Wedstrijdverslagen Zaterdag 10 september

  • Home
  • Wedstrijdverslagen Zaterdag 10 september

Het korfbalseizoen is weer begonnen! Vrijwel alle teams zijn afgelopen zaterdag losgegaan met de competitie. Wil je weten hoe iedereen gespeeld heeft? Lees het hieronder!

Westergo 1

Het seizoen begint erg stroef voor de selectie, veel spelers kampen met een blessure en het is een grote uitdaging om elke zaterdag een team op de been te krijgen. Daarnaast zijn er wat wisselingen geweest binnen het eerste, met als gevolg ook een stroeve eerste wedstrijd tegen DTL 1. De ploeg uit Hantum, een redelijk jonge, maar toch geroutineerde ploeg ging vlot van start en wist zichzelf snel op 0-5 voorsprong te brengen. Het was zoeken voor Westergo, maar invaller Johannes Miedema wist het eerste doelpunt te maken. Het spel werd iets beter, maar DTL liet zich niet van de wijs brengen en ging door met doelpunten maken. De voorsprong werd groter en ook na de rust wist DTL de korf goed te vinden. De stand stond op 3-9. Westergo speelde niet scherp en niet goed genoeg om het tij om te keren en zag de achterstand groter worden. Helaas raakte Franck even later geblesseerd aan de knie en moest hij gedwongen het veld verlaten. Hij heeft een lang herstel voor de boeg en coach Jorrit heeft helaas alweer een basisspeler minder. In de laatste fase van de wedstrijd wist Westergo beter spel te laten zien, maar al met al was het een kansloze wedstrijd tegen een sterker DTL. Eindstand: 8-16.

Westergo 2

Het tweede brak het spits af met een wedstrijd tegen ASVD 4. Ook voor het tweede was het zoeken met een hele nieuwe opstelling, waar de tegenpartij van profiteerde en door efficiënt spel op een voorsprong (1-6) kwam. Na een time-out werd de rust ingeluid met een stand van 1-7 en leek de situatie nog niet zo rooskleurig. De Bolswarders hadden dit zelf ook door en kwamen fel uit de kleedkamers. Ze waren er duidelijk op gebrand om het tij te keren en binnen 10 minuten wist Westergo de stand terug te brengen naar 7-7. Dit schudde ASVD wakker en ze begonnen weer vaker de korf te vinden, maar Westergo was niet van de wijs te brengen en bracht de stand steeds weer terug. Met nog 6 minuten op de klok scoorde Hanneke de 10-10 en ging een spannende eindfase van start. Invaller Franck bleef koel en scoorde de 11-10, er waren nog maar een paar minuten te gaan. De bal ging over en weer en het was ontzettend spannend. Zou Westergo de winst kunnen pakken of maakte ASVD er nog een gelijk spel van? In de laatste 2 minuten wist Franck zijn invalbeurt te bekronen met nog een doelpunt en daarmee de winst veilig te stellen. Eindstand: 12-10!

Westergo 3

Westergo 3 speelde dinsdagavond alvast de wedstrijd van komende zaterdag tegen WWC 3. De Bolswarders hadden er overduidelijk veel zin in en schoten uit de startblokken; met goed spel kwamen ze met gemak op een 8-1 voorsprong. WWC werd een klein beetje overrompelt, maar herpakte zich en bracht de stand terug naar 10-5.
Het leek alsof Westergo deze wedstrijd met gemak zou gaan winnen, maar WWC kwam fel uit de kleedkamers en was het daar niet mee eens. Ze begonnen mee te scoren en lieten beter spel zien, waardoor ze dichterbij kwamen. Het verschil werd kleiner en met nog een dikke 10 minuten op de klok werd het toch nog spannend: 16-13 en even later zelfs 16-14. Gelukkig bleef Westergo rustig en vergrootten ze de voorsprong weer naar 4 en later zelfs 5 punten. WWC wist nog twee keer te scoren, maar de winst was inmiddels veiliggesteld! Eindstand: 19-16.

