Wedstrijdverslagen zaterdag 18 juni

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 18 juni

Westergo 1

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste veldwedstrijd voor Westergo 1. Ze waren te gast in Amsterdam bij Sporting-West 1. Dit team was al kampioen geworden en ontving daarom een bosje bloemen van de Bolswarders.

Het eerste doelpunt werd door Westergo gemaakt. Bij Sporting-West vielen de doelpunten makkelijk, maar Westergo kon goed bij blijven. In de laatste vijf minuten van de eerste helft liepen de Amsterdammers uit, waardoor het 13-8 stond in de rust.

Door de sterke verdediging van Westergo kon Sporting-West maar een doelpunt maken in de eerste tien minuten van de tweede helft. Ze kregen daarna de smaak te pakken en scoorden het een na het andere doelpunt. Sporting-West was de betere ploeg in dit duel en is verdiend kampioen geworden. De eindstand was 19-10.

Door verlies van zowel HBC als DKV Victoria is het eerste op de 6e plek geëindigd en hebben ze zich weten te handhaven in de derde klasse!

Westergo 2

Het tweede speelt donderdag 23 juni de laatste wedstrijd van het seizoen tegen CSL 4 in Stiens, nadat deze afgelopen zaterdag niet doorging.

Westergo 3

Het derde speelde afgelopen dinsdag een inhaalwedstrijd in Leeuwarden tegen Pallas 4. Ze waren er duidelijk op gebrand om de laatste wedstrijd van het seizoen goed af te sluiten, want het ene na het andere doelpunt werd gemaakt. Met een sterke verdediging ernaast kon het natuurlijk alleen maar winst betekenen voor het team; eindstand 5-16.

Westergo A1

Dinsdag 21 juni speelde westergo A1 een spannende wedstrijd tegen Deinum. De vorige keer had de A1 11-7 verloren van Deinum en dat wilde ze vandaag niet weer laten gebeuren. Al snel kwamen de eerste 2 doelpunten van Anke! Helaas kwam er een tegendoelpunt, maar gelukkig scoorde Hinke al snel een doorloper en daarna Karmen een doorloper. Daarna kwamen snel achter elkaar 2 doelpunten van Deinum en stond het in de rust 4-3 voor westergo. Na de rust scoorde Hinke en Anke allebei een doorloper en stond het dus 6-4. Deinum had snel in de gaten dat dit niet goed was en scoorde snel daar achteraan een doelpunt waardoor het 6-5 werd. Westergo verdedigde goed maar kregen toch nog een doelpunt tegen waardoor het super spannend werd, 6-6. Gelukkig scoorde David nog een afstand schot waardoor westergo weer voor kwam te staan. De wedstrijd duurde nog 10 minuten en Deinum creëerden veel kansen maar door de verdediging van westergo maakten ze geen doelpunt. na 10 minuten hard werken kwam eindelijk het fluitsignaal van de scheids en had de A1 gewonnen!

Eindstand 7-6 doelpunten: Anke 3x, Hinke 2x, Karmen 1x, David 1x

Westergo B1

De B1 wist in een doelpuntarm duel toch twee punten binnen te halen; ze wonnen met 4-3 van Udiros B1 en eindigen hiermee op plek 2 in het klassement.

Westergo C1

De C1 kreeg Udiros C1 op bezoek en wist onder de blauwe lucht helaas niet te winnen. Eindstand 2-6.

Westergo D1

Westergo D1 heeft tegen WWC D1 helaas geen punten gepakt, maar een goede laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld! Al snel scoorde WWC de 0-1, maar door goed verdedigen van Westergo, en na een mooi doelpunt van Martijn gingen we met 1-1 de rust in. In de tweede helft begon WWC wat scherper dan ons, en liepen in een korte tijd uit naar 1-4. Na een afstandsschot van Livia floot de scheidsrechter af. Eindstand 2-4.

Westergo D2

D2 speelde thuis tegen Word Kwiek. Westergo was duidelijk de sterkere partij. In de rust stond het het 2-0 door doelpunten van Mats en Sytske. In de tweede helft moesten onze D’s twee tegendoelpunten incasseren, maar gelukkig wisten ze er zelf ook nog 4 te maken. De doelpunten in de 2e helft waren van Renske en Sytske en Rosanne scoorde zelfs 2x.

Westergo E1

Westergo E1 nam het op tegen Waterpoort in Sneek. Waar we deze laatste wedstrijd graag nog een paar punten wilden pakken, was gelijk duidelijk dat dat moeilijk ging worden. Waterpoort had vooral in het begin van de wedstrijd veel kansen en liep Westergo letterlijk achter de feiten aan. Ruststand 6-1. Na de rust werd Westergo scherper in verdedigen en kreeg daardoor zelf ook meer kansen. Eindstand 11-4. Doelpunten Arne 3 en Jolijn 1.

Westergo E2

E2 had een uitwedstrijd tegen LDODK in Gorredijk. Westergo begon goed, met in de eerste minuut een doelpunt van Elsa. Ook het laatste woord was met een snelle uitbraak van Westergo met wederom een doelpunt van Elsa. Tussendoor scoorde LDODK ook een paar maal. Eindstand laatste wedstrijd 9 – 2. Bij de strafworpen werd er helaas niet gescoord, maar het was dan ook wel heel erg warm!

Westergo F1

De F1 trapte de wedstrijden af met een duel tegen WWMD F1. Ze wisten drie keer te scoren, maar helaas was dit niet genoeg om te winnen van de tegenstander, die net wat meer doelpunten maakte. Eindstand: 3-10.

 

 

SPONSOREN