Wedstrijdverslagen zaterdag 22 april

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 22 april

Het veldseizoen is weer begonnen! Het was voor alle teams even wennen vandaag, helaas zijn er weinig punten gepakt op deze zaterdag die begon met mooi weer, maar eindigde met barslecht weer voor Westergo 1.

Westergo 1

Na een goed zaalseizoen was het de taak om deze lijn door te trekken naar het veldseizoen, waar Westergo de laatste plek deelt met de Waterpoort. Inkomen kon vandaag niet tegen het stabiele DTS, welke op nummer 2 staan. Het weer zat ook niet mee, het fluitsignaal ging gelijk met de regen die alleen maar erger ging worden. De beginfase ging redelijk gelijk op, al wist DTS gelijk een gaatje te slaan. Meescoren was erg belangrijk, anders zou DTS het gat te groot weten te maken. Na een wat moeizame start lukte dit gelukkig, en vlak voor rust kwamen ze weer op gelijke hoogte: 9-10.
Na rust waren beide ploegen het helemaal kwijt wat betreft scoren. Het regende behoorlijk, wat korfballen erg moeilijk maakte. Beide teams schoten dan ook veel te kort en raakten geregeld de controle over de natte bal kwijt. Lang ging het gelijk op, maar in de slotfase had DTS nog een sterke fase en liepen ze opeens heel snel uit. Dit zorgde voor een ietwat vertekende uitslag: 12-19.

Westergo 2

In tegenstelling tot het eerste had Westergo 2 heerlijk zomerweer te pakken. Zij trapten af tegen Mid-Fryslân 5. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het was een leuke wedstrijd, maar helaas kampte Westergo met een probleem wat vaker speelt: Scoren. Mid-Fryslân slaagde daar beter in, en ondanks de vele kansen die ze kregen, lukte het niet om het gat te dichten. Eindstand 8-10.

Westergo 3

Westergo 3 vertrok al vroeg naar Spannum. Door blessures en verplichtingen bij de jeugdteams was de selectie van het derde flink uitgedund. Gelukkig waren er een heleboel A’s bereid om het derde uit de brand te helpen. Was de opstelling even wennen of was het het natte gras? In de eerste helft kon Westergo niet echt uit de voeten. Er werd geschoten en er waren kansen, maar het lukte allemaal net niet. Spannum had er geen last van, en liep zonder moeite uit naar 9-1. Een warm kopje thee in de rust zorgde voor nieuwe energie bij Westergo en vol goede moed stapten ze het zonnige veld weer op. De achterstand was te groot om in te halen, maar de tweede helft was wel een wedstrijd. Het werd uiteindelijk 14-6. Doelpunten zijn niet bijgehouden, maar: Ruurd heeft gescoord, dan kan niet onvermeld blijven!

Westergo B1

Westergo B1 verloor met 7-6 tegen Harich B1.

Westergo C1

Westergo C1 verloor met 10-3 tegen WWC C1.

Westergo D1

De D1 speelde de eerste thuiswedstrijd tegen Drachten. De teams waren in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd en er werd om en om gescoord. Drachten speelde de hele wedstrijd goed rond en probeerde de aangeef neer te zetten, maar door goed voorverdedigen wist Westergo veel kansen te voorkomen. In de tweede helft wist Drachten vaak de pass van Westergo te onderscheppen en kregen de gasten meer tijd om aan te vallen. Gelukkig bleef de verdediging scherp en had Drachten ook wel wat pech met de afronding. Het werd 3-3. Doelpunten van Mare, Marlies (via de korf gespeeld door Sytske), een mooie doorloper van Femke en een balletje achter de korf van Jolijn. Helaas werd er 1 afgekeurd.

Westergo E1

De E1 kreeg het flink om de oren en verloor met 18-3 tegen Harich E2.

Westergo E3

Met een gloednieuw team startte de E3 tegen Oerterp E1. Het was een zeer geschikte tegenstander, omdat zij net als onze E’s ook nog jonge, beginnende spelers hadden. Westergo moest dan ook weer even wennen aan het aanvallen en verdedigen, waardoor het wat moeizaam ging. Ondanks zeer lange aanvallen en mooi rondspelen bleef het lastig om vrij te komen, maar inzet werd beloond: Anne Rinske scoorde de 1-1! Oerterp was echter iets beter in het vrijspelen en een scherpe dame rondde er nog 4 af, waarvan ook nog een eigen doelpunt 😊 Eindstand 2-4.

Westergo F1

F1 ging naar Oldeholtpade voor de wedstrijd tegen SCO. Westergo was scherp vanaf het begin en het stond al gauw 0-3. SCO kwam terug naar 2-3, maar Westergo bleef scoren en kon uitlopen naar 4-10. Het leek erop dat de winst eenvoudig mee naar Bolsward zou gaan, maar toen verslapte de verdediging iets en daar profiteerde SCO goed van. De thuisclub scoorde 4 op rij en toen was het 8-10. Gelukkig was Ruben scherp en zette de voorsprong weer op 3. Dat bleef de rest van de wedstrijd zo. Eindstand 10-13. Doelpunten van Jaydèn (2), Maud (3), Ruben (4) en Nora, die haar allereerste wedstrijd speelde, scoorde er ook 4!

SPONSOREN