Wedstrijdverslagen zaterdag 20 mei

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 20 mei

De tweede wedstrijd van het veldseizoen is gespeeld, met opnieuw mooi zomerweer! Lees hieronder of de teams punten hebben gehaald.

Westergo 1

Het eerste van Westergo mocht afgelopen zaterdag afreizen naar het Groningse Winsum. DWA staat 4e in de competitie en dus de taak aan Westergo om de tegenstander te verrassen en de punten mee naar Bolsward terug te nemen. De weersomstandigheden waren goed, en om 16:00 kon de wedstrijd beginnen onder leiding van scheidsrechter Salomons. Het 1e doelpunt kwam van de kant van Westergo, maar het antwoord van DWA liet niet lang op zich wachten. Binnen 5 minuten liepen de Groningers weg naar een 4-1 tussenstand. Westergo wist zich te herpakken en pakte brutaal een 4-6 voorsprong. Richting het einde van de 1e helft was het stuivertje wisselen qua score en kwam Westergo nog eenmaal op een 8-9 voorsprong. DWA wist voor de rust nog 3 keer te scoren, en zo konden beide ploegen aan de ranja met een 11-9 ruststand.

In de 2e helft schakelde DWA nog een tandje bij en het lukte de Bolswarders om een kwartier aan te haken. Telkens bleef de achterstand beperkt tot 2 doelpunten, maar nadat de Groningers op 16-12 wisten te komen was het verzet gebroken. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd liep de thuisploeg nog uit naar een ruime 23-14 overwinning.

De volgende wedstrijd is op 3 juni, wanneer er thuis gespeeld wordt tegen de koploper Joure.

Westergo 3

Het derde vertrok naar Haskerdijken voor de wedstrijd tegen SIM. Op het zonovergoten grasveld schoot het derde uit de startblokken en stond al snel met 0-3 voor. Helaas stokte daar de productie, terwijl SIM nog wel 5 keer de korf wist te vinden in de eerste helft. Na de thee was Westergo gelukkig wat scherper. Langzaam kwam het derde dichterbij. Helaas bleef ook SIM doelpunten meepikken. De eindoverwinning was met 9-8 voor SIM, maar mede dankzij het blik invallers dat was opengetrokken voor deze wedstrijd en het meegereisde publiek, kon het derde in ieder geval zeggen dat de tweede helft gewonnen werd!

Westergo A1

In deze voorjaar veldcompetitie troffen de junioren wederom de junioren van Deinum. In de zaal eindigde de laatste wedstrijd is 5-6 voor Westergo. De beide teams waren dus aan elkaar gewaagd. De doelpunten waren in de eerste helft zeer schaats. Beide ploegen waren goed aan het verdedigen en de kansen die werden gecreëerd werden door beide partijen niet afgerond. Pas de laatste 5 minuten wisten Deinum en Westergo te scoren. Stefan zorgde voor de 1-1. Na rust ging het aanvallen wat soepeler. Door 2 mooie combinaties wist Syrk 2 keer goed af te ronden. Luke zorgde voor de comfortabele 1-4.

Hierna wist Deinum ook vrij snel de korf nog een keer te vinden. Via een strafworp verzilverd door Niels en een doelpunt van Deinum werd de eindstand 3-5.

Westergo B1

Westergo B1 speelde zaterdag thuis tegen Heerenveen B2. Na een goede wedstrijd tegen DTG B1 met een knappe 4-4 hoopte Westergo het momentum te behouden. Dat het lastig zou worden tegen de B2 van Heerenveen was vooraf al bekend, westergo moest dan ook goed uit de start blokken komen. In de eerste helft van de wedstrijd lukte dit dan ook goed, ondanks de hoge verdedigende druk van Heerenveen. in de tweede helft was het helaas toch Heerenveen die de overhand in de wedstrijd had. ze wisten de korf beter te vinden en konen westergo goed uit hun spel houden. uitslag 2-7

Westergo C1

De C1 speelde uit tegen Spannum C1, maar kon niet winnen van deze ploeg: Eindstand 10-3.

Westergo E2

E2 speelde thuis tegen Harich E1. In het begin van de wedstrijd leek het een lastige wedstrijd te worden, door de snelheid van Harich. Westergo begon met de 1-0, waarop Harich vrij snel een tegen doelpunt scoorde. Tot de 3-3 ging het gelijk op, maar daarna pakte Westergo een duidelijke voorsprong. Door de bal snel naar de aanvalskorf te spelen ontstonden er mooie vrije kansen wat resulteerde in een 8-4 voorsprong. Na de rust was het lastiger om de kansen af te ronden, er werd minder bewogen en de concentratie was soms weg. Harich maakte daar gebruik van en kwam goed in actie en maakte nog een paar mooie kansen af. Het werd een spannend einde, maar gelukkig was daar het eindsignaal, stand 9-8. Doelpunten: Marte 6, Jule 2 en Detmer 1.

Westergo E3

De E3 speelde thuis tegen Mid-Fryslân. De bal was vandaag weer ‘lava’, dus we moesten snel rondspelen. Dit ging vandaag heel erg goed, maar helaas was er een heer van MF die meerdere spelers tegelijk kon verdedigen en overal tussenzat. Hierdoor kon MF vaak aanleggen en in de eerste helft al op 0-4 komen. Na rust verdedigden we erg sterk, maar helaas zat er een deksel op onze eigen korf. De ballen mochten er niet in vandaag. Ondanks nog mooie kansen lukte het niet om de 0 van het scorebord te krijgen, maar de E3 heeft goed gespeeld! Eindstand 0-6.

Westergo F1

De F1 speelde tegen LDODK F2. Het was een spannende wedstrijd! In het begin van de wedstrijd had Westergo het meeste balbezit. Er waren veel kansen, maar het leek wel of er een deksel op de korf zat. Als LDODK de bal in de aanval kreeg, waren ze ook steeds dicht bij een doelpunt en de thuisclub wist dan ook als eerste te scoren. Het leek wel alsof Westergo dat voorbeeld even nodig had, want vlak daarna maakte Maud de gelijkmaker. Ruben scoorde een mooie 1-2 en daarna wist LDODK weer gelijk te maken. In de rust zochten we even de schaduw op, gauw wat drinken en toen gingen we er weer voor. Jaydèn besloot dat hij toch maar met twee handen ging schieten en meteen kwam Westergo weer op voorsprong. En LDODK maakte weer gelijk. Ondanks de warmte bleef Westergo fel op de bal. Nora en Anna wisten veel rollende ballen te veroveren, zodat Westergo lang kon aanvallen. Goed samenspel maakte dat Maud een mooi kansje afmaakte en Westergo weer op voorsprong bracht. En ook nu maakte LDODK weer gelijk. In de laatste 10 minuten lukte het Jaydèn weer om (met twee handen) te scoren. Met de laatste energie was Westergo niet van plan om die voorsprong weg te geven. De F verdedigde wat dichterbij de tegenstander en wist snel de bal te onderscheppen. Een ver afstandsschot van Jaydèn ging erin en bracht het verschil op 2. De tijd was voor LDODK te kort om nog bij te komen. Het werd 5-7 en de punten gingen mee naar Bolsward. Doelpunten van Ruben, Maud en Jaydèn.

 

SPONSOREN