Wedstrijdverslagen zaterdag 18 en 25 maart

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 18 en 25 maart

Westergo 1

Op 18 maart speelde het eerste tegen Leonidas 1. Ondanks de lage positie van Leonidas in het klassement wisten ze het Westergo moeilijk te maken. Westergo speelde chaotisch en maakte kansen niet af, waardoor het lange tijd gelijk op ging. Na rust herstelde Westergo zich en begonnen de doelpunten makkelijk te vallen. Hierdoor wisten ze de overwinning veilig te stellen: Eindstand 27-16.

Op 25 maart kwam Lemmer 1 op visite. Zij staan laatste in de competitie en wilden er gewoon een leuke wedstrijd van maken. Dit straalden ze ook uit, waardoor ze in de beginfase goed bij konden blijven. Het lukte Westergo pas na rust om het gat groter te maken. Na de 10-6 kwam de thuisploeg los en vielen de doelpunten in vrij rap tempo. Eindstand 23-12.

Zaterdag staat de derby tegen Waterpoort op het programma, beide ploegen gaan strijden om plek 2 in het klassement.

Westergo 2

Op 18 maart speelde het tweede de return tegen Rood-Wit 3, een ploeg die net als Oranje-Zwart een aantal klassen beter speelt dan Westergo 2. Vorige keer was er vrij dik verloren, waardoor Westergo gebrand was om een minder grote uitslag om de oren te krijgen. Ze gingen er dan ook vrij in, wat resulteerde in een hele goede wedstrijd. De tegenstander had overduidelijk moeite met het strakke verdedigen, wat de ruststand op 5-9 bracht. Westergo vergat echter zichzelf in de tweede helft te belonen met doelpunten. Ook conditioneel werd het eind tweede helft lastig om het vol te houden, waardoor Rood-Wit alsnog veel doelpunten wist te maken in de slotfase. Eindstand 8-20, welke erg vertekend is voor hoe de wedstrijd verliep.

25 maart speelde Westergo tegen Udiros, een wedstrijd die gewonnen moest worden. De uitwedstrijd werd gewonnen na een vrij grote achterstand.
In deze wedstrijd zouden de doelpunten ontzettend schaars zijn. Ookal had Westergo vanaf de eerst minuut de bovenhand, aanvallen werden niet afgerond met een doelpunt. Hierdoor was de voorsprong gering. In de tweede helft bleef het lastig om te scoren, maar gelukkig voor de thuisploeg had ook Udiros het moeilijk met onze zeer strakke verdediging. Hierdoor werd alsnog gewonnen. Eindstand 11-7.

Westergo 3

Het derde speelde – na al een lange avond wedstrijdkijken – tegen MN en W2. Ongeconcentreerd waren na al die wedstrijden niet, het ene doelpunt na het andere werd gescoord. De tegenstander kon dit tempo niet bijhouden en zag Westergo winnen met 19-10.

Op dinsdag 21 maart speelde het derde een inhaalwedstrijd tegen LDODK 5, een vrij jonge en beweeglijke ploeg. LDODK kwam op voorsprong, maar in de tweede helft wist Westergo weer dichterbij te komen. Hierdoor werd het weer wat spannender, maar LDODK hield het hoofd koel en hield de verdediging strak. De kansen van Westergo draaiden nipt uit de korf, waardoor ze de wedstijd niet om wisten te draaien. Eindstand 10-14.

 

 

Westergo A1

De A1 speelde op 18 maart de returnwedstrijd tegen MNenW. Waar de eerste wedstrijd met 19-3 werd gewonnen, was de eerste helft duidelijk voor de gasten. De junioren lieten zich in de duels aftroeven en waren niet zo fel als er in de eerdere wedstrijden werd getoond.

Met 2-3 werd de kleedkamer opgezocht. Er werd in de rust besproken dat er meer volgens de afspraken gespeeld moest worden en er meer energie in de strijd om de bal moest komen. Deze opdrachten werden goed uitgevoerd. Daarnaast vielen de doelpunten ook makkelijker. Er werden leuke aanvallen opgezet en de bal bleef langer in de aanval. Doelpunten; Emma (4), Syrk (3), Janieke (2), Hinke (1), Ymke (1), en Stefan (1).

