Wedstrijdverslagen 25 mei

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 25 mei

Het einde van het seizoen nadert, maar vandaag werd er nog volop gespeeld! Het eerste vertrok naar Oldeberkoop voor een belangrijke wedstrijd tegen Lintjo 1. Lees hieronder hoe het hen en de rest van de teams is vergaan!

Westergo 1

Afgelopen zaterdag was de return tegen Lintjo. In de thuiswedstrijd wist Westergo snel een gat te slaan en dit rustig uit te bouwen en het publiek te vermaken. Maar dat wat twee weken geleden wel lukte, ging uiterst moeizaam in de uitwedstrijd in Oldeberkoop. Het begin van de wedstrijd was er zoeken voor Westergo. Lintjo wilde graag de nederlaag goedmaken om de kansen op het kampioenschap in eigen hand te houden. Hiervoor werd een andere tactiek gekozen dan de heenwedstrijd. Westergo mistte een aantal spelers en starte met 3 junioren in de basis. Lintjo liep binnen 10 minuten uit naar een 4-0 voorsprong, maar daarna kreeg Westergo meer grip op de wedstrijd en kon het gat herstellen richting de rust. Een magere 6-4 tussenstand was tekenend voor het spel.

Na de rust kon Westergo aanhaken en kwam telkens op 1 doelpunt verschil. Maar telkens kon Lintjo het verschil in eigen voordeel houden. Pas in de laatste minuut wist Westergo de stand op 12-12 te zetten met een strafworp. Wat volgde was een lange en spannende laatste minuut, waarin niet meer gescoord werd.

Door dit resultaat kan Westergo 1 aankomend weekend kampioen worden door te winnen bij Deinum. De wedstrijd start in Deinum om 16:00.

Westergo 2

Westergo 2 vertrok naar Mantgum en verloor na een doelpuntarme wedstrijd met 8-6.

Midweek

Midweek speelde uit tegen Mid-Fryslân en wist eindelijk weer te winnen! In een doelpuntrijke wedstrijd werden de Reduzumers verslagen met 13-17.

Westergo A1

Westergo A1 trad afgelopen dinsdag thuis aan tegen Harich A1, maar was niet sterk genoeg voor het zuivere Harich. Eindstand 8-14.

Westergo B1

Westergo B1 speelde zaterdag uit tegen Harich B3. Harich was voornamelijk gefocust op inloopballen. De opdracht voor Westergo was dus simpel; goed voor verdedigen! Daarmee lukte het Westergo al goed om de aanval van Harich dicht te zetten en werd er alleen een aantal keer zonder vang geschoten. Westergo zelf benutte de kansen goed en liep al snel uit. Vooral in de tweede helft werd er nog veel gescoord. Eindstand 2-16

Westergo C1

Afgelopen zaterdag kwam Noveas naar Bolsward voor de rematch. De uitwedstrijd werd nipt gewonnen (5-6), maar het had ook zeker een veel ruimere overwinning kunnen zijn. Hopelijk ging dat vandaag lukken. Westergo was de betere partij vanaf het begin en had weer veel kansen, en langzaam maar zeker kwam de score op 2-0. Er was weinig aan te merken op het spel, behalve dat we de kansen moesten benutten. Een kleine opleving van Noveas zorgde na rust opeens voor spanning, 2 kansen achter elkaar zette de stand opeens gelijk. Dit zette opeens veel meer druk achter de aanvallen en een mooie lange bal naar de achterkant van de korf op Micha zorgde voor de 3-2. Het bleef spannend of Noveas nog ging scoren, maar het eindsignaal klonk op tijd! Eindstand 3-2.

Op maandag speelden de C’s tegen Kinea C2. Een belangrijke wedstrijd in de race om het kampioenschap, bij winst kunnen we kampioen worden als we op 8 juni winnen van LDODK. Het was echter Kinea die voortvarend van start ging en in de eerste aanval wel 10 kansen kreeg. Het leek een zware wedstrijd te worden, maar twee kansen op rij vlogen erin en zomaar stond het 2-0! Dit was voor Kinea even slikken, maar ze gingen niet bij de pakken neer zitten en kwamen snel weer op gelijke hoogte.

Na een 3-3 ruststand gingen de C’s een geweldig goede tweede helft tegemoet, waarin ze Kinea helemaal vastzetten en als team hard werkten in beide vakken. Kinea begon veel fouten te maken hierdoor. Wij konden daarentegen veel herhalen en er werd door iedereen gestreden voor de bal. Redelijk eenvoudig werd de overwinning binnengesleept: 4-7 eindstand na een topwedstrijd. Op naar Gorredijk! 💪🏻

Westergo D1

De D1 speelde een spannende wedstrijd tegen Lintjo D3. Er kwam geen winnaar uit de pot, eindstand 3-3.

Westergo D2

De D2 speelde tegen Weststellingwerf D7 en had een zware ochtend, er werd verloren met 3-14.

Westergo E1

Zaterdag was het de beurt aan Harich om bij ons te komen. Om 10:30 begon de wedstrijd. Al snel maakte Sanne het eerste doelpunt voor Westergo. Daarna maakte Harich de 1-1. Beide teams waren niet helemaal wakker. Toch werd het voor de pauze nog 2-2. Na de pauze ging de strijd verder. Maud maakte er met een mooi doelpunt 3-2 van. Maar Harich had weer een antwoord en scoorde 3-3. Op het eind werd het nog spannend. Westergo had veel kansen, maar het wou er maar niet in. Met nog een paar minuten te spelen, wist Westergo toch nog de 4-3 te scoren en haalde zo de winst binnen! Een teamprestatie met doelpunten van Sanne en Maud.

Westergo F2

Afgelopen zaterdag kwam nu Spannum F1 bij ons op bezoek. We hadden deze dag wat meer moeite met het maken van doelpunten. Het snel over gooien ging heel goed maar we beloonden ons zelf met te weinig doelpunten. Spannum maakte er 4 en bij ons scoorden Mathias en Jayson. Eindstand 2-4.

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN