Wedstrijdverslagen zaterdag 18 februari

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 18 februari

Westergo 1

Hoewel het zicht op kampioenschap niet meer in eigen handen is en deze kans klein is, doet het eerste nog wel mee om de beste nummer twee van de poules te worden. Mocht dit gebeuren is promotie naar de tweede klasse alsnog mogelijk. Zaak is wel om alle wedstrijden te blijven winnen met goede scores, met vandaag WIK ’34 op het programma. Zij staan onderaan in de competitie, dus de verwachting was een ruime overwinning.
Westergo zou echter een stroeve wedstrijd gaan spelen, waardoor WIK ’34 prima mee kon komen en de teams gedurende de eerste helft gelijk op gingen. Na een 9-9 ruststand begon Westergo sterker aan de tweede helft en begonnen de doelpunten te vallen. Een gat van twee werd geslagen en de overwinning leek nabij, maar WIK kwam wederom terug tot 15-15. Lange aanvallen van de Bolswarders resulteerden in een 18-15 tussenstand, hiermee was de wedstrijd op slot. Westergo maakte het onnodig spannend vandaag, maar won met 18-16.

Westergo 2

Het tweede speelde tegen Oranje Zwart 3, een ploeg dat zeker twee niveaus hoger hoort te spelen dan dat ze nu doen. Het werd een kansloze nederlaag: 9-32.

Westergo 3

Ook het derde ging de strijd aan tegen Wik ’34 en zou een doelpuntrijke wedstrijd gaan spelen. Over vele schijven werd de korf vandaag gevonden, waardoor het gat snel geslagen was. WIK ’34 kon het tempo niet bijbenen, wat de eindstand op 21-12 bracht.

Westergo A1

A1 mocht aantreden tegen het jonge damesteam van de combinatie vereniging TFS/Wezhandich en DOW. Vorige keer werd er vrij eenvoudig gewonnen in een saaie wedstrijd. Zaak om nu ook te winnen, maar wel een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. Het team had zelf ingezet op 11 doelpunten per helft. Alhoewel dit net niet is gelukt, lukte het wel om snel te spelen, leuke combinaties neer te zetten en vooral veel plezier te maken. Er werd door iedereen hard gewerkt en voor elke bal gestreden. Een mooi team resultaat.

Met een 12-1 ruststand werd het uiteindelijk 20-1 voor Westergo.

Doelpunten; Janieke, Hinke en Emma 4x, Syrk en Niels 3x en Luke 2x.

Westergo B1

De B1 speelde thuis tegen WIK ’34 B2 en behaalde een gemakkelijke overwinning: Eindstand 7-1.

Westergo C1

De C’s speelden tegen mid-fryslan C3. We wisten nog niet hoe deze ploeg speelde maar we hoopten op winst natuurlijk. Midfryslan scoorde snel en veel achter elkaar en Westergo was een beetje geschrokken en waren hier niet op voorbereid. Westergo probeerde wel te scoren maar de doelpunten vielen niet. En in de tweede helft maakte Fenna, die haar eerste wedstrijd bij Westergo speelde, het eerste doelpunt. Uiteindelijk werd het 1-8 en het doelpunt kwam dus van Fenna.

Westergo D1

De D1 speelde de return tegen SCO. De eerste wedstrijd ging verloren, maar Westergo was klaar om deze keer opnieuw de  strijd aan te gaan. Het was vanaf de start een spannende wedstrijd. Westergo had wat moeite met het opzetten van een aanval en stond soms lang te kijken waar te passen. Maar de verdediging stond sterk en zo kon de D1 steeds beter in de wedstrijd komen. De teams scoorden om en om en het stond 3-3 in de rust. Na de rust wist Westergo wat beter gebruik te maken van de diepe bal. Maar de doelpunten wilden niet meer lekker vallen. SCO kwam op 4-5 en hoewel er wel kansen waren, leek het er lang op dat dat de eindstand zou worden. Gelukkig voor Westergo werd de strijdlust in de laatste minuut toch nog beloond. Het werd 5-5. Een gelijk spel dat voelde als winst. Doelpunten van Micha (2), Marlies (2) en Mare.

Westergo E1

Westergo E1 speelde thuis tegen Heerenveen. Waar we de uitwedstrijd nipt hadden verloren, waren we er nu op gebrand om te winnen. De eerste minuten waren even zoeken, we wilden wat te snel schieten waardoor we de bal snel kwijt waren. Op een gegeven moment pakten we het spel op en kwamen er goede kansen. Met 3-0 op het scorebord gingen we de rust in. Na de rust pakten we er veel ballen tussen uit waardoor we de bal snel naar de aanvalskorf konden gooien en mooie doelpunten maakten. Er werd rondgespeeld en inloop ballen genomen. De tegenstander begon ook mee te scoren, maar kon het tij niet meer keren. Eindstand 10-5. Doelpunten: Jule 4, Arne 3, Marte 2 en Jent 1.

Westergo E2

Westergo E2 nam het op tegen Mid-Fryslân. Met een iets andere samenstelling dan normaal, was het in de eerste helft even wennen. Er werden slordige ballen gegooid en niet altijd even goed verdedigd. Uiteindelijk wisten we in de 2e helft beter in ons spel te komen, en hadden we door dat we doormiddel van lange ballen onder het goed verdedigen van Mid-Fryslân uit konden komen. Dit resulteerde in 4 doelpunten in de 2e helft! Eindstand uiteindelijk 4-6 in het voordeel van Mid-Fryslân.

2x Jolijn, 1x Stijn en 1x Elena

Westergo F1

De F1 moest tegen SCO spelen. Het was een erg spannende en leuke wedstrijd. Er werd in de eerste helft goed overgegooid en veel kansen gecreëerd. Helaas vielen er aan onze kant weinig ballen in de korf, dus kwam SCO na de eerste helft op een voorsprong met 5-7. In de het begin van de tweede helft ging het nog goed, maar in de laatste tien minuten hadden we er geen zin meer in. Op het laatste moment mocht er nog een superspeler in, waardoor we nog wat doelpunten scoorden. Uiteindelijk is het 8-11 geworden.

Imme (invaller uit E2) 4, Anne-Rinske 2 en Jaydèn en Maud 1.

 

 

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 11 mei
16 mei 2024

Wedstrijdverslagen 20 april
26 april 2024

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

Wedstrijdverslagen 6 april
12 april 2024

Wedstrijdverslagen 16 maart
22 maart 2024

SPONSOREN