Wedstrijdverslagen zaterdag 13 mei

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 13 mei

Na twee weken rust mochten de teams weer los onder een strak blauwe hemel. Lees hieronder hoe het is gegaan!

Westergo 1

Westergo 1 mocht na de meivakantie de veldcompetite hervatten tegen Olympia. De wedstrijd begon op een zonovergoten veld in Twijzel om half 6. Ondanks het mooie weer wisten beide ploegen de korf maar moeizaam te vinden, en na 20 minuten stond er een zeer magere 3-2 tussenstand op het scorebord. Richting het eind van de 1e helft lukte het Westergo beter om de aanvallen om te zette in doelpunten, maar ook Olympia wist de korf te vinden. Met een ruststand van 7-5 was er nog weinig aan de hand voor Westergo.

In de 2e helft wist Westergo de schade te herstellen, kwam de ploeg op 9-9 en was er nog een kwartier te spelen. Olympia schakelde een tandje bij, en het lukte de ploeg uit Bolsward niet om hierbij aan te haken. Olympia liep in het laatste kwartier weg en zette de eindstand op 14-10.

Met deze uitslag, en het gelijke spel van De Pein is een veilige 6e plaats nog ver weg. De ploeg van Jorrit Ellens zal nog minimaal 6 punten moeten pakken om niet te degraderen.

Westergo 2

Westergo 2 vertrok afgelopen zaterdag onder zomerse omstandigheden richting Lelystad, waar de wedstrijd tegen Exakwa op het programma stond. De ploeg wist dat het een lastige pot ging worden, Exakwa is namelijk koploper in de competitie. Het werd al snel duidelijk dat de Exakwa beter was. Ze wisten veel doelpunten te scoren, en Westergo daarentegen had daar duidelijk moeite mee. Ook de zomerse temperaturen waren wennen, waardoor het er simpelweg niet in zat om punten mee naar huis te nemen. Uiteindelijk stond er na 60 minuten een score van 20-7 op het scorebord.

Westergo A1

Afgelopen zaterdag was de eerste veldwedstrijd van de A’s. Nu tegen een voor ons een relatief onbekende tegenstander; DTL A1. Westergo begon scherp aan de wedstrijd, maar moest even wennen aan de aan de vak samenstelling. Na de 0-1 scoorden Emma en Stefan de 2-1. Dtl scoorde na een goed genomen vrije bal en liep daarna uit naar 2-5. Hinke en Syrk maakten de achterstand wat kleiner naar 4-5, maar door de snelle score van de tegenstander keken we steeds weer tegen een achterstand aan. Door een doelpunt van Luke zochten we de kleedkamer op met 5-6.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijd beeld van 2 ploegen die goed aan elkaar gewaagd zijn. Door doelpunten van Syrk, Hinke en 2 van Emma werd het 9-9. Helaas scoorde dtl gelijk weer na de vakwissel. Ook het doelpunt van Niels kon er niet voor zorgen dat dtl met 10-12 won en daarmee de punten meenam naar Hantum.

Westergo B1

De B’s mochten aantreden tegen DTG B1 en zetten een spannende wedstrijd neer. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en gaven beide de winst niet weg. Eindstand 4-4.

Westergo C1

De C’s mochten zaterdag tegen waterpoort spelen. In de zaal hadden ze al tegen waterpoort gespeeld, allebei verloren maar de C’s hadden wel goed gespeeld. We hoopten vandaag weer een goede wedstrijd te spelen en misschien wel te winnen. Er werd goed rondgespeeld en het baltempo was ook prima. Het scoren ging alleen wat minder hoe waterpoort bijna alles erin mikte, gooide Westergo bijna alles mis. De tweede helft wist Westergo dat er nog een hele kleine kans was om te winnen dus gingen ze hun eigen spelletje spelen en scoorde ze nog 2 mooie doelpunten. De eindstand werd 3-9, doelpunten van Ytsen, Renske en Rosanne

Westergo D1

In Joure speelde de D1 tegen Joure D1. In het begin van de wedstrijd leken de teams goed aan elkaar gewaagd. Westergo was in het veld wat sterker aan de bal, maar het duurde even voordat de bal door de korf wilde. In de loop van de eerste helft werd duidelijk dat Westergo echt wel de betere ploeg was. De bal werd in de verdediging steeds snel onderschept en overgebracht naar de aanval. In de rust was de stand 0-2. Na de rust werd Westergo steeds sterker. De bal ging steeds sneller rond en dat resulteerde in mooie kansen die ook genomen en afgemaakt werden. Er werd goed gekeken naar elkaar en strak gepasst. Uiteindelijk werd het 2-9. Doelpunten van Jolijn (2), Mare (2), Fenne (2), Femke, Sytske beide een kans bij de korf en Lynde scoorde een prachtig afstandsschot.

Westergo E1

Westergo E1 nam het afgelopen zaterdag op tegen Emmeloord. Waar het in de eerste minuten nog even zoeken was waar de kansen lagen, was dit na de eerste 10 minuten snel duidelijk. Met rust stond het 3-1, alle drie de doelpunten van Elena. Na rust staakte het scoren en werd er slordig overgespeeld. Dit resulteerde erin dat Emmeloord meer aan de bal kon komen. Uiteindelijk wist Westergo nog 2x te scoren, en eindigde de wedstrijd in een 5-2 overwinning voor ons! Doelpunten: 4x Elena en 1x Elsa

Westergo E2

E2 speelde de tweede wedstrijd tegen Mid-fryslan E4. Na even aftasten en wennen aan de tegenstander, werden snel de eerste doelpunten door Marte gemaakt. Met een voorsprong van 3-0 bleven we iets te snel spelen wat regelmatig leidde tot veel balverlies. Na de rust werd er iets langer gespeeld, de bal ging wat vaker rond de korf en kwamen er mooie acties en doelpunten van Sem, Detmer, Marte en Jule. Een duidelijke overwinning voor Westergo; 14-5.

Westergo E3

De E3 vertrok naar de Knipe voor de wedstrijd tegen Kinea E2. Onder de mooie blauwe lucht, maar wel felle zon moest onze E3 weer een beetje inkomen. Ballen werden lang vastgehouden en Kinea was op alle fronten een tikkeltje scherper. Na 10 minuten kregen ook wij het spelletje een beetje door en ging het steeds beter. We kwamen dan ook terug van 0-3 naar 3-3! Na rust gingen de E’s door waar ze gebleven waren en onder het mom van ‘de bal is lava’ werd er goed en snel naar elkaar gegooid. Helaas was de scherpte er de laatste 10 minuten wat af, wat Kinea de kans gaf nog snel uit te lopen. Eindstand 8-4, met doelpunten van Elena en Anne Rinske.

Westergo F1

De F1 moest vandaag spelen tegen Heerenveen. We begonnen met Jaydèn, Maud, Ruben en Jake. Later kwamen Nora en Anna er in. In de rust stonden we al 9-1 voor. In de tweede helft heeft Westergo er veel doelpunten bij gescoord, waardoor we uiteindelijk met 17-3 hebben gewonnen. Een mooie uitslag met dit mooie weer😎☀️.

Jaydén heeft 14 gescoord en Maud 3. Bovendien heeft Nora nog een strafworp gescoord. Anna en Ruben waren de topverdedigers vandaag en Jake heeft veel mooie ballen gegooid.

 

SPONSOREN