Wedstrijdverslagen zaterdag 2 april

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 2 april

Dit weekend stond voor alle teams de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma en op het eerste en de A1 na speelden alle teams in Bolsward! Alleen de D2 heeft komende zaterdag nog een wedstrijd te gaan. Volgende week zullen de veldtrainingen weer beginnen, hopelijk wordt het snel wat beter weer! 😉

Westergo 1

Afgelopen donderdag heeft Westergo 1 met 16-14 thuis gewonnen van Spannum 1. Door de wedstrijd te winnen, deed Westergo mee voor de promotie naar de 2e klasse. Hiervoor moest het team gelijkspelen of winnen tegen Joure 1 op zaterdag.

De wedstrijd werd ingeluid met een doelpunt van Joure. Al snel wist Westergo ook haar eerste doelpunt te maken uit een strafworp. Onder tromgeroffel en gejuich van de jeugd van Westergo ging de wedstrijd verder. Na een kwartier te hebben gespeeld, waren er helaas al twee spelers van Westergo die het veld moesten verlaten vanwege een blessure. Joure scoorde makkelijk, waar de Bolswarders meer moesten zoeken naar de juiste kansen. De teams gingen de rust in met een 14-8 tussenstand, na twee mooie goals van Geert-Jan Sieperda.

Na de rust bleef de situatie hetzelfde en kon Joure verder uitlopen. Joure was duidelijk de betere ploeg in dit duel en heeft verdiend de eerste plaats bemachtigd in de poule. Na het fluitsignaal was de eindstand 22-12. Westergo is 3e geworden in de poule en heeft daarmee het doel om te handhaven behaald.

Westergo 3

Westergo 3 vertrok naar Udiros/SCO 5 voor de laatste wedstrijd en, ondanks dat bij breedtekorfbal er geen ‘officiële’ kampioen is, heeft Westergo de meeste punten in de poule behaald!
De geelzwarten begonnen actief en creëerden vele kansen, maar helaas wilden ze er lang niet allemaal in. Udiros kon daardoor op voorsprong komen. Westergo kwam daarna gelukkig wat meer op stoom en begon kansen af te maken. Hierdoor kwam het weer gelijk en werd later zelfs het eerste gaatje van twee geslagen: 4-6. Udiros zette weer een stapje harder en kwam weer gelijk. Met een doelpunt van Amarins werd de rust ingeluid: 7-8.
In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken: er moesten meer kansen in! Dit lukte, na de rust stond de verdediging sterk en wist Westergo het gat te vergroten naar 4. Met nog een kwartier te spelen lag de overwinning dichtbij, maar Udiros gaf nog een keer gas. Binnen 5 minuten hadden ze het gat van 4 gedicht en lagen alle kansen weer open met een stand van 11-11. Gelukkig hielden de Bolswarders het hoofd koel en gingen ze door met scoren. Eindstand: 12-15. Westergo kon hun kampioenschap vieren met deze overwinning!

Westergo A1

De A1 vertrok naar Joure voor een wedstrijd tegen de koploper. Joure was al zaalkampioen en wilde hun laatste wedstrijd duidelijk ook nog met winst afsluiten. Ze wonnen met 10-4.

Westergo B1

Westergo B1 heeft de seizoensafsluiter tegen Drachten/Van der Wiel B3 gewonnen met 6-5! Westergo begon sterk in de eerste helft. Er werd goed aangevallen en strak verdedigd, daardoor kwamen de B’s al snel op een 5-2 voorsprong. Nog voor de rust kwam de B3 uit Drachten toch nog terug met 2 doelpunten wat resulteerde in ruststand van 5-4. In de tweede helft wist Drachten het de aanval van Westergo een stuk lastiger te maken en werd het spel erg chaotisch. Beide partijen wisten tweede helft maar 1 keer te scoren, wat na een spannende slotfase een eindstand van 6-5 betekende. Doelpunten: 2x Syrk, 2x Mare, 1x Stefan en 1x David

De B’s staan na deze winst boven aan in de competitie met 2 punten verschil en 2 wedstrijden meer dan de nummer 2, die zoals het nu lijkt nog maar 1 wedstrijd gaat spelen. Het is dus nog even spannend wat It Fean/Boelenslaan B2 zaterdag gaat doen tegen Leonidas/SCO B3

Westergo C1

De C1 speelde tegen SIOS C2. Het team uit Wolvega was duidelijk een stukje ouder en verder dan de Bolswarders en wonnen redelijk eenvoudig met 3-14.

Westergo D2

De D2 speelde tegen Harich D1. De tegenpartij verdedigde strak en won met 1-7.

Westergo E1

E1 speelde thuis de laatste zaalwedstrijd tegen Mid Fryslan. Al vrij snel scoorde Femke haar eerste doelpunt! Daarna bleef het lang 1-0, ondanks de vele kansen. Net voor de pauze werd het 1-1. In de 2de helft ging het scoren makkelijker, de kansen werden beter afgerond. Eindstand 5-1. Hiermee eindigt E1 als tweede in de poule!
Doelpunten: Femke (1x), Arne (1x), Marte (1x) en Jule (2x)

Westergo E2

E2 speelde thuis tegen SIOS. In de eerste 10 minuten ging de wedstrijd helemaal gelijk op en werd er door beide teams goed verdedigd en niet gescoord. Daarna kwam SIOS op stoom en scoorde maarliefst 4 doorlopers. Na de rust ging het weer gelijk op. Mara scoorde koelbloedig uit een verdiende strafworp en ook SIOS scoorde nog een  doelpunt. Eindstand 1-5.

Westergo F1

De jongste jeugd speelde tegen Wêz Warber/Fluch. Vorige week hadden ze nog met een grote score verloren van dit team, die tot nu toe alle wedstrijden dik hadden gewonnen. Vandaag was het een hele andere wedstrijd! Veel ballen werden er goed tussen uit gepikt, dat ging heel goed. De Westergo spelers waren bijna allemaal een tikje groter en dat hielp natuurlijk ook. Verbeterpuntje is dat er nog wat beter moet worden verdedigd. Maar Westergo heeft enthousiast gespeeld met een positieve drive, ze gunnen elkaar wel wat. Dit was de laatste wedstrijd in de zaal,  nog één keer trainen in de zaal en dan op naar het veld, waar ze denk ik wat teams treffen die wat meer tegenstand bieden. Ze hebben hun laatste wedstrijd supergoed afgesloten met een monsterscore: 23-4!

Doelpunten: Jayden (10x), Finn (8x), Jent (3x), Anna Renske en Ruben (1x)

SPONSOREN