Wedstrijdverslagen zaterdag 21 januari

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 21 januari

Westergo 1

Westergo 1 trad aan tegen Lemmer 1, een ploeg dat laatste staat in de competitie. Het eerste draait daarentegen mee in de top 3 en wint de laatste weken met grote uitslagen, waardoor dit geen spannende wedstrijd leek te gaan worden. Het begin was echter wat stroef en Lemmer kon even meekomen, maar niet lang daarna kwam Westergo op dreef en creëerden ze vele kansen. Snel was het gat geslagen en stond het 5-13 met rust. Na rust ging Westergo door met waar ze gebleven waren: ze waren zuiver en liepen ver uit naar 6-22. Lemmer bood weinig tegenstand en zag hoe ze redelijk kansloos verloren van dit sterke Westergo. Eindstand 12-28.

Westergo 2

Westergo 2 speelde tegen Udiros, zij stonden maar één plekje boven ons en hadden ook nog niet weten te winnen. Westergo was daardoor gebrand op winst en was vertrokken met een goed team.
Het was echter Udiros dat scherp begong, ze konden veel herhalen en speelden een snel spel. Westergo moest hier aan wennen en wist de eigen kansen niet af te maken. Udiros kwam op een 7-2 voorsprong en het leek verkeerd af te lopen. Twee doelpunten van de Bolswarders bracht de ruststand op 8-4. De bespreking was duidelijk: Goede ballen gooien en kansen gaan afmaken, dan konden we dit nog gaan winnen. Na rust scoorde Udiros de 9-4, maar Westergo zette er een tandje bij en begon aan de inhaalrace. Het werd 9-5 en later 9-7. Udiros hield het hoofd koel en vergrootte de voorsprong weer naar een gaatje van 4: 11-7. Westergo zat inmiddels goed in de wedstrijd en creëerde goede kansen. Deze werden eindelijk afgemaakt en een afstandsschot bracht de stand op 12-12. Udiros was het door goed verdedigend werk hierna helemaal kwijt en Westergo wist nog 4 maal te scoren, waarmee ze de eerste 2 punten van het zaalseizoen hebben weten te pakken! Eindstand 13-16.

Westergo 3

Westergo 3 speelde tegen Spannum 2, een inmiddels bekende ploeg. De teams gingen erg gelijk op en ze wisselden elkaar af in wie op voorsprong stond. Met de 4-6 van Westergo leek het goed te komen, maar Spannum wisselde tactisch en wist opeens vier keer te scoren. Helaas was de eindstand hierdoor 6-8.

Westergo A1

De A’s mochten vandaag spelen tegen Joure A1. Hoewel de A’s vorige keer hadden verloren van Joure gingen ze met goed moed de wedstrijd in. Het begin van de wedstrijd ging goed en Emma scoorde al snel een doelpunt. Ook Joure begin met scoren. Westergo speelde mooi en liep erg veel verschillende lijnen. Na een aantal doelpunten van Joure scoorde Janieke een doelpunt. Ook kregen we 2 strafworpen maar helaas waren ze allebei mis. In de rust waren er weinig opmerkingen alleen dat Westergo iets meer moest scoren. Het begin van de tweede helft ging niet heel goed. Joure hield veel de bal maar tien westergo eindelijk weer mocht aanvallen scoorde Emma nog een afstandsschot. Vlak daarna scoorde Hinke ook nog een doelpunt. Joure was inmiddels uitgelopen tot 10-4. In de laatste 2 minuten wilde westergo graag nog 1x scoren en gingen ze vol in de aanval. Janieke scoorde er nog een maar helaas scoorde Joure er ook nog 2. Eindstand 13-5 doelpunten: Emma en Janieke 2x en Hinke 1x

Westergo B1

Westergo B1 Speelde zaterdag uit tegen Lemmer B1. Waar lemmer met 2 punten bijna onderaan in de competitie speelt draaien de B’s van Westergo mee voor plaats 1 en 2 in de competitie. Het beloofde niet een hele spannende wedstrijd te worden. Ondanks dat lukte het Lemmer om Westergo in de eerste 20 minuten van de wedstrijd behoorlijk uit het spel te halen door het vertragen van het tempo waardoor Westergo lastig tot scoren kwam. 2de helft kwam westergo beter los en konden de B’s beter hun eigen spel spelen. Eindstand 3-7

Westergo D1

D1 ging – net als het eerste en de B1 – op bezoek bij Lemmer. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en het eerste kwart was dan ook heel spannend, hoewel Westergo wel de betere ploeg leek. Lynde scoorde een mooie doorloper, maar helaas werd die afgekeurd door de scheidsrechter. In het tweede kwart werd Westergo sterker. Toch was het Lemmer dat met een mooi schot op voorsprong kwam. Westergo kreeg wel kansen. Mare scoorde de 1-1. Er werd goed gebruik gemaakt van de aangeef, maar ook het schot werd niet vergeten. David scoorde een mooi afstandsschot achter de korf: 1-2 voor! Doordat Westergo wat meer kansen nodig had en Lemmer heel zuiver was in de afronding, was het in de rust 2-2. Na de rust liet Westergo zien toch echt de betere ploeg te zijn. Marlies was messcherp en ook Mare wist de korf goed te vinden na goed teamspel. Eindstand 3-7. Doelpunten van Marlies en Mare allebei 3 en 1 van David.

Westergo E1

E1 speelde tegen LDODK. We hadden een goed begin maar daarna kwamen we niet echt lekker in de wedstrijd. Vrijkopen, gooien en vangen was wat te traag. Westergo is niet in de problemen geweest en heeft verder de hele wedstrijd voor gestaan en uiteindelijk terecht gewonnen met 2-4. Doelpunten Arne en Jule beide 2x

Westergo E2

Een uurtje later vertrek dit keer, maar juist meer slapende kids. De eerste helft was niemand echt wakker en was er weinig pit. Lintjo kon lang aanvallen en rustig op 3-0 voorsprong komen. Het leek alsof het vandaag niet zou gaan lukken, maar een complete metamorfose na rust zorgde voor een ommekeer! De spelers zaten vol energie en speelden snel en goed samen, wat de score razendsnel op 3-3 bracht. Westergo was nu helemaal op dreef en onderschepte de ene na de andere bal. De snelle aanvallen werden keurig afgerond met een doelpunt. Lintjo was overrompeld door dit hele andere Westergo en wist nog maar 1x te scoren. Eindstand 4-9! 🥳 Doelpunten van Sem (5x), Elsa (4x) (en Detmer 3x maar helaas alle 3 verdedigd)

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Wedstrijdverslagen 24 februari
28 februari 2024

Wedstrijdverslagen 15/17 februari
23 februari 2024

Wedstrijdverslagen 10 februari
15 februari 2024

Wedstrijdverslagen 27-01 en 03-02
7 februari 2024

Wedstrijdverslagen 20 januari
26 januari 2024

SPONSOREN