Wedstrijdverslagen zaterdag 16 september

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 16 september

Waar vorige week nog enkele teams vrij waren, is afgelopen zaterdag het seizoen dan eindelijk voor alle teams begonnen. De meeste teams, inclusief de selectie, speelden thuis. Lees hieronder of Westergo punten heeft binnengesleept!

Westergo 1

Afgelopen zaterdag kwam De Waterpoort uit Sneek op bezoek. Een bekende tegenstander voor Westergo, het afgelopen seizoen stond er al 4 keer een wedstrijd tussen beide ploegen op het programma.

Met mooi weer werd er om half 4 afgelopen door Dhr. A. Wierma. De wedstrijd had lang nodig om spannend te worden, en de doelpunten vielen in de 1e helft niet gemakkelijk. De Waterpoort wist 2 keer een gaatje van 2 te bereiken, maar telkens wist Westergo weer de aansluiting te vinden. Met een magere 4-5 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust ging het rendement van vooral Westergo omhoog, en halverwege de 2e helft was de score met 8-8 in evenwicht. Het momentum lag echter bij de Bolswarders, en het lukte om de kansen die in de 1e helft gemist werden nu wel af te ronden. Eindstand 14-10.

Westergo 2

Afgelopen zaterdag nam Westergo 2 het op tegen Udiros/SCO. Op voorhand leek het een leuke pot te worden aangezien beide ploegen de vorige wedstrijd wisten te winnen. Met duidelijke aanwijzingen van Tom werd Westergo het veld ingestuurd. De eerste helft gingen de ploegen gelijk op, wat resulteerde in een 6-6 stand met rust. Er waren kansen genoeg, maar de afronding was er nog niet.

Tweede helft konden we uitlopen met een aantal punten, echter ging het scoren op een gegeven moment moeizaam. Uiteindelijk wist Westergo onder warme omstandigheden de winst binnen te slepen. 12-9 stond er na 60 minuten spelen op het scorebord.

Westergo A1

A1 mocht het zaterdag wederom (er was ook al een oefenwedstrijd gespeeld tegen dezelfde tegenstander) opnemen tegen WWC A1. De wedstrijd begon vanuit beide kanten fel en fanatiek. Westergo opende de score met een fraaie inloopbal. Daarna scoorden beide ploegen om en om. Afstandschoten werden goed afgewisseld met de inlopers. Dit zorgde voor een gevarieerd spel. De kleedkamers werden opgezocht met een 4-6 voorsprong voor WWC. Waar de tegenstander goed uit de kleedkamers kwam was het voor Westergo zoeken en was het binnen korte tijd 4-11. De concentratie verslapte waardoor er meer fouten werden gemaakt, hier profiteerde de tegenstander optimaal van. In de laatste 10 minuten kon Westergo het scoren weer wat oppakken. Eindstand 7-14, doelpunten Niels (4), Stefan, Syrk en Max

Westergo B1

Westergo B1 speelde vandaag tegen Boelenslaan/It Fean B1. Aan het begin van de wedstrijd bleek al wel dat de B’s van It Fean met iets meer ervaring kwamen. Zo kwamen ze dan ook met wat meer aanvallende discipline snel op een voorsprong van 4 punten (1-5). Ondanks dat bleef westergo veel energie in de wedstrijd steken en werden er mooie kansen gecreëerd. Door het hoge bal tempo lukte het de B’s uit Bolsward om zo toch met een aantal mooie doelpunten voor de rust het gat te dichten naar 5-6.

 

Ook tweede helft werd er goed gespeeld. Helaas wist It Fean de kansen vaker te benutten en wilde het scoren bij Westergo niet meer echt lukken tweede helft. Ondanks dat was het een mooie wedstrijd om naar te kijken waarde Bolswarders zeker trots op mogen zijn. Eindstand 6-10

Westergo C1

C1 vertrok naar de Hoeve voor wat een superleuke wedstrijd ging worden. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het was de Hoeve die een gaatje van 2 sloeg. De kop ging echter niet hangen en Mare scoorde de 2-1 na wat kansen op rij. Het was een wedstrijd van de inloopballen, en het was dan ook Guillaume die de 2-2 maakte met een prachtige strafworp. Ook de Hoeve was gericht op doorlopers, aan alle kanten werd het geprobeerd. Voor rust zorgde de Hoeve ervoor om nog een gaatje van 2 te slaan. In de rust werden de puntjes op de i gezet, want hier kon absoluut gewonnen worden. Iets dichter erop, naar de bal toestappen en lange ballen gooien moesten het verschil gaan maken. De tweede helft heeft Westergo dan ook geweldig spel neergezet, maar de deksel zat weer op de korf. Waar de Hoeve met weinig kansen de 5-2 maakte, hadden wij tot 2 minuten voor tijd nodig om tot 5-4 te komen. In de laatste spannende fase en vele kansen verder kwam het fluitsignaal helaas iets te vroeg.

Eindstand 5-4.

Doelpunten van Mare, Guillaume, Martijn, Sanne.

Westergo D1

Westergo D1 nam het thuis op tegen Drachten D1. Dat het een lastige wedstrijd zou worden zagen we van te voren, de meeste tegenstanders waren een stuk groter. Het eerste kwartier was het zoeken hoe we de bal goed konden overspelen en ons vrij konden spelen. Dit ging steeds beter, waardoor we kansen kregen en Jolijn een prachtig doelpunt maakte.  Drachten kreeg de nodige kansen en scoorde makkelijk. Na de rust (5-1) pakten we het spel weer op en werd er sterk verdedigd door Westergo, waardoor we regelmatig de bal onderschepten. Na een snelle bal naar de korf scoorde Arne een mooi doelpunt. De bal werd meer rond gespeeld om de korf, wat resulteerde in een mooi doelpunt van Marte in de laatste minuut, eindstand 3-8. Een leerzame wedstrijd!

Westergo E1

De E1 vertrok al vroeg naar Reduzum voor de wedstrijd tegen Mid-Fryslân. Vorige week kon E1 vrij makkelijk de overwinning binnenhalen, maar deze week was het wel wat anders. Het was een hele spannende wedstrijd. Mid Fryslân opende de score al heel snel, maar gelukkig kwam Westergo gauw langszij. De aanvallen gingen over en weer en het zweet gutste iedereen van het voorhoofd. Beide ploegen wisten nog 1 keer te scoren voordat we de kleedkamer in mochten voor de limonade. De eerste tien minuten na de rust bleef het 2-2. Als Westergo de bal onderschepte, werd er supersnel gepasst en aangevallen, maar Mid Fryslân deed precies hetzelfde. En de bal wilde er bij beide teams niet in. In de laatste periode bleek Mid Fryslân net wat scherper dan Westergo . Westergo scoorde nog 1 doelpunt en Mid Fryslân wist maarliefst 4 keer te scoren. Het werd 6-3. Het was een leuke spannende wedstrijd, die wat het Westergo-publiek betrof ook net zo goed een gelijkspel had kunnen zijn. Doelpuntenmakers: Jurre, Anne Rinske en Esther.

 

 

SPONSOREN