Wedstrijdverslagen 6 april

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 6 april

Het veldseizoen is weer van start gegaan met een heerlijk weertje erbij! Hopelijk kunnen we dat het hele seizoen vasthouden 😉 Hoe hebben de teams het er vanaf gebracht? Lees het hieronder!

Westergo 1

Afgelopen zaterdag was de 1e veldwedstrijd van het voorjaarsseizoen. Sinds dit seizoen is de veldcompetitie verdeeld in 2 verschillende competities. De komende 6 wedstrijden begint Westergo weer met een schone lei en wordt er gestreden voor promotie naar de 3e klasse. In de 1e wedstrijd was Deinum 1 de tegenstander, een ploeg die net weer gestart is in het wedstrijdkorfbal. In de 1e helft was Westergo zoekende en wist het krachtsverschil niet uit te drukken in doelpunten. Ondanks de voorspelde harde wind kon er prima gekorfbald worden. Zonder echt te overtuigen werd er gerust met een 8-3 tussenstand in het voordeel van Westergo.

Na de rust kwam er wat meer controle op het spel en was er ruimte om junioren een kans te geven. Verdedigend bleef Westergo bij de les, en ook de junioren pikten hun goaltjes mee. Bij een eindstand van 16-5 werd er afgefloten.

Westergo 2

Westergo speelde wederom tegen SIM, een ploeg die ze in de zaal ook meerdere keren zijn tegengekomen. Het zijn vaak spannende potjes met wisselende uitslagen, dit bleek ook deze zaterdag weer. Beide ploegen wisten de ander niet te overtreffen, eindstand 11-11.

Westergo A1

Afgelopen zaterdag mochten de junioren ook weer beginnen aan de veldcompetitie.

Een poule met sommige onbekende teams. Zo ook Weststellingwerf A3. Dit team bestond volledig uit dames. Het eerste doelpunt was voor de bezoekers. Daarna kwam Westergo los. Er was een grote variantie aan soort doelpunten, afstanders, inlopers, uitstarters, strafworpen en one-handers.

Westergo zat fel in de wedstrijd en ging voor elke bal. Er werd redelijk strak verdedigd, al had Weststellingwerf weinig kansen nodig om te scoren.

De thee werd opgezocht met een 8-3 voorsprong. De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. De weersomstandigheden waren ook gunstig, al was de warmte ook weer even wennen. Eindstand 14-8.

De doelpunten werden gescoord door Niels (3), Emma (5), David, Hinke (3), Anna en Stefan.

Westergo B1

Westergo B1 kreeg afgelopen zaterdag Lemmer op bezoek. Een  ploeg die we al een aantal keer eerder waren tegengekomen dit jaar en waarvan we wisten dat we wel zouden kunnen winnen. Helaas begon Westergo niet scherp aan de wedstrijd en kwam Lemmer na een paar minuten spelen al op een 0-3 voorsprong. Pas later kregen de B’s grip op de wedstrijd en werd het tegen het einde zelfs nog erg spannend (4-5). Lemmer wist helaas een paar minuten voor het einde nogmaals te scoren waardoor de wedstrijd gespeeld was. Eindstand 4-6

Westergo C1

De eerste veldwedstrijd van de C1 was uit bij Kinea. De eerste helft kwamen beide teams moeilijk tot scoren. Westergo had soms moeite met de verdedigende druk van de tegenstander. Er werd goed verdedigd aan beide kanten, maar kinea ging de rust met een 1-0 voorsprong in. In de rust werd gezegt dat de inzet omhoog moest en dat was te zien in de tweede helft. De aanvallen gingen beter, we kwamen makkelijker tot kansen en we verdedigden beter! Helaas was het net niet genoeg voor een overwinning. Kinea wist nog 2 keer te scoren in de tweede helft en westergo maar 1 keer met een mooi doelpunt van Martijn. Eindstand 3-1

Westergo D2

Dit veldseizoen spelen we met een nieuw D-team; de D2!
Afgelopen zaterdag reisden we vroeg in de ochtend af naar Drachten. Westergo D2 speelde tegen Drachten D3. We speelden in een nieuwe samenstelling want er zijn spelers van de E’s doorgestroomd. Voor veel kinderen dus ook de eerste keer op groot veld. Westergo had het aan het begin van de wedstrijd moeilijk, al snel stond het 2-0 voor Drachten door goede onderscheppingen. Verdedigend had Drachten het goed voor elkaar waardoor het aanvalsspel voor Westergo moeilijk werd. Voor rust stond het 6-0. Na een korte pauze begon Westergo goed aan de tweede helft door een mooi doelpunt van Jent, hij maakte de 7-1. Het spel van Westergo ging spoeler lopen. Er werd goed over gepast en er werd meerdere malen goed op de korf geschoten. Uiteindelijk maakte Esther een mooi doelpunt waardoor het 9-2 werd. De eindstand van de wedstrijd werd 10-2. Een moeilijke eerste helft maar Westergo heeft zich herpakt in de tweede helft waardoor Drachten nog maar 4 keer heeft gescoord. Doelpunten: 1x Jent en 1x Esther

De D’s hebben een moeilijk zaalseizoen en kregen ook nu een pittige tegenstander tegenover zich; Waterpoort D2. Ze verloren met 17-3.

Westergo E1

Zaterdag speelde de E1 in de nieuwe opstelling tegen LDODK in Gorredijk. Jurre kwam als 5e speler onze selectie versterken. Westergo begon goed aan de wedstrijd. De bal werd goed rond gespeeld en er waren een paar mooie kansen. Toch lukte het niet om te scoren. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar LDODK was wat efficiënter en wist zelfs uit te lopen naar 2-0. In het tweede kwart was Westergo wat beter in de afronding en nog voor de rust wist Fenna een strafworp en na mooi samenspel een afstandsschot te scoren: 2-2. Na de rust kon het weer alle kanten op. Westergo liep uit naar 2-4, maar LDODK herpakte zich en maakte er weer gelijkspel van. Het publiek zag een spannende wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Westergo speelde goed samen en kreeg mooie kansen, maar de tegenstander was gevaarlijk in de counter. Gelukkig wist Westergo het harde werken te belonen met een mooi doelpunt vlak voor tijd. Het werd 4-5 in een mooie pot. Doelpunten van Fenna (4) en Sanne.

Westergo F1

De eerste veld wedstrijd in Drachten op een zonovergoten veld voor F2. Iedereen had er zin in en we schoten uit de start blokken. Het overspelen ging zo goed dat Jur al snel het eerste doelpunt scoorde. Met goed over gooien en vrijlopen ging iedereen door zodat Jur ook het 2e,3e,4e en 5e doelpunt kon maken. Bij de tegenstanders mocht 2x de super speler mee doen en in die overtal situatie lukte het ze om 3x te scoren. Iedereen bleef tot het einde toe heel goed zijn best doen, vele zweet druppels zijn gevallen en de 2 punten hebben we mee naar huis genomen. 3-5 eindstand

Westergo F1

De F’jes speelden maarliefst twee wedstrijden! Het team is zo groot, dat het mogelijk is.
Met hun koppositie hebben ze nog weinig verloren, maar vandaag keerde het tij. Zowel tegen de Granaet (5-11) als tegen CSL (3-8) werd verloren. Na al die weken van winst, helemaal geen schande.

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN