Wedstrijdverslagen 9 maart

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 9 maart

De zaalcompetitie loopt op zijn eind! Waar het eerste probeert nog enkele punten binnen te slepen, gaat het tweede volop voor het kampioenschap. Ook de jeugd probeert het seizoen goed af te sluiten.

Westergo 1

Westergo 1 vertrok naar het verre Ferwert om de wedstrijd tegen NQL te spelen. Deze ploeg stond laatste en had nog geen punten weten te behalen, dus de verwachting was dat Westergo de wedstrijd ging winnen. Helaas bleek het tegendeel. Of Westergo de tegenstander nou had onderschat of dat ze niet goed speelden; NQL kwam op een 5-0 voorsprong en gaf deze de hele wedstrijd niet meer weg. Ondanks de vele kansen ging er bijna niks in aan Westergo-zijde en dan is winnen erg lastig. Het lukte Westergo maar 9 keer te scoren. Eindstand 14-9.

Westergo 2

Westergo 2 kreeg DTS op bezoek en moest winnen om het kampioenschap deze zaterdag binnen te slepen. Dit lukte met gemak: Eindstand 18-11.

Westergo A1

De junioren mochten in de koude hal in Houtingahage aantreden tegen de combinatieclub DOW/TFS/WezHandich. Dit team heeft nog geen punten weten te verzamelen. De thuiswedstrijd werd met ruimte cijfers gewonnen. Westergo begon flitsend en wist binnen 4 minuten een voorsprong van 0-5 op te bouwen. Daarna ging Westergo mee in het tempo van de tegenstander en ging alles langzamer dan gewenst. De combinatieclub wist bij bij 0-8 voor de eerste keer te scoren. De kleedkamer werd bij een stand van 1-11 opgezocht. Opdracht was om het tempo op te schroeven en geconcentreerd te blijven verdedigen. Dat laatste ging prima, maar Westergo had moeite om haar eigen tempo te bepalen. Helaas werden er net geen 20 doelpunten gescoord, maar er verdedigend zat het goed dicht. DOW wist in de tweede helft niet meer te scoren. Einduitslag was 1-19. Doelpunten: Janieke, Syrk (5), Emma, Stefan (2), Hinke (4), David (4) en Niels (2).

Afgelopen dinsdag stond voor de junioren de inhaalwedstrijd tegen de Granaet op het programma. Westergo begon scherp aan de wedstrijd en liet een eerste helft zien met leuke combinaties, snel spel en prima verdedigend werk. Opdracht was om uit te gaan van het afstandschot na eerst de vangpositie goed te hebben neergezet. Van de eerste 5 doelpunten waren er 4 van afstand. Bij rust stond er een 5-2 voorsprong op het bord. Echter deed Westergo zichzelf wel te kort. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de afronding liet te wensen over. In de tweede helft duurde het lang voordat er gescoord werd. Na meer dan 20 minuten werd er eindelijk weer door Westergo gescoord. De Granaet scoorde in de tweede helft meer doelpunten dan Westergo, maar gelukkig telt de einduitslag: 7-5. Met een goede eerste helft van het hele team, gaan we met vertrouwen op voor de laatste zaalwedstrijd aanstaande zaterdag. Doelpunten: Syrk, Ymke, David (2), Niels, Janieke en Hinke.

Westergo B1

De B’s mochten aantreden tegen LDODK B2 in Gorredijk. Voorafgaand aan de wedstrijd was het al duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden, maar desalniettemin begon Westergo sterk aan de wedstrijd. Lange tijd waren de beide ploegen gewaagd aan elkaar en was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Begin tweede helft verslapte Westergo helaas wat, met in de aanval net wat te veel schoonheidsfoutjes in het gooien en vangen. LDODK kon daardoor in een paar minuten uitlopen. Helaas lukte het niet meer dit gat te dichten. Eindstand: 8-4

 

Westergo C1

Donderdag 7 maart: Westergo C1 moest de wedstrijd tegen Lemmer C1 opnieuw doen na veel onnodig rumoer en een zeer onflexibel Lemmer. Het beste antwoord is erheen gaan en winnen! En dat deden ze. In de eerste helft werd ijzersterk gespeeld en stond het snel 2-8. In de tweede helft was het een kwestie van volhouden en meescoren en dat lukte: eindstand 5-10 🥳 winst wat voelt als een kampioenswedstrijd!

Doelpunten van  Eline (3) Sytske en Micha (2) en Mare, Rosanne en Martijn (1)

2 dagen later mochten ze alweer aan de bak tegen Harich. Dit felle team schoot uit de startblokken en overrompelde ons met een razendsnelle 3-0 voorsprong. Hierna kreeg westergo wat meer de controle en begonnen we aanvallend mee te doen, maar helaas rolden de kansen er net weer uit. Net voor rust scoorde Harich nog de 4-0.

Ook na rust was Harich verreweg de felste ploeg en elke pass werd moeilijk gemaakt, elke bal op de grond was voor hen. Toch wist Westergo zich hier onderuit te spelen en werden er keurige aanvallen neergezet die Mare uiteindelijk afrondde met een afstandschot: 5-1. Helaas haalden we er niet meer uit vandaag. Eindstand 5-1.

