Wedstrijdverslagen zaterdag 11 november

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 11 november

Een gloednieuw zaalseizoen! Waar het eerste en de F1 nog even moeten wachten op een wedstrijd, ging de nieuwe competitie voor de andere teams van start. Was het wennen of werden er punten binnengehaald? Lees het hieronder.

Westergo 2

Westergo 2 begon het zaalseizoen tegen Wik ’34 2. Het was Westergo die de score opende, maar ook WIK stond niet te slapen en scoorde 2 doelpunten. Westergo kwam weer gelijk, maar WIK vond opnieuw de korf. In de beginfase ging het nog even zo door; voorsprong WIK, doelpunt Westergo.
Na rust waren het de Bolswarders die sterker uit de rust kwamen, goed verdedigend werk zorgde ervoor dat WIK in de tweede helft nog maar één keer wist te scoren. Westergo scoorde nog 6 keer. Eindstand 5-10.

Westergo A1

Westergo A1 mocht aantreden tegen combiteam Weststellingwerf A4 in Noordwolde. De junioren starten goed en al snel wisten Syrk en Ymke te scoren. Ook het andere vak zocht geduldig naar de goede kansen, en nadat Emma van afstand had gescoord wist Niels met een mooie afstander de stand op 0-4 te zetten. Ook de aanvallen daarna speelde Westergo de aanvallen geduldig uit en de afronding was scherp. Het lukte Westellingwerf niet om het scorende vermogen van Westergo in te perken, en nadat ook Hinke en David op het scoreformulier stonden werd er gerust met een 2-10 tussenstand.

In de 2e helft was de taak om rustig en geduldig te blijven spelen. De score werd verder uitgebouwd, met mooie afstandschoten en inloopballen. De scheidsrechter was streng, maar had de wedstrijd goed onder controle. De verdedigende druk zorgde voor veel onderscheppingen waardoor het aanvalsvak weer op zoek kon gaan naar het volgende doelpunt. Eindstand: 4-21. Doelpuntenmakers: Syrk (7x), David (5x), Hinke (3x), Niels (2x), Ymke (2x), Emma (2x)

Westergo B1

Westergo B1 speelde zaterdag tegen Weststellingwerf B4, maar wist het seizoen niet te beginnen met winst. Eindstand 10-3.

Westergo C1

Westergo C1 mocht naar Oosterwolde, Dios/Odis was de tegenstander.

Dios/Odis ging fel van start, speelde snel rond en rondde de kansen goed af. Het was binnen  een kwartier 4-0. Westergo kwam wat moeizaam op gang. Konden elkaar moeilijk vinden, ballen werden vaak door de tegenstander ertussen uit getikt. Sytske wist te scoren uit een mooie actie en ronde een inloopbal fraai af. Dios bleef snel spelen en liep verder uit naar 6-1. Marlies scoorde de 6-2. Dios scoorde daarna nog een keer, ruststand 7-2.

Westergo kwam de 2e helft beter in gaar spel. Er werd beter naar elkaar gegooid en de posities(afvang en aangeef) werden goed ingevuld. Eline scoorde een mooi afstand schot. De team waren goed aan elkaar gewaagd en het publiek zag mooie aanvallen. Mare scoorde de 8-4. De laatste aanval was voor Westergo, Guillaume scoorde een mooi afstandschot. Eindstand 9-5

De 2e helft was beduidend beter scoorde Westergo meer dan de tegenstander. Met dit gevoel gaan we ons richten op de volgende wedstrijd.

Westergo D1

Westergo D1 speelde uit tegen LDODK D2. LDODK begon fel te spelen, waar wij even aan moesten wennen om goed te kunnen volgen. Na de 1-0 verdiende Femke al snel een strafworp, 1-1. LDODK kreeg veel kansen, 2 lange dames in beide vakken zorgden voor de doelpunten. Arne maakte van ver nog een doelpunt, waardoor we met 3-2 de rust in gingen. Na rust was LDODK beter in de afronding en hadden wij moeite met de bal op de goede plek te krijgen. Jule maakte nog een mooi doelpunt, maar dat was te weinig om bij LDODK te blijven. Eindstand 9-3.

Westergo E1

Westergo E1 speelde de eerste uitwedstrijd tegen Wordt Kwiek. De spelers hadden er veel zin in en schoten dan ook uit de startblokken. Er werd goed overgespeeld en Westergo wist de 0-1 te scoren. Ook WK speelde goed. Ze maakten de 1-1 en dat bleef het in de eerste helft. In de tweede helft was Wordt Kwiek net iets beter in de afronding. Ondanks goed verdedigen van Westergo stond er halverwege de tweede helft 4-1 op het scorebord. Westergo bleef snel en goed overspelen, maar de bal wilde er niet meer in. WK scoorde nog wel een keer. Eindstand 5-1, het doelpunt was van Maud.

Westergo E2

De E2 ging naar Balk voor de wedstrijd tegen Harich. Voor Tessa en Sanne was het hun echte allereerste wedstrijd en Nora speelde haar eerste in de zaal. Jurre en Elena maakten het team vandaag compleet. In de eerste helft ging het gelijk op. Westergo had wat moeite om de bal snel te spelen, maar na een snelle uitbraak scoorde Westergo als eerste. Het bleef tot de pauze 0-1. Na de pauze lukte het steeds beter om de ballen te onderscheppen en durfde E2 wat sneller en verder te gooien. Dat goeie samenspel zorgde voor mooie aanvallen. In de tweede helft liep Westergo uit naar 0-5! Gelukkig wist Harich ook nog een verdiend doelpunt mee te pakken. Het werd 1-5. Doelpuntenmakers: Elena 2, Sanne maakte er 2 en Tessa 1.

 

SPONSOREN