Wedstrijdverslagen zaterdag 1 april

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 1 april

De laatste zaalwedstrijden zitten erop! Na een weekje rust starten alle teams volgende week weer op het veld. Lees hieronder hoe de laatste wedstrijden verliepen:

Westergo 1

Westergo 1 speelde een belangrijke derby tegen de Waterpoort 1 voor de strijd om plek 2.
In een bewogen wedstrijd was Westergo de sterkere partij, in de eerste helft lukte alles en liepen ze in rap tempo uit tot een grote voorsprong: 8-17. Waterpoort gaf daarna even gas en wist de rust in te gaan met een gat van 5. Na rust wist Waterpoort beter aan te haken, door zuivere schoten kwamen ze langzaam dichterbij. Waar de eerste helft alles lukte, stokte de doelpuntenstroom van de Bolswarders in het begin van de tweede helft. Met een tussenstand van 19-21 werd het nog even spannend, maar al snel zagen de vele supporters dat Westergo de controle over de wedstrijd weer terug kreeg. De voorsprong werd weer vergroot naar 4 en met nog twee minuten te spelen leek de overwinning vrijwel zeker. Beide ploegen scoorden hierna nog enkele doelpunten, maar het was Westergo wat de tweede plek in de competitie bemachtigde: Eindstand 25-28.

Westergo 2

Westergo 2 wilde in de laatste zaalwedstrijd de punten vanuit Sneek meenemen, na een zeer goede thuiswedstrijd. Ook deze wedstrijd beloofde een goede te worden, Westergo schoot uit de startblokken en wist, in tegenstelling tot sommige andere wedstrijden, de aanvallen wel af te ronden met een doelpunt. Waterpoort was echter ook op schot en scoorde goed mee. Het was gelukkig de ploeg uit Bolsward die de bovenliggende partij was en de punten in Bolsward hield. Eindstand 23-18.

Westergo A1

Ook de junioren van Westego mochten aantreden tegen Waterpoort. De A’s van Westergo spelen een goed zaalseizoen. Alleen van de sterke nummers 1 en 2 werd er na een goede wedstrijd verloren. De rest van de competitie speelde de junioren goede en soms doelpuntrijke wedstrijden.

Tegen de Waterpoort mocht je ook spreken van een echte derby. Er was veel publiek meegereisd naar Sneek. Zij zagen een wedstrijd met veel strijd en werklust. Beide ploegen straalden uit graag te willen winnen. De openingsfase was voor Westergo. Syrk opende de score met een mooie one-hander. Kort daarna werd de lange bal gespeeld op Emma, die deze bal beloonde met een doelpunt. Na het tweede doelpunt van Syrk zochten beide ploegen bij een ruststand van 3-3 de kleedkamers op. Het begin van de tweede helft was lange tijd doelpuntloos. Westergo had vele kansen, maar de bal leek niet door de korf te mogen gaan. De Waterpoort kon in hun aanvallen ook niet tot score komen, mede door het zeer sterke verdedigen van Westergo.

Hinke opende de score in de tweede helft met een mooi afstandschot. Westergo bouwde de voorsprong nog uit naar 5-3 door Niels, maar de Waterpoort wist vrij snel weer langs zij te komen en zo stond de stand weer gelijk met 5-5. Westergo had de opdracht gekregen om nu rustiger te zoeken naar een doelpunt. Dat deed het aanvalsvak goed en door een afstandschot van Niels had Westergo de voorsprong weer te pakken. Daarna volgde een spannende slotfase, maar de verdediging hield goed stand en het aanvalsvak probeerde het rustig uit te spelen.
Na het fluitsignaal konden de 2 punten (op de fiets) mee terug naar Bolsward.

Westergo B1

De B’s speelden tegen LDODK B2 en konden er lange tijd voor zorgen dat de stand op 3-3 bleef. In de laatste 10 minuten verloren ze hun concentratie en werd er vlot achter elkaar gescoord door de tegenpartij. Eindstand 9-3.

Westergo C1

Westergo C1 verloor met 10-4 tegen de Waterpoort C1.

Westergo E2

De E2 speelde een hele leuke wedstrijd tegen de Waterpoort. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en verdedigden beide goed, maar helaas had Waterpoort iets meer geluk met de afronding. Westergo wist steeds op gelijke stand te komen, maar met een 5-3 achterstand en nog 10 minuten zou het nog spannend worden. Westergo vocht voor alle kansen en kwam op 5-4, maar de Snekers scoorden toch de 6-4. De 6-5 kwam nog op tijd, maar helaas floot de scheids kort daarna af. Super gespeeld maar helaas geen winst!

Doelpunten van Elsa en Sem (2x) en Detmer.

Westergo F1

Net als veel ploegen speelde F1 ook tegen Waterpoort. Waterpoort begon sterk en kwam al gauw op 3-0. De superspeler kwam erbij en dat gaf Westergo weer vertrouwen. Meteen werd de 3-1 gescoord en Westergo groeide in de wedstrijd. In de rust stond het 5-3. Na rust schoot Waterpoort weer met scherp en liep uit tot maarliefst 9-3. Maar Westergo liet het hoofd niet hangen en begon aan een slotoffensief. Er werd prima overgespeeld en met drie doelpunten vlak achter elkaar was Westergo terug op 9-6. Westergo wist Waterpoort door goed verdedigen weg te houden bij de korf, en was steeds dichtbij een doelpunt, maar de bal wilde er maar niet meer in… het bleef 9-6. Doelpunten van Maud (4), Anne Rinske en Ruben.

 

 

 

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 24 februari
28 februari 2024

Wedstrijdverslagen 15/17 februari
23 februari 2024

Wedstrijdverslagen 10 februari
15 februari 2024

Wedstrijdverslagen 27-01 en 03-02
7 februari 2024

Wedstrijdverslagen 20 januari
26 januari 2024

SPONSOREN