Westergo D1

Op 2 maart mocht de D1 het opnemen tegen Harich, vorige keer was het gelijkspel, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Harich opende de score, Westergo liet de bal mooi rond gaan, pakte kansen, maar de afronding was lastig. De verdediging onderschepte de bal en plaatste deze snel naar het aanvalsvak, waardoor er weer nieuwe kansen ontstonden. Harich maakte de 0-2, maar kort daarna ronde Jillian een mooie kans af 1-2. Met 1-3 zochten we de kleedkamer op. De tweede helft was het even zoeken in de aanval, verloren we de bal snel. Harich had ondertussen ook moeite met het afronden van kansen. Door een goede aangeef en een mooie inloper vanuit de ruimte, maakte Marte de 2-3. De spanning liep op, we hadden nog een paar mooie kansen maar helaas lukte het niet om deze af te ronden. Al met al een goede wedstrijd met goede inzet.

Eindstand 2-3.

Westergo E1

De E1 ging voor de laatste zaalwedstrijd op pad naar Easterein. Een aantal basisspelers waren er niet bij, maar dankzij Mara en Jur kon de wedstrijd toch doorgaan. Dat het een pittig potje zou worden was op papier al duidelijk. Tegenstander WWC had nog geen wedstrijd verloren. Maar ja: eens kan de eerste keer zijn, dus Westergo ging er voor. Terwijl de koffie nog doorliep was het zelfs Westergo dat brutaal de leiding nam. Helaas wist WWC uit de volgende aanval meteen tegen te scoren en daarna uit te lopen naar 5-2 in de rust. Na de rust ging WWC sterk door. Westergo wist wel ballen te onderscheppen en naar de aanval te brengen, maar WWC verdedigde goed en Westergo kwam lastig tot schieten. Uiteindelijk werd het 8-3 voor WWC. Westergo speelde goed, maar WWC was de betere ploeg. Doelpunten van Mara (2) en Tim.

Westergo E1 kreeg de week ervoor SIOS E2 op bezoek. Hoewel de tegenstander wat lengtevoordeel had, kon Westergo toch goed en snel overspelen. Er kwamen heel veel kansen. Voor de rust wist Westergo daar 3 van te scoren. Na de rust was het niet anders. Westergo was de betere ploeg. Er werden nu ook wat langere ballen gespeeld, waardoor topscorer van de dag Nora mooi uitgespeeld werd. SIOS wist in de tweede helft ook wat beter om te schakelen. Daar kwamen drie doelpunten uit. Maar de overwinning kwam voor de E1 niet in gevaar: het werd 7-4. Doelpunten van Nora (4), Ruben, Tim en Fenna.

Westergo E2

De E2 ging met invalster Rinske Marye naar Wolvega voor de wedstrijd tegen SCO. In de ranglijst staan de ploegen vlak bij elkaar, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Westergo begon de wedstrijd goed. SCO kwam haast niet aan spelen toe: steeds waren er de handen van Westergo die ertussen zaten om ballen te onderscheppen. Aanvallen en kansen waren er dan ook genoeg, maar er leek wel een deksel op de korf te zitten. SCO had wat minder kansen nodig en we gingen de rust in met 1-2. In de tweede helft zakte Westergo wat in. We hadden nog wel het meeste balbezit, maar vrijlopen ging lastiger en er kwamen minder kansen. SCO was efficiënter en ineens stond Westergo achter met 4-2. Dat schudde de Bolswarders wakker. Er werd een stapje harder gelopen en goed samenspel zorgde ervoor dat weer gelijk werd. Imme zorgde met een mega-afstandsschot voor de 4-5. Hij kreeg zelfs applaus van de tegenstanders. Dat gaf Westergo energie voor de laatste paar minuten. Het werd uiteindelijk 4-8. Op papier een gemakkelijke overwinning, maar er moest zeker voor gestreden worden. Doelpunten van Esther (6) en Imme (2).

Westergo E2 kreeg de week ervoor bezoek van koploper Drachten. Dat het een lastige wedstrijd zou worden leek op papier duidelijk. Toch waren de spelers van Westergo zo brutaal om de score te openen. Drachten maakte al snel gelijk en kwam daarna op voorsprong, maar Westergo was fel en scoorde uit een mooie doorloper de 2-2. Het was hard werken voor de thuisclub. Drachten was fysiek in het voordeel en wist steeds snel uit te breken. Westergo verdedigde voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat Drachten met een 2-4 voorsprong de rust in ging. Na de rust ging Westergo er weer vol voor. Er ging een hoop energie zitten in het onderscheppen van ballen en in het weer omschakelen naar de verdediging. De schoten die gelost werden wilden ook maar niet doelpunten worden. Drachten hield het net wat beter vol en was ook wat efficiënter. De koploper liep vrij gemakkelijk uit naar 10-2. Toch liet Westergo de hoofden niet hangen: elke aanval kan immers een doelpunt worden. Uiteindelijk wist Westergo nog 1x doel te treffen en Drachten nog 2x. Het werd 3-12. Doelpunten van Imme, Esther en Ruben.

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN