwamen verschillende regenbuien ons al tegemoet. Aangekomen in Goutum brak het zonnetje zelfs nog even door, maar na het fluitsignaal begon het al snel weer te regenen. Het grasveld was behoorlijk nat wat het niet makkelijk maakte om op te spelen. Gedurende de eerste helft ging het redelijk gelijk op en wist Westergo net de voorsprong te behouden. Door de slechte omstandigheden ging Westergo met een 3-5 voorsprong de rust in. Ondanks de omstandigheden wilden we graag de punten mee naar huis nemen. Tegen het einde van de wedstrijd wist Westergo uit te lopen en bij het laatste fluitsignaal stond er uiteindelijk een 5-11 score op het scorebord.

Midweek

Het veldseizoen is van start en dat betekent dat het midweek weer in actie komt! Het team heeft alweer drie wedstrijden achter de rug.
Westergo – Mid-Fryslân: 7-13.
Leeuwarden/Wêz Warber – Westergo: 19-5
Spannum – Westergo: 13-6

Westergo B1

Westergo B1 Speelde zaterdag in Emmeloord tegen Emmeloord B1, Leuke wedstrijd en goed gespeeld. De kunst was om goed voor te blijven bij de aanval van de tegenstanders. Emmeloord was erg gericht op inlopen, maar dat wisten de B’s uit Bolsward goed vast te zetten. Mooie aanvallen opgezet en kansen goed benut. Eindstand: 5-9

Westergo C1

De C’s kregen LDODK C2 op bezoek, een ploeg die voortvarend van start ging, gevaarlijk op de inloopbal was en zomaar op 0-2 kwam. Westergo zette wel goede dynamische aanvallen neer, en plots was Micha er langs! Met een mooie doorloopbal stond het 1-2 en werd het echt een wedstrijd. De rollen waren omgedraaid, het was nu LDODK die door ons strakke (voor)verdedigen niet goed meer wist wat ze moesten doen.

Na rust was het belangrijk het voorverdedigen vol te houden en met dezelfde energie te spelen. De tweede helft begon met een identieke situatie als de eerste helft: LDODK schoot wederom uit de startblokken en kwam snel op 1-4. Ook nu was ons aanvalsspel prima en over alle schijven, maar de doelpunten vielen maar moeizaam. Martijn doorbrak de sterkere fase van LDODK met de 2-4 en we gingen er allemaal weer in geloven, met resultaat! Sterk verdedigend werk en twee mooie aanvallen op rij van het hele vak  resulteerden in twee doelpunten van Eline nipt voor het einde: Eindstand 4-4!

Westergo D1

Westergo D1 speelde thuis tegen WWC D1. De teams waren aan elkaar gewaagd de eerste helft, Westergo had mooie lange aanvallen en het verdedigingsvak had het ook prima onder controle. Met een gelijke 4-4 gingen we de rust in. De tweede helft starten we minder geconcentreerd waar WWC gelijk van profiteerde door 2x te scoren. Westergo pakte het weer op door goede aanvallen op te zetten en kansen te nemen, maar het doelpunt wilde niet vallen. Met een paar tactische wissels probeerden we de score nog bij te trekken, maar helaas lukte dit niet meer. Een goede wedstrijd met veel inzet en enthousiasme. Eindstand 7-10, doelpunten Marte 3 Arne 2 en Tim en Jule 1.

Westergo D2

De D2 had nam het zaterdag 20 april op tegen donkerbroek/DIO/ODIS/VZK D2. Het begon niet zo goed voor westergo, ze kwamen al snel op een achterstand door een paar mooie schoten van de tegenpartij. Gedurende de wedstrijd werd het weer steeds minder, met op en aan komende plensbuien en een koude wind hebben we besloten om de wedstrijd eerder af te kappen. Met een eindstand van 1-11 en koude handen kon de D2 weer op naar huis. doelpunt was gescoord door Mara.

Westergo E1

De E1 speelde zaterdag tegen WWC. Maud, Nora, Fenna en Sanne namen naast invaller Esther ook de zon mee naar het regenachtige veld. De vier dames gingen meteen scherp van start. Er werd snel overgespeeld en al gauw stond er 2-0 op het scorebord. De tegenstander speelde ook goed rond, maar Westergo wist de verdediging zo goed dicht te houden dat er bijna geen kansen uitkwamen. Door goed opletten wist Westergo veel ballen te onderscheppen en daar kwamen mooie aanvallen uit. In de rust stond het al 4-0. Na een korte bui precies in de rust ging de wedstrijd verder. Westergo speelde met vertrouwen en snelle uitbraken leverden mooie aanvallen op. Er werd hard gewerkt en goed gebruik gemaakt van de doorloper. WWC probeerde nog wel wat terug te doen, maar er stond geen maat op de E1 zaterdag. Geduldig bouwde Westergo de voorsprong uit. De uitslag was uiteindelijk 11-0. Doelpunten van Maud, Esther(2) en Sanne (8).

Westergo F1

Op een koude natte vrijdagavond mocht Westergo F1 een wedstrijd spelen tegen SIOS F1.
Het weer was erg slecht. Nadat er goed warm gelopen en geschoten was gingen we er tegen aan! Sios bleek al snel net wat beter waardoor we al snel op achterstand kwamen. We deden erg ons best door goed samen te spelen maar helaas lukte het niet om te scoren. Inge wist als eerste van Westergo te scoren en ook Auke lukte het om te scoren.

De uitslag 2-9. Wel wist Westergo te winnen met de strafworpen! 3-2.

Westergo F2

F2 speelde zaterdag de 2e veld wedstrijd. Zo warm was het bij de eerste wedstrijd zo koud en nat was het nu. De handen waren bij iedereen rood van de kou en toch zijn er 11 doelpunten gescoord. Blijkbaar had Heerenveen nog meer last van de kou maar westergo verdedigde ook gewoon heel goed dus het lukte ze niet om te scoren. De eindstand was uiteindelijk 11-0. Scores: Jur 5, Rinske Marije 4, Mathias en  Mare 1.

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN