Wedstrijdverslagen zaterdag 15 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 15 oktober

Speelronde 6 is gespeeld en voor de jeugdteams waren dit de laatste wedstrijden van het veldseizoen. Hierna is het herfstvakantie en gaan we weer verder in de zaal. Voor de senioren is dit nog lang niet zo: zij moeten nog 2 veldwedstrijden voordat zij ook naar de zaal gaan.

Westergo 1

Afgelopen zaterdag nam Westergo 1 het op tegen Waterpoort 1. Een echte derby. Beide teams hadden een stroef begin van de competitie. Westergo stond nog op 0 punten en De Waterpoort wist één keer een wedstrijd te winnen dit seizoen. De wedstrijd werd ingeluid met een doelpunt van Westergo. Al snel kwam het antwoord van de Snekers. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Beide teams speelden een aantrekkelijk potje korfbal, maar De Waterpoort was in de eerste helft scherper in de afronding van schoten. De ruststand werd daarmee 7-10.
De tegenstanders kwamen scherp uit de kleedkamers en zetten de stand na rust op 4 verschil. Er ging duidelijk knop om bij de Bolswarders en wisten hun reboundoverwicht uit te drukken in doelpunten. Ze wisten maar liefst 7 keer achter elkaar te scoren. Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar voor het eerst dit seizoen wist Westergo de winstpunten naar zich toe te trekken. De eindstand werd 17-15.

Westergo 2

Ook het tweede speelde tegen Waterpoort. Vorige wedstrijden tegen de Snekers werden vaak met grote uitslagen gewonnen, maar vandaag bleek snel dat dat dit keer niet het geval was. De teams waren meer gewaagd aan elkaar en er werd minder gescoord. De Waterpoort wist zelfs een voorsprong te creëren (3-6) waardoor Westergo tijdens de eerste helft in de achtervolging moest. Ze zetten een tandje bij en met een stand van 5-6 gingen de teams de kleedkamer in.
Westergo kwam scherper uit de kleedkamers en kwam snel op gelijke stand. Elk doelpunt van de Waterpoort werd snel weer beantwoord met een tegendoelpunt en een spannende eindfase was begonnen. Met nog één minuut op de klok scoorde Westergo de 9-9 en even later zelfs de 10-9 met een mooie doorloopbal. Het team en het publiek zaten vol spanning te kijken naar de tegenaanval van Waterpoort. Zij hielden het hoofd echter koel en scoorden de 10-10, waarna de scheids snel affloot. Eindstand 10-10.

Westergo B1

De B1 mocht het zaterdag opnemen tegen Wordt Kwiek uit Jubbega. Westergo begon goed aan de wedstrijd, maar kwam nog niet tot scoren. Na ruim 15 minuten viel het eerste doelpunt, en daarna leek het deksel van de korf. Doordat het team strak uitverdedigde en er continue voor was bij de lijn, werden er veel ballen onderschept. Ook het goede voorverdedigen wierp zijn vruchten af. Westergo kreeg maar 3 tegendoelpunten te verwerken. Met 8 doelpunten deed Westergo is zich wat te kort, maar het vele publiek kon zeker kijken naar een goede wedstrijd. Doelpunten; Niels (4), David (2), Klaske en Ymke (1).

Westergo C1

De C1 mocht uit spelen tegen SCO. Het zou een moeilijke wedstrijd worden want de vorige keer hadden ze 9-1 verloren. Toch gingen we vol goede moed richting oldeholdpade. SCO scoorde al snel het eerste doelpunt en ook heel snel daarna scoorde Thirza. Er werd super goed verdedigt en de tegenstanders schoten weinig. Helaas scoorde te tegenstanders nog 2x en was het in de rust 3-1. Na de rust was Westergo een beetje moe en hadden de tegenstanders veel de bal en scoorde ze ook makkelijker. Ze scoorde al snel 4 doelpunten en toen was het einde wedstrijd. Eindstand: 7-1 doelpunt van Thirza.

Westergo D1

Westergo D1 kreeg de D1 van Mid Fryslân op bezoek. Een goed team, dat al voor het begin van de wedstrijd kampioen van de poule was. De D’s lieten zich hierdoor niet intimideren, want zou het niet leuk zijn om te winnen van de kampioen? Mid Fryslân schoot uit de startblokken en scoorde al snel 0-1. Maar daarna verdedigde Westergo sterk en wist zelf ook een paar keer bij de korf te komen. Fenne twijfelde niet, en schoot de 1-1 binnen. Bij het wisselen van de vakken bleek Mid Fryslân toch iets verder te zijn dan Westergo. Hoewel Westergo er goed bij was, wisten de gasten een aantal doelpunten te scoren. In de tweede helft ging Westergo door met hard werken en Marlies wist uit een mooie aangeef de aanval te belonen: 2-6. Bij Mid Fryslân stokte de score en Westergo deed zichzelf wat tekort door de bal er niet meer in te gooien. Het werd 2-8. Doelpunten van Fenne en Marlies (maar even zo hard werk van de rest van het team).

Westergo E1

Westergo E1 mocht de laatste wedstrijd tegen de koploper Drachten E2 spelen.  Drachten had in het begin van de wedstrijd veel balbezit, maar Arne opende de score. Drachten scoorde daarna al snel de 1-1 en het leek een gelijkwaardige wedstrijd te worden. Na zo’n 10 minuten spelen kreeg Westergo meer balbezit en ronde Marte tot 3x toe haar kansen af, waardoor we met 1-4 de rust in gingen. Na rust was het zaak om scherp te blijven, maar dat bleek de eerste 10 minuten lastig te zijn, daarna pakten we de draad weer op en werd er weer gescoord. Een mooie afsluiting van het veldseizoen; uitslag 3-7. Doelpunten Marte 4, Arne 2 en Jule 1.

Westergo E2

De E2 speelde uit in de Knipe tegen Kinea. Het was al snel duidelijk dat het meidenteam van Kinea een sterk team was. Door snel te reageren als de bal was onderschept en goed op inloopballen te letten kon Westergo lang bij blijven. Toen ze aan de laatste 10 minuten begonnen stond het 2-2 door 2 doelpunten van Elsa. Helaas duurde de wedstrijd net even te lang om goed geconcentreerd te blijven en wist Kinea er in de laatste minuten nog 4-2 van de maken. Al met al een leuke en spannende wedstrijd!

SPONSOREN