Wedstrijdverslagen zaterdag 11 juni

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 11 juni

Westergo 1

Zaterdag stond voor Westergo 1 een thuiswedstrijd tegen DSO (A) 1 op het programma. Westergo had de vorige wedstrijd tegen DKV Victoria 1 eindelijk weer laten zien wat ze in hun mars hebben. Deze thuiswedstrijd was een belangrijke wedstrijd om te winnen om degradatie te voorkomen.

De wedstrijd ging van start met een heerlijke temperatuur van 20 graden. DSO (A) 1 begon sterk en verdedigde met veel druk. De tegenstanders maakten de eerste twee doelpunten, terwijl Westergo nog aan het zoeken was naar de juiste kansen. Na 10 minuten gespeeld te hebben, scoorde Westergo het eerste doelpunt uit een strafworp. DSO (A) 1 scoorde door en Westergo scoorde hier en daar ook mee. Al snel kwam er een gat van 4 punten in het nadeel van de Bolswarders. Aan het einde van de eerste helft ging de aanval eindelijk lopen bij Westergo en kwamen ze zelfs voor te staan. De ruststand was 9-8.

In de tweede helft ging Westergo door met hun goede aanvallen en sterke verdediging. Ze konden rustig de voorsprong van de eerste helft uitbreiden. Bij DSO (A) 1 ontstond irritatie, want ze hadden een eenvoudige overwinning verwacht door hun 2e plaats in de competitie. De eindstand werd 16-11, waarmee Westergo een goede stap heeft gezet voor handhaving in de 3e klasse.

Westergo 2

Westergo 2 kreeg DTL op bezoek, een ploeg die bovenaan in de competitie staat met twee keer zoveel punten als de Bolswarders. Desondanks speelde Westergo een ijzersterke wedstrijd tegen de ploeg uit Hantum en wisten ze hen door een strakke verdediging weinig te laten scoren. Ze speelden hun eigen spel en wisten daarmee de voorsprong de hele wedstrijd te houden en langzaam uit te breiden. Het eindsignaal klonk met een stand van 14-8 en de heerlijke twee punten waren verdiend! Met 12 punten uit 13 wedstrijden staat Westergo op plek 4 van de 8 in het klassement en zijn ze niet meer in te halen.

Westergo B1

B1 speelde gister een pittige wedstrijd. Waar de eerste wedstrijd met gemak werd gewonnen (9-1) stond sios nu met een heel ander team in het veld. Het spel werd voornamelijk gedomineerd door  1 heer. Het duurde even voordat Westergo daar een antwoord op had. Westergo probeerde kansen te creëren en er waren zeker mooie aanvallende momenten en zeer goede verdedigende acties. Thirza Boersma speelde een goede inval wedstrijd tegen het sterke sios. De uitslag werd 12-3 met doelpunten van Thirza, Syrk en Niels.

Westergo C1

De C1 vertrok naar Steenwijk en verloor tegen het sterke Noveas C2. Eindstand 12-2.

Westergo D1

De D1 vertrok naar Sneek voor een duel tegen de Waterpoort. Ze wisten knap te winnen in een doelpuntrijk duel: 5-8.
Doelpunten: Mats (4x), Rosanne (2x), Livia en Renske (1x)

Westergo E1

Westergo E1 kreeg Heerenveen E3 op bezoek. De E1 wist mee te scoren, maar uiteindelijk kon Heerenveen toch uitlopen. Eindstand: 4-8.

Westergo E2

E2 kreeg Harich op bezoek. In de vorige wedstrijd tegen Harich verloor E2 met 10-0. Het was al snel duidelijk dat dat niet weer zou gebeuren! Westergo E2 speelt steeds beter en was nu ook verdedigend goed bij de les. Harich wist wel op 0-3 voorsprong te komen, maar toen wist Jillian te scoren. Na die 1-3 ging de wedstrijd gelijk op. Jule maakte een mooi doelpunt en Elsa zorgde er met zelfs twee doelpunten voor dat het gelijk werd! Beide teams wisten goed uit te breken na het onderscheppen van de bal. Helaas wist Westergo geen goal meer te maken en Harich nog wel 2. Het was een spannende wedstrijd die Harich uiteindelijk met 4-6 won en daarmee zijn zij ook kampioen geworden.

Westergo F1

De F1 speelde tegen Lintjo F2, een tegenstander die enorm op dreef was op deze mooie zaterdag. Ze wisten maar liefst 23 (!) keer te scoren, hier kon Westergo natuurlijk niet tegenop. Eindstand: 23-3.

 

 

 

SPONSOREN