Wedstrijdverslagen zaterdag 11 februari

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 11 februari

Westergo 1

Westergo 1 speelde een belangrijke wedstrijd tegen koploper Lintjo. Met een tweede plek voor Westergo was winst essentieel om kampioen te kunnen worden en te promoveren naar de tweede klasse. Voor Lintjo stond er ook veel op het spel, waardoor beide teams op scherp stonden.
Het was Westergo wat in de beginfase de leiding nam: Door mooie kansen rond de korf stond het snel 2-0 en even later 4-1. Lintjo was echter niet voor niks naar Bolsward gekomen en herpakte zich. Ze kwamen op gelijke stand en vanaf dat moment werd er om en om gescoord. Lintjo speelde erg fysiek, regelmatig lagen de Bolswarders op de grond. De scheids liet veel toe, maar ook hij zag hoe Westergo boven het fysieke spel stond en met een voorsprong de rust inging: 11-10.
Na rust was het Lintjo wat sterk begon. Ondanks de 12-10 van Westergo ging Lintjo een zuivere fase in en kwamen ze op 12-15 en later 13-16. De sfeer in het veld was matig en erg fysiek, waardoor de Bolswarders uit hun spel werden gehaald. Met de 13-18 leek het slecht af te lopen, maar Westergo ging met nog 7 minuten op de klok beter korfballen. In een enorm spannende slotfase wisten ze nog 4 keer te scoren en daarmee op 17-18 te komen, maar helaas kwam het eindsignaal te snel. Eindstand 17-18. Hiermee kan Westergo het zicht op kampioenschap helaas niet in eigen handen houden.

Westergo 2

Westergo 2 speelde voorafgaand aan 1 ook tegen Lintjo. Ook dit was een fysieke ploeg waar de vorige keer van verloren is. Deze wedstrijd ging echter langer gelijk op, maar Lintjo was vanaf het begin de bovenliggende partij. Ze konden veel meer kansen nemen en daardoor ook afronden. Ondanks dat Lintjo sterker was, kon Westergo goed bijblijven en werden ze zeker niet weggespeeld: Er hadden simpelweg meer kansen in gemoeten. In de laatste fase werd er aan beide kanten vlot gescoord, wat de eindstand op 11-15 bracht.

Westergo E1

Westergo E1 nam het zaterdag op tegen SIOS E4. Westergo nam al snel het voortouw, door al vrij snel 4 doelpunten te maken. SIOS was hard aan het werk maar kon niet voorkomen dat Jent een mooie inloper maakte, doordat Mara de bal perfect aan gaf. Met nog een doelpunt van Marte ging E1 met 6-0 de rust in. Na de rust ging het scoren nog door, maar lukte het SIOS ook om de 0 van het scorebord te halen. Eindstand 10-3. Doelpunten Arne 4, Marte 2, Jule 2, Jent en Jillian beide 1.

Westergo E2

De E2 speelde een enerverende wedstrijd tegen Oerterp E1. Met weinig spelers aanwezig moest er steeds gewisseld worden met een speler van de E1, welke naast ons aan het spelen was. Desondanks speelden ze sterk en werd er goed gespeeld, waardoor ze snel op voorsprong kwamen. De voorsprong werd langzaam maar zeker uitgebouwd, wat de eindstand op 10-3 bracht.
Doelpunten van Elena, Jillian, Stijn, Detmer, Jule en Arne.

Westergo F1

De F kwam zaterdag in actie tegen Lintjo. In de strijd om de bal kreeg Finn al in de eerste 10 minuten een bal op z’n pink. Gelukkig was Jurre er om in te vallen. Het was zijn eerste wedstrijd. Westergo en Lintjo waren beide goed in het onderscheppen van de bal, alleen Lintjo kreeg de bal net wat sneller naar de aanval en daardoor meer kansen om te schieten. Als je meer kunt schieten, is de kans op doelpunten natuurlijk ook groter: Lintjo wist uit te lopen. Helaas konden we onze superspeler niet meer inzetten, maar de vier overgebleven strijders bleven ervoor gaan. Winnen zat er niet meer in, het werd 5-9. Jurre scoorde in z’n eerste wedstrijd maarliefst 2 doelpunten, Maud ook 2 en Ruben scoorde er ook 1. De strafworpen werden wel gewonnen.

 

SPONSOREN