Wedstrijdverslagen zaterdag 14 januari

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 14 januari

Westergo 1

Westergo 1 is goed op weg naar een kampioenschap, maar moet dan wel blijven winnen. Afgelopen zaterdag stond Leonidas op het programma, zij staan een na laatste in de competitie. Westergo begon scherp en was op alle fronten sterker dan Leonidas, waardoor de voorsprong eenvoudig gecreëerd was en groter gemaakt kon worden. Er werd met 4-14 gerust. Na rust gingen beide ploegen door met waar ze mee begonnen waren. Westergo had veel reboundoverwicht en maakte de vele kansen af. Ze trokken de overwinning eenvoudig en met veel goals naar zich toe. Eindstand 11-25.

Westergo 2

Het tweede vertrok naar Wezep voor een wedstrijd tegen de koploper. Westergo werd compleet ontregeld en overrompeld en verloor met 30-9.

Westergo 3

Westergo 3 trad aan tegen MN en W 2 en begon de wedstrijd niet zo scherp, er werd pas na 10 minuten op scherp en de tegenpartij kwam op een 3-0 voorsprong. Dit scherpte de ploeg uit Bolsward op en de ballen begonnen te vallen. De achterstand werd omgezet naar een voorsprong en deze werd sterk uitgebreid. De productie van MN en W werd aan banden gelegd; zij zouden nog maar 6 keer gaan scoren de rest van de wedstrijd. Westergo daarentegen creëerde vele kansen en maakte ze ook af. Eindstand 9-19.

Westergo A1

De junioren mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen MenNW A1. De eerste 10 minuten ging het scoren moeizaam. MenNW opende de score, waarna Westergo ook de korf kon vinden. Er werden mooie aanvallen opgezet en in de eerste helft hadden voornamelijk de dames die de kansen kregen en afmaakten. In de tweede helft was het hetzelfde beeld, de eerste minuten kwamen we weer moeizaam tot score, maar dat herstelde zich ook weer. Er werden nu snellere aanvallen opgezet wat leidde tot goede kansen. MenNW kreeg weinig kans, er werd strak verdedigd en veel ballen onderschept. Eindstand was 3-19. Emma scoorde 8! doelpunten, Janieke 5, syrk 2, Stefan, Luke, David en Hinke allen 1

De week ervoor speelde de A1 tegen Joure:
Westergo A1 mocht zaterdag aantreden tegen het nog ongeslagen JoureA1. De junioren begonnen fel aan de wedstrijd. Het kon echter niet voorkomen dat Joure het eerste doelpunt scoorde. Daarna kwam ook het eerste Westergo doelpunt op het scorebord. Waar Joure de kansen makkelijker af ronde, hadden wij daar meer moeite mee. Uiteindelijk scoorde Syrk 3 keer en Ymke en Emma 1 keer. Eindstand 5-10.

Westergo B1

Westergo B1 speelde vandaag tegen Leonidas SCO B2 in Noordwolde. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken maar werd een beetje ontsierd door de vele strafworpen, welke overigen wel terecht waren door een heel aantal fysieke duels. De beide teams begonnen gewaagd aan elkaar aan de wedstrijd maar na een kwartiertje wist de B1 van Westergo de overhand te pakken waardoor de spelers met een voorsprong van 2 puntjes de rust in gingen. De tweede helft liet westergo, ondanks het soms wat chaotische spel, deze voorsprong ook niet meer los en liep alleen maar meer uit. Uitslag 3-9!

De week ervoor speelden de B’s ook een wedstrijd:
Westergo B1 speelde vandaag tegen de koploper DTG B1. Na het verlies van 12-5 bij de uitwedstrijd tegen DTG wisten de B’s wat ze te wachten stond: een wedstrijd waarin ze hard moesten gaan werken voor de punten. Hard werken dat deden de B’s dan ook wat zorgde voor een ontzettend spannende en soms wat fysieke wedstrijd. Al snel kwam Westergo op een voorsprong van 4-2, hiermee gingen de beide ploegen ook de rust in. In de tweede helft duurde het langer voordat er gescoord werd. De grootste uitdaging voor Westergo was om niet mee te gaan in het spel van DTG maar om de rust in zowel de verdediging als in de aanval te houden. Na 10 minuten chaos kreeg Westergo de wedstrijd op deze manier weer onder controle wat resulteerde in een zwaar bevochten 6-4 overwinning!

Westergo C1

Westergo D1

De D’s gingen naar Noordwolde op bezoek bij Leonidas. Leonidas maakte het de D’s lastig, door heel dichtbij te verdedigen. Daardoor werd het aanvallen voor Westergo moeilijk en kreeg Leonidas juist meer tijd om aan te vallen. In de rust stond Westergo met 4-1 achter. De tweede helft ging veel beter. Westergo pakte meer ruimte en gebruikte goed de diepe ballen. Er werd ook lekker gescoord, 5 keer maarliefst! Helaas werden een doelpunt van Eline en van Mare afgekeurd. Eindstand 7-4, (geldige) doelpunten van Mare, Marlies, Martijn en Sanne scoorde een strafworp.

De week ervoor speelde de D1 ook:
D1 speelde tegen Harich. Fenne scoorde het eerste doelpunt, een heel mooi afstandschot! Het ging wat gelijk op en Mare scoorde 2-2. In de rust stonden we 2-4 achter. Na de rust liep Harich snel uit. Wel kreeg het team steeds meer door om goed voor te blijven, zodat Harich minder inloopballen kon nemen.  Complimenten hoe ze dat oppakten! Maar helaas is het geëindigd met 3-10. Ondanks dat hebben ze gestreden!

Westergo E2

De E2 vertrok naar Jubbega voor een wedstrijd tegen Wordt Kwiek E1. Vanwege het vroege tijdstip was het even de vraag of de spelers goed wakker zouden zijn, maar dat was helemaal niet aan de orde! Ze schoten uit de startblokken en stonden snel 0-4 voor. Wordt Kwiek had moeite met gooien en afronden en een scherp Westergo pakte vele ballen er tussenuit. Geweldig samenspel zorgde voor mooie doelpunten van bijna alle spelers. De tegenstander wist af en toe nog wel te scoren, maar kon niet tegen dit ijzersterke Westergo op. Met een 3-9 voorsprong en 10 minuten speeltijd gingen alle ballen op Finn, maar die rolden er helaas net uit. Gelukkig is goed samenspel en verdedigen net zo belangrijk als een goal! Eindstand 5-13.

Doelpunten van Detmer en Elsa (5x), Esther (2x), Stijn (1x)

Westergo F1

De F1 mocht al vroeg op bezoek bij Heerenveen. De eerste tien minuten waren voor Westergo. De passing was strak en de doelpunten vielen lekker. Maar Heerenveen was ook niet voor niets vroeg opgestaan en herpakte zich. De thuisclub was erg sterk in de afronding en kwam op voorsprong. Westergo had mooie aanvallen, maar het scoren ging niet meer zo lekker. Ze kwamen nog wel gelijk 7-7, maar hadden daarna veel pech bij de afronding, terwijl Heerenveen bijna 1 op 1 schoot. De Westergo-F’s streden voor wat ze waard waren, maar konden daar niet tegenop.  Het werd uiteindelijk 16-11. Doelpunten van Anne Rinske 5, Maud 3, Jaydèn 1 en twee doelpunten waarvan de maker onbekend is.

SPONSOREN