Wedstrijdverslagen 22 & 29 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 22 & 29 oktober

De afgelopen twee weken speelden alleen de senioren nog wedstrijden, de jeugd is al begonnen met de zaaltrainingen. Alleen de F1 en A1 mochten nog aan de bak. Over het algemeen waren het niet de beste wedstrijden voor Westergo en zijn er geen punten gepakt.

Westergo 1

Het eerste vertrok op 22 oktober naar Opeinde voor een wedstrijd tegen de Pein. Zij stonden ook niet erg hoog in de competitie, wat het een belangrijke wedstrijd maakte. Op een mooi kunstgrasveld ging de wedstrijd van start en snel bleek dat de Pein scherp was. De 1-0 viel snel, maar gelukkig had Westergo meteen het antwoord. De eerste minuten moesten beide teams nog in de wedstrijd komen en waren de doelpunten schaars, maar na 10 minuten maakte de Pein de kansen af en stond het snel 7-2. Er werd gerust met 10-4. Westergo ging gestaag door met aanvallen, maar liep met hetzelfde probleem waar het team al het hele seizoen mee loopt: afronden. Er werden vele kansen en ook strafworpen en vrije ballen gecreëerd, maar de bal ging er wederom niet in. Aan de andere kant had de Pein hier geen moeite mee en liepen ze gemakkelijk uit. Het vuur ging uit aan de kant van Westergo en de achterstand werd groter: 15-6 met nog een kleine 20 minuten te spelen. Het laatste kwartier gingen de aanvallen weer iets beter bij Westergo, maar de achterstand was te groot om nog in te halen. Eindstand 22-10.

Zaterdag 29 oktober speelde Westergo de laatste veldwedstrijd van 2022 tegen DTL in Hantum. De thuiswedstrijd was de eerste wedstrijd van het seizoen en was erg zoeken, waardoor er met 8-16 verloren werd. Verbetering laten zien was dan ook het streven en zoals coach Jorrit zei: Stunten op het veld kan altijd. Met deze mindset begon de wedstrijd en vanaf de eerste minuut was Westergo fel en vol strijdlust. Dit liet zich zien in duels én doelpunten; Westergo stond 1-3 voor. DTL was onder de indruk van de tegenstand die ze kregen, maar herstelden zich en wisten de twee punten achterstand om te zetten in twee punten voorsprong. Westergo maakte het weer gelijk en zo ging het de hele wedstrijd door: DTL creëerde een voorsprong van twee punten, welke Westergo met veel moeite weer gelijk maakte. Het gaf een redelijk vertekend beeld, want het waren de Bolswarders die sterker waren. Afronden bleek wederom erg lastig en zonder doelpunten is winnen erg lastig. Desondanks bleef het enorm spannend en ging de stand van 10-8, naar 10-10, naar 12-12 en naar 14-3 met nog een minuut op de klok. DTL hield het hoofd koel en schoot de 15-13 binnen, waarmee het spel was gespeeld. Zonde voor de Bolswarders, die de betere ploeg waren vanaf het begin. Eindstand 15-13.

Westergo 2

Het tweede vertrok naar Dronten en speelde tegen ASVD 4, een ploeg die vanaf het begin erg scherp en zuiver was. In de beginfase wist Westergo nog even bij te blijven, maar snel kwam ASVD op stoom. De doelpunten vielen met zoveel gemak dat ze er zelf ook verbaasd over waren en de voorsprong werd steeds groter. Rust: 12-4.
Na rust ging ASVD door met scoren en Westergo kon het tempo niet bijhouden. Ze zagen de achterstand groot worden en ASVD wist met gemak de twee punten naar zich toe te trekken.
Eindstand 25-8.

Westergo 3

Ook Westergo 3 kreeg het zwaar te verduren tegen Spannum 2 en kreeg veel doelpunten om de oren. Het werd 18-9. 

Westergo A1

De A1 speelde een inhaalwedstrijd tegen Lemmer A1, maar kon niet opboksen tegen deze sterke ploeg. Een doelpunt van de Bolswarders haalde de 0 van het scorebord, maar meer zat er vandaag niet in. Eindstand 1-14.

Westergo F1

De F1 speelde een wedstrijd tegen Heerenveen F2. Zij waren al kampioen voor de wedstrijd was begonnen, wat vast de druk van de ketel haalde. Beide teams waren namelijk ontzettend scherp en wisten een monsterscore neer te zetten. Heerenveen trok aan het langste eind en won met 28-16, maar grote complimenten voor beide teams. Met een snelle berekening is er namelijk de hele wedstrijd binnen elke minuut gescoord!

 

 

SPONSOREN