Wedstrijdverslagen 24 februari

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 24 februari

De meeste teams konden genieten van een weekje vrij, maar de C’s, E’s e F’jes moesten aan de bak!

Westergo C1

De C’s kregen Mid-Fryslân op bezoek. Tijdens de vorige wedstrijd werd het op het nippertje nog 5-5. Vandaag begonnen de tegenstanders met een sterkere ploeg dan toen en ze verdedigden zo strak, dat de bal passen erg moeilijk ging. Hier hadden we het eerste kwartier veel moeite mee en we kwamen weinig tot aanvallen. MF daarentegen maakte kansen goed af. Snel stond het al 0-4. De laatste fase van de eerste helft stond Westergo op, er kwamen lange aanvallen met veel kansen en rebounds en ook verdedigend kregen we het beter onder controle. Met 0-5 werd gerust.

Na rust konden we veel ballen onderscheppen, maar bleef het aanvallen lastig door de hoge druk op de ballijn. Gelukkig verdween de 0 van het scorebord door doelpunten van Marlies en Sytske, want in de tweede helft waren de ploegen prima aan elkaar gewaagd. Eindstand 2-8.

Westergo E1

Westergo E1 kreeg SIOS E2 op bezoek. Hoewel de tegenstander wat lengtevoordeel had, kon Westergo toch goed en snel overspelen. Er kwamen heel veel kansen. Voor de rust wist Westergo daar 3 van te scoren. Na de rust was het niet anders. Westergo was de betere ploeg. Er werden nu ook wat langere ballen gespeeld, waardoor topscorer van de dag Nora mooi uitgespeeld werd. SIOS wist in de tweede helft ook wat beter om te schakelen. Daar kwamen drie doelpunten uit. Maar de overwinning kwam voor de E1 niet in gevaar: het werd 7-4. Doelpunten van Nora (4), Ruben, Tim en Fenna.

Westergo E2

Westergo E2 kreeg bezoek van koploper Drachten. Dat het een lastige wedstrijd zou worden leek op papier duidelijk. Toch waren de spelers van Westergo zo brutaal om de score te openen. Drachten maakte al snel gelijk en kwam daarna op voorsprong, maar Westergo was fel en scoorde uit een mooie doorloper de 2-2. Het was hard werken voor de thuisclub. Drachten was fysiek in het voordeel en wist steeds snel uit te breken. Westergo verdedigde voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat Drachten met een 2-4 voorsprong de rust in ging. Na de rust ging Westergo er weer vol voor. Er ging een hoop energie zitten in het onderscheppen van ballen en in het weer omschakelen naar de verdediging. De schoten die gelost werden wilden ook maar niet doelpunten worden. Drachten hield het net wat beter vol en was ook wat efficiënter. De koploper liep vrij gemakkelijk uit naar 10-2. Toch liet Westergo de hoofden niet hangen: elke aanval kan immers een doelpunt worden. Uiteindelijk wist Westergo nog 1x doel te treffen en Drachten nog 2x. Het werd 3-12. Doelpunten van Imme, Esther en Ruben.

Westergo F1

Westergo F1 – LDODK F3. Vandaag stonden van de Fjes in het veld; Auke, Jur, Anna, Fenne, Inge en Jayson. We begonnen sterk vanaf de start van de wedstrijd. Gooiden goed over en liepen goed vrij toch lukte het ons niet om te scoren en kwamen we al snel op een achterstand 0-2. Hierna maakte Westergo een paar mooie acties en scoorden we 1-3 door Auke. We hadden nog een paar mooie aanvallen maar helaas gingen deze er niet in. We waren fel op de bal en konden de bal een paar keer goed onderscheppen! Toch scoorde LDODK nog een keer  1-4. Tijd voor de superspeler deze mocht er bijna direct weer uit wat door een mooie aanval werd het door Jayson 2-4 al snel werden er door de tegenstander nog twee doelpunten gescoord en gingen we de rust in met 2-6.

Na de rust konden we een paar keer de bal mooi onderscheppen maar overspelen was lastig. Hierdoor lukte het niet om te schieten. De tegenstanders stonden er goed bij! Uiteindelijk lukte het ons nog om twee keer te scoren en is de eindstand 4-12 geworden. Er is gescoord door: Auke, Jayson, Jur en Anna.

 

 

 

Westergo E2

De E2 speelde zaterdag thuis tegen SIOS E1. Beide teams begonnen vol energie aan de wedstrijd. De bal werd snel gespeeld en er waren mooie kansen voor beide ploegen. SIOS opende de score in het tweede kwart, maar Westergo maakte snel gelijk. In het overblijfsel van de eerste helft bleef het snel heen en weer gaan, maar waar SIOS nog 2 keer scoorde, wist Westergo de korf niet meer te raken. Na de rust liep SIOS verder uit naar 1-4. Westergo deed er een schepje bovenop in de verdediging en bleef goed aanvallen. De doelpunten begonnen te vallen en Westergo kwam terug tot 5-5. In het laatste kwart was het erg spannend. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en hoewel SIOS weer twee punten uitliep, maakte Westergo weer gelijk. Helaas voor ons wist SIOS in de slotfase de 7-8 te scoren en was er te weinig tijd om dat gelijk te trekken. Het publiek zag een snelle, spannende wedstrijd, waarbij een punt wel verdiend was geweest. Doelpuntenmakers: Imme 1, Fenna 2 en Esther 4.

Westergo F1

De F’jes speelden maarliefst twee wedstrijden! Het team is zo groot, dat het mogelijk is.
Met hun koppositie hebben ze nog weinig verloren, maar vandaag keerde het tij. Zowel tegen de Granaet (5-11) als tegen CSL (3-8) werd verloren. Na al die weken van winst, helemaal geen schande.

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN