Wedstrijdverslagen zaterdag 14 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 14 oktober

Op de B1 na zit het veldseizoen er voor alle teams op! Volgende week zullen de zaaltrainingen weer van start gaan.

Westergo 1

Westergo 1 sloot het veldseizoen af tegen DTG 1. Waar tijdens de uitwedstrijd met een redelijk duidelijke uitslag (17-14) werd verloren, waren de ploegen deze wedstrijd meer aan elkaar gewaagd. Desondanks kwam DTG op een 1-5 voorsprong en leken ze weer de sterkere partij te zijn. Pas 5 minuten voor rust viel er weel een doelpunt bij Westergo, het werd 2-5 en met een 3-5 tussenstand werd er gerust. In de rust werd meegegeven dat er vandaag echt iets mogelijk was en met nieuwe energie werd de tweede helft begonnen. Na de 4-6 van DTG waren het de Bolswarders die opstonden en de stand weer op gelijke hoogte brachten, 6-6. In deze doelpuntarme wedstrijd was elke wedstrijd van belang, iets wat debutant Syrk snapte. Hij zette Westergo op haar eerste voorsprong: 7-6. Hier liet DTG het niet bij zitten en even later waren de rollen omgedraaid, 7-8. Alle zeilen werden bijgezet in Bolsward en met nog twee minuten op de klok werd de gelijkmaker gescoord!
Eindstand 8-8. Op naar de zaal!

Westergo 2

Westergo 2 kreeg SIM op bezoek. De laatste veldwedstrijd werd met erg weinig doelpunten afgesloten, eindstand 3-4.

Westergo midweek
Het midweekteam speelde tegen Kinea/Udiros MW1 en verloor met 8-4.

Westergo A1

De junioren mochten voor de laatste veldwedstrijd afreizen naar Lemmer. Waar thuis werd gewonnen met een magere score van 5-4 was het zaak om nu wat meer doelpunten te scoren op het gras van Lemmer. Het bleek een wedstrijd van de strafworpen te worden. Lemmer opende daar de score mee. Al snel maakte Hinke de gelijkmaker door een afstandschot. Daarna zette Westergo door naar 1-3 door een vrije bal en inloper van Emma. Door wederom strafworpen kon Lemmer de score gelijk trekken naar 3-3. Met deze gelijke stand stond er een lekker kopje thee klaar. Het bleek ook na rust een gelijk opgaande strijd te worden. Westergo kwam weer op voorsprong door David, maar ook nu maakte Lemmer gelijk. Janieke benutte een mooie uitstartbal achter de korf, waardoor Westergo weer nipt leidde. Westergo kreeg veel (vrije) ballen tegen wat maakte dat Lemmer 3 keer op rij kon scoren. Met nog 10 minuten op de klok kreeg Hinke nog 2 strafworpen mee, waarmee de eindstand op 7-7 bleef staan. 10 minuten voor tijd kreeg Shyvana nog een publiekswissel. Onder applaus verliet zij het veld, helaas is voor haar de korfbalsport nu even niet te combineren met haar baantje!

Westergo C1

C1 vertrok naar Harich. Na een thuisuitslag van 5-5 wisten we dat we aan elkaar gewaagd waren, maar de C1 heeft afgelopen weken stappen gezet en liet dit zeker zien. Door een mooie bal over de tegenstander heen scoorde Lynde de 0-1 en ook het happen van de tegenstander van Micha werd afgestraft: 0-2.  Nóg een bal eroverheen gaf Sanne een mooie kleine kans om de 0-3 te maken. Westergo had veel lengte over maar werd iets te laks, iets wat het strijdlustige Harich de ruimte gaf om de 1-3 en even later de 2-3 te maken. Marlies zorgde met een mooi doelpunt voor de 2-4, tevens de ruststand.

Na rust was het Harich die feller was en een slordig Westergo zag in de eerste minuten hoe ze meer weerstand kregen, snel stond het dan ook 3-4. Mare stond op en scoorde 2 doelpunten, maar twee goals van Harich zorgden toch weer voor spanning, ookal werden er door ons tot tweemaal toe grote vraagtekens gezet of het niet snijden was. Invaller Rosanne maakte gelukkig een prachtige doorloopbal uit de ruimte die de wedstrijd op slot zette, eindstand 5-7 winst!

Prima wedstrijd en over vele spelers gescoord, op naar de zaal 💪🏻

Westergo D1

Vandaag gingen D’s naar Weststellingwerf te Wolvega. We gingen met veel goede moed aan de wedstrijd beginnen. Na een snelle 1-0 scoorde Sem 1-1. Vlak daarna scoorde Marte de 1-2 Weststellingwerf kon voor de rust nog scoren en gingen met 2-2 aan de thee. De tweede helft kwam de tegenstander wat makkelijker scoren en ging het snel van 3-2 naar 6-2. Vlak voor het eind van de wedstrijd wist Marte de achterstand nog een beetje kleiner te maken. 6-3. 7-3 werd het einde wedstrijd. Er werd heel hard gewerkt door iedereen.

Westergo E1

De E’s speelden hun laatste veldwedstrijd van dit seizoen thuis tegen SCO. SCO startte wat feller dan Westergo, maar gaandeweg de eerste 10 minuten kwam Westergo ook op gang. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. SCO was net wat sneller in de omschakeling en dat leverde hun de 0-1 op. Westergo ging niet bij de pakken neerzitten, maar zocht ook de snelle aanval op. Er kwamen mooie kansen, maar de doelpunten wilden niet vallen. In de tweede helft was het minstens even spannend. Dankzij sterk verdedigend werk van Westergo wist SCO niet meer te scoren. Helaas wilde de bal er bij Westergo ook niet in. Eindstand dus 0-1.

Westergo F1

De F1 speelde vandaag tegen Spannum. Net als Westergo gaat ook de F van Spannum pas in de zaal echt competitie spelen. Even oefenen dus. Van de 8 spelers in het veld waren er 3 met wedstrijdervaring en dus 5 zonder! Dat beloofde een leerzame wedstrijd te worden. Dat er al wel hard getraind was, bleek al snel. Westergo was fel op de bal en wist ook het schieten van de tegenstanders goed moeilijk te maken. Ook Spannum groeide in de wedstrijd. Ondanks de best wel ingewikkelde regels – wanneer moet je aanvallen en wanneer moet je verdedigen, op welke korf moet je schieten, waar zijn de lijnen, niet lopen met de bal – werd er door beide ploegen hard gewerkt. Westergo wist na goed overspelen een doelpunt te maken, het werd 1-0 door een doelpunt van Anna.

SPONSOREN