Westergo B1

Westergo B1 speelde tegen Leonidas/SCO B2 en won met 8-6.

Westergo C1
De C1 speelde een spannende wedstrijd tegen WWC C1. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd, maar Westergo hield het het langste vol en trok aan het langste eind. Eindstand 5-4.

Westergo D1

Op 18 maart speelde de D1 tegen Leonidas. In het eerste deel van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en leek het alle kanten op te kunnen. Met een beetje pech kwam Westergo op achterstand, maar de Westergo-aanvallen waren gevaarlijk en er waren ook mooie kansen. Helaas wilde de bal er niet in vallen en stond er 0-3 op het scorebord in de rust. Na de rust begon Westergo aan de inhaalrace. De aanval wist prima de aangeef neer te zetten en dat resulteerde in 2 mooie doelpunten. Verdedigend leverde Westergo prima werk. Leonidas kreeg moeite om aanvallen op te zetten. Ze scoorden wel een paar mooie afstandschoten zodat Westergo niet goed kon aansluiten. Ook wisten ze de gevaarlijke lange pass van Westergo goed te onderscheppen, waardoor de aanvallen van de thuisclub maar kort duurden. Leonidas bleek niet meer in te halen, het werd 2-5. Twee doelpunten van Marlies.

Westergo E1

E1 speelde op 18 maart tegen de nr 2 in de poule, MidFryslan E2. De uitwedstrijd werd verloren, dus we maakten ons op voor wat strijd. Al vroeg in de wedstrijd bleek dit niet nodig te zijn. Westergo speelde de bal vlot rond, maakte mooie aanvallen en ronde de kansen goed af. In de rust stond het 6-0. Na rust gingen we mooi zo door, maar wilden we iets te graag schieten waardoor het spel soms wat te gehaast werd en de schoten niet goed werden afgerond. Eindstand 9-0. Alle spelers scoorden: Mara, Jent en Mara 1, Elena, Arne en Jule 2. Volgende week de laatste zaalwedstrijd, bij winst is E1 kampioen!

Op 25 maart speelde de E1 hun laatste wedstrijd. Inmiddels waren ze al kampioen en ging het nergens om, maar toch wilden ze het seizoen goed afsluiten. Dit lukte met een overtuigende overwinning op LDODK E2: 14-3.

Westergo E2

Op 18 maart speelde de E2 tegen Wordt Kwiek E1. Ondanks dat ze 7 keer wisten te scoren, was het vandaag niet genoeg tegen een zuivere tegenstander. Eindstand 7-16.

25 maart speelde de E2 tegen Lintjo E4. De E2 schoot uit de startblokken en kwam door goede onderscheppingen en passes razendsnel op een 6-0 voorsprong. Lintjo scherpte zichzelf daarna op, en omdat Westergo daarentegen wat verslapte in concentratie kwam Lintjo weer terug tot 6-4. Hierna waren de doelpunten aan beide kanten op, na rust werd er slechts 3 keer in totaal gescoord. Gelukkig was het gat groot genoeg en won de E2 met 8-5.

Westergo F1

Op 18 maart speelde de F1 tegen Heerenveen. Heerenveen is al niet meer in te halen voor het kampioenschap, maar Westergo wilde graag de eerste zijn die dit seizoen van Heerenveen zou winnen. Dus ging Westergo als een speer uit de startblokken en kwam op 1-0 en op 2-1 voor. Maar Heerenveen zette een tandje bij en kwam terug in de wedstrijd. Sterker nog: ze gingen de wedstrijd domineren. Westergo kreeg wel wat kansen en wist ook nog een derde doelpunt te scoren, maar in de rust was het al 3-10. Na de rust kwam Westergo weer beter in de wedstrijd. Er werd beter gerend en sneller en vaker overgespeeld. Er waren mooie kansen. Maar Heerenveen liet goed zien dat zij de terechte kampioen in de poule zijn: het werd 6-18. Doelpunten van Jaydèn (2), Anne Rinske, Maud, Imme en Ruben.

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 1 juni
5 juni 2024

Wedstrijdverslagen 25 mei
31 mei 2024

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

SPONSOREN