Wedstrijdverslagen zaterdag 11 december

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 11 december

De selectie van Westergo speelde deze zaterdag oefenwedstrijden tegen de selectie van oud-coach Anne Lootsma Lintjo. Op deze manier konden de ploegen toch wat in vorm blijven voor wanneer er wel weer competitie gespeeld mag worden. Het was een middag als vanouds, zelfs oudleden Bas en Catharina waren weer van de partij!

Westergo 1 begon scherp aan de wedstrijd tegen Lintjo 1, een ploeg die ze ook in de competitie tegen zouden komen, en kwam door strafworpen op 0-2 voorsprong. Lintjo begon hierna ook met scoren, maar Westergo was in de beginfase sterker. Na een kwartier begonnen de ballen aan de Lintjo-zijde te vallen en brachten ze de stand naar 6-6 en later 7-7. Met een buzzerbeater van Dieuwke vanaf de achterlijn ging de rust in met een stand van 7-8.
Na de rust bleef Westergo sterk verdedigen, er werd op de juiste momenten druk gegeven en dankzij verdedigende rebounds van Hedzer werd de bal regelmatig naar het aanvalsvak gebracht. Dit resulteerde in een 10-13 voorsprong. Anne Lootsma scherpte zijn ploeg op en wist drie keer te scoren, waar het de Bolswarders even niet meer lukte. Lintjo kwam zelfs op voorsprong en met nog drie minuten te spelen ging een hele spannende slotfase van start.
Gelukkig bleef het hoofd koel en stond het snel weer gelijk. In de aanval erna schoot Kim koeltjes en zonder rebound het winnende doelpunt binnen! Eindstand 14-15.

Westergo 2 begon net als het eerste goed aan de wedstrijd en opende de score met een strafworp van Manon. Een uitstarter na een inloopactie van de heren zette de ploeg snel op 0-2 voorsprong. Lintjo wilde er echter een spannende wedstrijd van maken en zette de achtervolging in; na 8 minuten spelen stond het 4-3. Na een snel schot van Amarins stond het weer gelijk, maar vanaf toen gaf Lintjo meer gas en liepen ze uit naar 7-4. Beide ploegen wisten voor rust nog te scoren, maar het verschil bleef 3.
Na rust liep Lintjo uit naar 8-12, maar na de 12-9 van Geert-Jan kreeg de ploeg de energie die ze tot dan toe wat gemist hadden. Doelpunten van Judith, Manon en Amarins zetten de stand op 12-12 met nog maar kort te spelen. Helaas scoorde Lintjo de 13-12 en wist Westergo de laatste kansen niet af te ronden. Eindstand 13-12.
Doelpunten: Amarins (3x), Geert-Jan, Bas, Manon, Judith (2x), Paul (1x)

Westergo B1
B1 speelde een thuiswedstrijd tegen Wordt Kwiek B2. De eerste helft werden er in rap tempo doelpunten gescoord en ging de B1 met een 7-1 voorsprong de rust in. Tijdens de rust werden de tegenstanders weer opgescherpt, want in de tweede helft wisten ze snel terug te komen naar 8-6. Gelukkig wist Westergo het hoofd koel te houden en bleven ze scoren. Eindstand: 11-6.
Doelpunten Syrk (4x), Stefan (3x), Ymke (2x), Shyvana en David (1x).

Westergo C1
Westergo C1 wint thuis na een spannende wedstrijd tegen Kinea C1 met 12-11.
Doelpunten Stefan (6x), Niels (3x), David (1x)  Shyvanna en Klaske (1x).

Westergo D1
De D1 speelde thuis een doelpuntrijke wedstrijd tegen WWMD D1. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar WWMD wist op het einde aan het langste eind te trekken. Westergo D1 verliest ondanks een hele goede wedstrijd nipt: eindstand 12-13.
Doelpunten: Mats (3x) Rosanne (3x), Livia, Fenne, Martijn (1x)

Westergo D2
De D2 speelde thuis tegen Lintjo. Na de snelle 2-0 voorsprong schrok Lintjo wakker en kwamen ze terug. Het werd een spannende wedstrijd die Lintjo uiteindelijk won met 5-7. Doelpunten van Marlies (3x) en Mare (2x).

Westergo E1
De E1 speelde thuis tegen Spannum. Helaas was Westergo in de beginfase verdedigend niet scherp en scoorde Spannum vrij snel 4 doelpunten. Westergo had wel het merendeel van de wedstrijd de bal, maar wist de achterstand niet om te buigen. Ondanks een goede wedstrijd hebben ze helaas wel verloren. Eindstand 2-4.
Doelpunten: Arne (2x)

Westergo E2
De E2 speelde thuis tegen SCO/motip dupli E4. De wedstrijd ging verdedigend gelijk op, maar Westergo kreeg niet veel kansen om te schieten. De tegenpartij kon helaas net iets beter met de druk omgaan. Eindstand 0-12.

SPONSOREN