Wedstrijdverslagen 9 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen 9 oktober

Wedstrijdverslagen 9 oktober

Westergo 1

Het eerste team kreeg DKV Victoria 1 op bezoek, ook nu weer een onbekende ploeg uit Noord Holland voor Westergo. Zoals jullie in de verslagen hiervoor hebben kunnen lezen, zijn er de afgelopen zaterdagen punten verspeeld. Het was nu zaak om deze trend te doorbrengen en de wedstrijd te winnen. Tijdens de trainingen van de afgelopen week was er duidelijk meer inzet en strijd. Als we punten willen pakken, zal er iets moeten veranderen. Met die instelling stapte het eerste team ook het veld op.

De samenstelling van de vakken was voor deze wedstrijd ook weer aangepast. Eerste aanval vak bestond uit Ria, Cynthia, Tsjalling en Hedzer. Verdediging Dieuwke, Paula, Franck en Harm Jan. Helaas zijn Kim en Tom nog steeds geblesseerd.

De eerste aanval werd gelijk beloond met een doelpunt door Hedzer. De doelpunten daarna werden gemaakt door DKV Victoria, waardoor Westergo tegen een achterstand aankeek van 1-4. Het spel was goed, kansen werden gecreëerd en de doelpunten volgenden. Halverwege de eerste helft kwam Westergo terug tot 4-4. Daarna ging het gelijk op, Westergo en DKV Victoria wisselden de voorsprong af. Het laatste doelpunt voor de pauze werd gemaakt door Tsjalling, Westergo ging met een 8-9 achterstand de pauze in.

De boodschap van coach Jorrit Ellens was duidelijk. Hou dit spel vast, blijf knokken voor elke bal en blijf gefocust. Ook na de pauze werd er in de eerste aanval door Hedzer gescoord door een afstandsschot 9-9. Door een overtreding op Franck kreeg hij een strafworp en 2 minuten later gebeurde hetzelfde. Zo stond Westergo op voorsprong 11-9. Ook DKV Victoria kreeg strafworpen mee, maar zij wisten die niet te benutten.

Met nog 10 minuten op de klok was de stand 14-12. Je voelde de spanning toenemen, beide ploegen bleven strijden voor elk doelpunt. DKV Victoria kwam terug tot 14-13, waarna Harm Jan met een afstandsschot de voorsprong weer op 2 punten bracht. De verdediging werd slordiger aan de kant van Westergo, waardoor ze in 3 minuten ineens tegen een achterstand aankeken 15-16. Tjitske werd in de aanval gebracht en in de eerstvolgende aanval scoorde ze gelijk een doelpunt 16-16.
Nog 4 minuten te gaan en 2 ploegen die beide voor de winst gingen. Westergo wist als eerst te scoren. Ria werd gehinderd bij een inloopbal, de scheidsrechter floot voor een strafworp. Deze werd door Ria zelf ook mooi afgerond. Nog 2 minuten…
De bal werd door de verdediging van Westergo onderschept en naar de aanval gebracht. Nog 1 minuut gaf de scheidsrechter aan. Dan is het zaak je hoofd cool te houden en de wedstrijd uit te spelen. Helaas werd de bal onderschept en kon DKV Victoria nog eenmaal aanvallen. DKV Victoria hield de zenuwen beter onder controle en scoorde. 17-17. Westrgo kreeg daarna nog 1 kans, maar ook die aanval werd niet goed benut. De aanval werd afgefloten en daarmee de kans op winst ook. Het eindsignaal van de scheidsrechter klonk kort daarop.
De spelers bedankten de scheidsrechter die een goede wedstrijd had gefloten: een wedstrijd waarbij duels waren toegestaan, alleen de overtredingen werden afgefloten.

We hadden graag beide punten in Bolsward gehouden, maar gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag. Volgende week gaat het eerste team op bezoek bij DSO uit Alkmaar.

Westergo 2

Westergo 2 kreeg de Pein op bezoek: de nummer 2 in de poule. Vanaf het begin was duidelijk dat het niet een eenvoudige pot werd en er gestreden moest worden. De Pein heeft de afgelopen weken laten zien vaak te scoren in een wedstrijd.

Verdedigend stond het als een huis tegenover de geroutineerde ploeg met ervaren spelers, maar aanvallend konden ze het deze dag niet goed neerzetten. De rust werd ingeluid met een stand van 1-7. Na de rust bleef Westergo verdedigend sterk, maar de Pein liet zien waarom ze op de tweede plek stonden en kwamen op een 2-12 voorsprong. Westergo wist nog drie keer de korf te vinden. Eindstand: 5-15. Volgende week staat DTL 2 op het programma.

Westergo Midweek

Het midweekteam ging op woensdag 6 oktober op pad naar Harich en speelde daar een spannende wedstrijd. Van 3-3 kwam Harich op een 7-3 voorsprong en later een 9-6 voorsprong. In de laatste minuten toonde Westergo vechtlust en lukte het om weer gelijk te komen. Eindstand 9-9!

Westergo A1

Op dinsdag 5 oktober speelde de A1 een inhaalwedstrijd tegen Lemmer A1. Helaas was Lemmer te sterk en verloren ze met 2-7.
Op 8 oktober mochten ze opnieuw spelen tegen Lemmer, dit keer geven ze goed partij. Mooie kansen gecreëerd en goed voorverdedigd. Er stond aan het eind van de wedstrijd 13-5 op het bord, maar dat was een beetje vertekend. Doelpuntenmakers Anke 2, Jellyne 2 en Hinke 1.

Westergo B1

Westergo B1 ging op pad naar SIOS B1. Westergo kwam al snel op voorsprong in de eerste paar minuten, door doelpunten van Shyvana, David en Mare was het al 0-3. Toch wist SIOS het voor de rust nog gelijk te trekken door een paar foutjes aan onze kant. Door Mare, 2 keer Shyvana en Janiek werd het in de tweede helft 4-7. Eindstand: 6-7

Westergo C1

Westergo C1 wint met 1-3 van Wordt Kwiek WWMD C1. Doelpunten van Ytsen, David en Laura.

Westergo D1

Westergo D1 verliest van Mid-Fryslân D4 met 4-17.
Doelpunten onbekend.

Westergo D2

Ook Westergo D2 ging op bezoek bij SIOS D1. Vorige keer 8-0 verloren, maar dit keer was het zichtbaar een hele andere wedstrijd en was het duidelijk te zien dat het team vooruit is gegaan. Mare heeft een strafworp gescoord en nog een doelpunt. Derde doelpunt was van Marlies. Mooie wedstrijd en nu nog een keer winnen! Eindstand 5-3.

Westergo E1

Westergo E1 kwam op bezoek in Lemmer. Het natte gras en daardoor de natte bal zorgde voor minder kansen. Er werd goed rondgespeeld en zelfs een paar keer een mooie inloop bal genomen, maar vandaag werden er geen doelpunten gescoord. Eindstand 1-0.

Westergo E2

Westergo E2 kwam op bezoek bij Mid-Fryslân. Zij zijn de terechte kampioenen van de poule. Westergo heeft wel 2 doelpunten gemaakt! Uitslag was 33-2.
Doelpunten van Detmar en Elsa.

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Coronamaatregelen vanaf 6 november 2021
4 november 2021

Wedstrijdverslagen zaterdag 30 oktober
3 november 2021

Foute Party!
26 oktober 2021

Wedstrijdverslagen zaterdag 23 oktober
26 oktober 2021

Wedstrijdverslagen 16 oktober
22 oktober 2021

SPONSOREN