Wedstrijdverslagen 25 september

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 25 september

Westergo 1

De hoofdmacht van Kv Westergo stond afgelopen zaterdag klaar om de wedstrijd tegen DTS te gaan winnen, maar ging echter onderuit. Het team onder leiding van Jorrit Ellens was niet compleet door afwezigheid van Tom die werd vervangen door Tsjalling, Paula die werd vervangen door Judith en Kim die werd vervangen door Ria.

De wedstrijd begon goed met direct een doelpunt van Hedzer maar de tegenstander wist vrij snel de gelijkmaker te maken en een aanval daarna wisten ze voor te komen. Franck wist daarna raak te schieten voor de 2-2. Na 10 minuten spelen stond het 2-4 voor de tegenstanders.

Scoren ging stroef aan beide kanten maar Franck wist er weer 1 in te prikken en zo stond het 3-4. De 10 minuten hierna waren doelpuntloos en wisten de spelers van beide team dat het een moeizame wedstrijd ging worden. Echter wist DTS er toen 2 doelpunten achter elkaar in te gooien en was de stand 3-6. Westergo liet de koppen gelukkig niet hangen en ze beten zich vast in dit taaie duel. Met daarna 2 doelpunten, 1 van Cynthia en 1 van Ria was de aansluiting weer gevonden 5-6. DTS wist dit echter weer te pareren met direct 2 doelpunten.

Net voor het einde van de eerste helft scoorde Harmjan de 6-8 en was het tijd voor een kopje thee en een goede toespraak van Jorrit. Hierdoor was Westergo direct na rust vastberaden om te gaan “vechten” voor de winst: Met resultaat. Direct na het fluitsignaal werd de korf gevonden door Ria en had de thuisploeg weer de aansluiting gevonden: 7-8. DTS was ook strijdlustig en scoorde de 7-9 en 7-10. In nog diezelfde minuut wist Cynthia te scoren en ging het vertrouwen weer omhoog! 8-10.

De tweede helft verliep stroef voor de Bolswarders, DTS wilde telkens in de gelijk spelen en moesten in de aanval keer op keer oplossen, waardoor het spel erg vertraagd werd. Westergo wist daar niet goed mee om te gaan. Zij maakten de 8-11 maar Amarins scoorde de 9-11 waardoor het gat nog steeds te overzien was. Maar in de 5 minuten die daar op volgden was DTS met hun spel toch slimmer dan de thuisploeg en scoorden ze er 3 achter elkaar. Tussenstand 9-14.

In de laatste fase van het spel wisten Ria en Dieuwke toch nog te scoren en stond het 11-14. Maar er was niet genoeg tijd meer en de tegenstanders scoorden het laatste doelpunt voordat er werd afgefloten door de scheidsrechter.

Komende zaterdag staat HBC 1 uit Beverwijk op het wedstrijdformulier en moeten de Bolswarders bij hen op bezoek!

Westergo 2

Westergo 2 nam het op tegen Wêz Warber en Fluch 2 uit Goutum. De start van de wedstrijd verliep heel moeizaam en Westergo 2 keek na 10 minuten speeltijd al tegen een 0-5 achterstand aan. De thuisploeg kon vervolgens voorkomen dat de achterstand nog groter werd en kwam weer een paar doelpunten dichterbij, echter bleef de uitploeg maar scoren waardoor er de rust in werd gegaan met 5-11. De ploeg was de 1e helft zeker niet scherp genoeg geweest en na een bespreking met het team in de rust wist Westergo dat het zich in de 2e helft van een andere kant moest laten zien. De vechtlust kwam terug en de stand ging in de 2e helft lange tijd gelijk op, maar Westergo kwam steeds dichterbij tot 12-14. De winst kon geroken worden en met nog enkele minuten te spelen werd er door de coach een time-out ingezet. Helaas kwam het einde van de wedstrijd net te vroeg en werd de wedstrijd met een 14-15 afgefloten.

Westergo 3

Westergo 3 kreeg WWC 3 op bezoek. Met de trainer/coach van onze selectie in het veld wonnen ze met 12-6. Het derde team is goed op weg naar het kampioenschap en zal de kampioenswedstrijd binnenkort spelen!

Westergo MW1

Westergo MW1 vertrok naar Reduzum voor een wedstrijd tegen het midweekteam van Mid Fryslân. Zij waren helaas te sterk en wonnen ruim met 19-6.

Westergo A1

Westergo A1 verloor thuis met 5-14 tegen Harich A2. Doelpunten onbekend.

Westergo B1

Westergo B1 kreeg de koploper op bezoek: Lintjo B1. De tegenstander liet zien dat zij op nummer één stonden en wonnen met 2-7.
Doelpunten waren van Niels en Syrk.

Westergo D1

Westergo D1 vertrekt naar Sneek en wint met 2-6 van de Waterpoort D2!

Doelpunten van Mats (3x), Livia (2x) en Eline (1x)

Westergo D2

Westergo D2 vertrekt naar Harich en begint moeizaam aan de wedstrijd: overspelen is moeilijk en het team komt moeilijk tot kansen. Al snel werd tegen een 7-0 achterstand gekeken. Na een goede toespraak aan de rust speelt het team meer lange ballen en gooien ze over de tegenstanders heen. De spelers kwamen nu goed vrij en al snel kwam er een doelpunt! Marlies maakte haar eerste goal.

Harich kon niet meer scoren, maar helaas lukte het ook niet aan de kant van Westergo om te scoren. Eindstand: 7-1.

Westergo E1

Westergo E1 speelde een spannende en leuke wedstrijd tegen SCO E3 en heeft voor het eerst gewonnen! Eindstand: 3-2. Doelpunten van Jolijn (2x) en Arne (1x).

Westergo E2

Westergo E2 heeft het erg lastig tijdens de wedstrijden, maar laten echter goed zien dat ze er steeds beter in worden! Tegen Heerenveen E3 maken ze hun eerste doelpunt en verdedigen ze super. Helaas verliezen ze wel met 1-13. Elsa maakte het doelpunt.

SPONSOREN