Westergo A1

Na een leuke voorbereiding en de eerste fanatieke trainingen, ging ook voor A1 de competitie los. A1 mocht aantreffen tegen de dames van Kinea A2. De eerste 10 minuten was het zoeken naar elkaar, daarna begon het spel steeds beter te lopen. Men was fanatiek aan het spelen en wilde voor elke bal knokken. Kinea scoorde de eerste 2 doelpunten, maar daarna was het een vrij gelijk opgaande strijd. Westergo kon steeds weer de aansluiting vinden, maar daarna was het vaak Kinea die weer de voorsprong pakte. In de laatste 8 minuten was bij Westergo de tank aardig leeg. Kinea scoorde daarin 3 keer achter elkaar, wat resulteerde in een eindstand van 8-12. Hinke was met haar 5 doelpunten de topscoorder, Janieke scoorde 2 keer en Stefan 1 keer. Een zeer goede inzet van de Westergo’ ers, wat perspectief toont voor de rest van het seizoen!

Westergo C1

C1 ging het seizoen van start met een wedstrijd tegen MF C2. Op voorbaat werd hier al een lastige wedstrijd verwacht en dat zou ook blijken. Na een hele moeilijke eerste helft, waar we moeite hadden met het snelle spel van MF stonden we bij rust 8-0 achter. De 2de helft hadden we de zaakjes wel iets beter op orde. Er werd met vlagen goed verdedigd en ook goed aangevallen. Helaas kon MF de 2de helft de korf nog makkelijker vinden waardoor ze heel snel uit konden lopen. Aan het eind van de wedstrijd werden er nog wel doelpunten gescoord door Renske en Rosanne. Eindstand 21-2

Westergo D1

D1 speelde de eerste competitiewedstrijd tegen Kinea D1. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Kinea scoorde 0-1, maar Westergo scoorde snel de 1-1. De bal ging over en weer en Kinea kon voor de rust nog 1-2 maken. Na de rust was Kinea wat feller op de bal en onderschepte steeds snel de bal, zodat Westergo niet echt aan aanvallen toe kwam. Zoveel balbezit resulteerde in 3 snelle doelpunten: 1-5. Maar dat liet Westergo niet op zich zitten. De verdediging ging op slot en de aanvallen werden langer. Langzaam kropen we dichterbij tot 4-5. In de laatste seconden was er nog een kansje, maar die ging er helaas niet in. Eindstand 4-5, doelpunten van Sanne, Sytske, Marlies en Mare.

Westergo E1

E1 speelde gisterochtend hun eerste wedstrijd tegen Mid-Fryslân in Warten. De eerste 10 minuten was het nog even wennen. Het team stond in een nieuwe samenstelling, de bal was nat en dit maakte het gooien en vangen weer even wennen. Verdedigend had het team het goed op orde. In de eerste helft viel de 0-1 voor Westergo, mede door het snelle spel. De tweede helft nam Westergo de overhand en was het wachten op het volgende doelpunt. Al snel viel de 0-2. Door verdedigend sterk werk en nog een aantal mooie doelpunten werd het uiteindelijk 0-4 voor Westergo!

Jule 2x, Marte en Mara schoorde beide 1x

Westergo E2

In de vroege ochtend vertrok de E2 naar Heerenveen voor de aftrap van het seizoen. Heerenveen E3 was een ploeg dat toch wel een stukje verder was dan wij. Toch ging het best wel goed en scoorde Elsa zelfs de 1-0! Heerenveen kreeg vele kansen, maar wist ze nog niet af te maken. Het lange verdedigen en dan ook nog aanvallen eiste het laatste kwartier zijn tol bij de Bolswarders, de concentratie ging wat weg. Heerenveen wist daardoor nog 2 keer te scoren en de winst te pakken. Toch een goeie eerste wedstrijd! Finn en Lisanne speelden hun eerste wedstrijd in de E’s. Eindstand 3-1.

Westergo F1

F1 toog ’s morgens vroeg naar Drachten, waar ze moesten spelen tegen Drachten F1. Het was een leuke wedstrijd volgens de coachende ouders en Westergo ging er met de winst vandoor. Ze speelden met z’n vieren, er was geen wissel, maar met z’n vieren kregen ze het ook voor elkaar. Knap gedaan! Eindstand 6-4 gewonnen. Doelpunten gemaakt door Maud 3, Anne Renske 2 en Ruben 1.

 

SPONSOREN