Wedstrijdverslagen 7 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 7 oktober

Voor de meeste teams waren dit bijna de laatste wedstrijden op het veld, voordat ze weer naar de zaal gaan. Lees hieronder hoe het gegaan is!

Westergo 1

Westergo 1 vertrok naar Sneek voor de return tegen de Waterpoort 1. Op papier zou Westergo deze wedstrijd moeten winnen, maar vanaf het begin was duidelijk dat Waterpoort zich niet zomaar gewonnen zou geven. Ondanks de harde wind vielen de doelpunten snel in de beginfase en stond het zomaar 2-3. Hierna waren het de Snekers die kansen beter afrondden en vrij onverwacht een voorsprong van 5 punten pakten na rust. Westergo ging door en maakte het gat iets kleiner, 10-7 en even later 11-8. Met nog 8 minuten speeltijd moest het nu gaan gebeuren, maar helaas lukte het niet meer om op gelijke hoogte te komen. Eindstand 12-10.

Westergo 2

Westergo 2 vertrok naar Oldeholtpade voor een wedstrijd tegen SCO/Udiros 5. Eindstand 11-9.

Westergo midweek
Het midweekteam speelde thuis tegen Spannum MW1 en verloor met 5-14.

Westergo A1

De A1 speede in Mantgum tegen WWC A1 en verloor met 15-4.

Westergo B1

Westergo B1 speelde zaterdag uit in Surhuizum tegen DTS (S)/Harkema B2. Bij vertrek hadden de b’s van Westergo al geconstateerd dat er echt wel wat te halen viel tegen DTS. De opdracht was dan ook simpel: het goede spel van voorgaande weken voortzetten, maar net wat meer korfgericht zijn. Hiermee had Westergo de wedstrijd goed onder controle en al snel kwamen de B’s op een mooie voorsprong. Tweede helft was alleen nog een kwestie van doorzetten en dichthouden. Dat laatste lukte iets minder goed dan de eerste helft en DTS wist nog een paar keer te scoren maar dit bleek niet voldoende te zijn. eindstand: 3-5

Westergo C1

De C1 speelde op maandag een inhaalwedstrijd tegen Weststellingwerf C4. Tijdens de uitwedstrijd werd er nipt verloren met 5-4, dus dat beide teams aan elkaar gewaagd waren was duidelijk. In de beginfase liep het gelijk op, maar het was Marlies die de score opende met een mooie doorloopbal. De tegenpartij kwam niet voor niets en maakte snel de 1-1, en even later de 1-2. Het ging gelijk op en met een mooi doelpunt van Mare werd er gerust. Even was het onzeker of de wedstrijd afgemaakt kon worden toen het licht uitviel, maar gelukkig konden we even later weer verder. Gelukkig maar, want het zou nog een leuke en spannende wedstrijd worden. Westergo speelde goed en mooie aanvallen resulteerden in de 3-2 van Eline. Opnieuw kwam Weststellingwerf op gelijke stand, maar een mooi doelpunt van Mare zorgde voor de 4-3. Na de 4-4 was het topscoorder Eline die, na mooie lange ballen, de 5-4 en de 6-4 scoorde. De laatste fase was zenuwslopend toen de tegenpartij het gaatje naar één bracht en heel veel kansen nét niet afrondde, maar gelukkig floot de scheidsrechter op tijd af. Eindstand 6-5!

Westergo D1

D1 mocht in en tegen Drachten spelen. Vooraf wisten we al dat het een lastige wedstrijd zou worden omdat Drachten veel spelers met wat meer ervaring in de D’s hebben. Dit merkten we doordat zij bovenop de bal zaten met verdedigen, waardoor wij moeilijk konden gooien. Met periodes hadden wij goede aanvallen, stonden we goed te verdedigen en pakten we er ballen tussen uit. Een aantal mooie kansen konden we net niet afronden waardoor bij Westergo de 0 op het scorebord bleef. Eindstand 8-0.

Westergo E1

Voor E1 stond zaterdag een thuiswedstrijd tegen Mid Fryslân E3 op het programma. Mid Fryslan was heel goed in het onderscheppen van de bal en ook het scoren ging hen goed af. Hoewel er af en toe hele mooie kansen gecreëerd werden, lukte het ons maar niet om een doelpunt te maken. Ondanks dat we tegen een steeds grotere achterstand aankeken, bleven de E’s toch  fanatiek doorgaan tot het einde. In de laatste 5 minuten redde Ruben de eer met een prachtig doelpunt. Het werd uiteindelijk 1-13.

SPONSOREN