Wedstrijdverslagen zaterdag 21 mei

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 21 mei

Westergo 1

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijk duel op de planning voor Westergo 1. Ze namen het op tegen HBC 1 die met ons eerste op de laatste plaats in de poule stonden. De vorige wedstrijd tegen HBC 1 eindigde nipt in een verlies met een eindstand van 13-12, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd werd ingeluid met een doelpunt van Westergo. HBC kwam daarna ook snel tot een doelpunt. De eerste twintig minuten bleven de teams dicht bij elkaar en kwamen beide tot scoren. Daarna bleef het stil aan de kant van Westergo en bleef HBC doorgaan met scoren. De coach, Ype Bote, lastte een time out in om het team weer op te scherpen, maar dit leverde helaas maar één doelpunt op voor de rust. De ruststand was daarmee 7-11.

In de tweede helft ging HBC op dezelfde voet voort en vielen er bij Westergo nog steeds weinig velddoelpunten. Er werden ook een aantal strafworpen gemist, waardoor de Bolswarders niet dichterbij konden komen. De eindstand was 11-18, wat de kans op degradatie groter heeft gemaakt.

Westergo 2

Het tweede speelde pas hun eerste veldwedstrijd na weken van blessures binnen de selectie, waardoor de wedstrijden vaak verplaatst zijn. Ze namen het op tegen Wêz Handich 2.
De eerste helft begon aan beide kanten goed, de doelpunten vielen gemakkelijk in de beginfase en vrij snel stond het 6-6. Wêz Handich zette even door en sloeg hun eerste gaatje van twee: 6-8. Met een doelpunt van Westergo werd met één punt verschil gerust.
Na de rust stokten de doelpunten aan beide kanten en veranderde de wedstrijd in een erg moeizame pot. Beide ploegen wisten de korf slecht te vinden. Na de gelijkmaker wist Wêz Handich nogmaals op voorsprong te komen, maar na een wissel aan Westergo-zijde stond de score snel weer gelijk. Met nog 20 minuten te spelen werd de 10-9 in het voordeel van de Bolswarders gescoord en begon een spannende fase. De scores lagen erg dicht bij elkaar en beide ploegen roken de overwinning. Moeizaam was het zeker: er werd niet gescoord met als gevolg dat ontzettend lang moest worden aangevallen én verdedigd. Uiteindelijk werd er 20 minuten lang niet gescoord, wat wel voor de overwinning voor Westergo 2 tekende! Het voelde niet helemaal als overwinning, maar toch blijven de 2 punten in Bolsward. Komende dinsdag staat er een thuiswedstrijd tegen Pallas 3 op het programma.

Westergo A1

Westergo A1 ging de strijd aan met LDODK A4 en wist knap te winnen met 9-6.

Westergo B1

Westergo B1 speelde zaterdag thuis tegen SCO/Leonidas B2. Beide ploegen speelden een moeizame eerste helft met aan beide kanten veel foutjes in de aanval. De ruststand was daarmee 1-0. Tweede helft kwam Westergo gelukkig goed uit de kleedkamer en wist snel een aantal doelpunten te maken. De energie kwam daarmee terug in de ploeg. De B1 won zaterdag met 10-3. Doelpunten: 4x David, 3x Mare, Syrk, Niels en Anna

Westergo C1

De C1 speelde tegen SCO C3 en verloor met 4-8.

Westergo D1

D1 won zaterdag toch wel onverwacht van het sterke Mid Fryslan. Waar we vorige keer met een 10-0 nederlaag weer richting Bolsward gingen, wonnen we zaterdag met 7-9 in Grou! Door een sterke start van onze D’s wisten we al snel op een 0-4 voorsprong te komen. Halverwege de eerste helft wist Mid Fryslan ook een paar keer te scoren waardoor het uiteindelijk nog spannend werd. Vlak na rust stond er een 6-7 op het scorebord, maar wisten we ons hoofd koel te houden. Een uiteindelijke overwinning van 7-9 in het voordeel van Westergo! Doelpuntenmakers: 4x Mats, 2x Rosanne, Livia, Martijn en Guillaume

Westergo D2

De D2 had een wedstrijd tegen Donkerbroek/DIO/ODS/VZK D1. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok Donkerbroek aan het langste eind en won met 5-4.

Westergo E1

De E1 nam het op tegen Lemmer E1 en verloor met 7-3. De strafworpen hebben ze wel gewonnen.

Westergo E2

De E2 verloor met 0-4 van Mid-Fryslân E6.

Westergo F1

De F1 speelde uit tegen een heel sterk Kinea en verloor et 21-4.

 

SPONSOREN