Wedstrijdverslagen zaterdag 23 april

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 23 april

Afgelopen zaterdag werden de eerste veldwedstrijden weer gespeeld! Er stond een vrij stevige wind en de teams moesten weer wennen aan spelen in de buitenlucht, maar toch wisten meerdere teams een overwinning te boeken. De wedstrijden van Westergo 1 en 2 waren helaas afgelast.

Westergo 3

Het derde speelde thuis tegen NKC 2, een jong team met maar twee heren. Verdedigend had Westergo het goed onder controle en met het achterverdedigen was de bal vaak snel weer onderschept. Helaas waren de doelpunten erg schaars aan beide kanten door de toch wel felle wind en konden de Bolswarders niet verder uitlopen, terwijl ze duidelijk de betere ploeg waren. Ruststand 4-3.

Na de rust gingen de doelpunten weer om en om en bleef Westergo de overhand hebben. Scoren lukte echter nog steeds niet goed, waar het NKC een kwartier na rust opeens wél lukte; afstandsschoten van ver vlogen er opeens in en snel stond NKC twee punten voor. De geel-zwarten zetten daarop een tandje bij en wisten de score weer op gelijk te brengen, maar wederom wist NKC de korf te vinden en op voorsprong te komen. Eindstand: 10-11.

Midweek

Nu de veldcompetitie weer begonnen is, betekent dat voor Midweek dat zij ook weer los mogen! De eerste wedstrijd vond plaats in Spannum op echt gras, altijd even wennen. Spannum opende de score en breidde dit snel uit naar 3-0 totdat daar het eerste doelpunt kwam van Westergo. Spannum bleek wel de sterkere ploeg en maakte de voorsprong steeds groter met een mooie zonsondergang erbij. Na rust ging Spannum door met scoren, waar het Westergo niet goed lukte de korf te vinden. Eindstand: 12-3.

Westergo A1

De A1 speelde tegen Lemmer A1 en verloor met 5-10.

Westergo B1

De B1 ging verder met de veldcompetitie tegen SIOS B2 en moest weer erg wennen aan spelen op het veld. In de eerste fase van de wedstrijd werd daarom weinig gescoord. Na verloop van tijd wist Westergo, die de hele wedstrijd al de overhand had, de korf beter te vinden. Eindstand: 9-1.

Doelpunten: Syrk en Mare (3x), Stefan, Ymke en David (1x)

Westergo D1

De D1 speelde wederom tegen de Waterpoort, een club die ze vaak treffen. Ook voor de D1 waren de veldomstandigheden weer even anders dan ze gewend waren, maar ondanks dat viel het eerste doelpunt erg snel binnen. Tot aan de 3-2 bleef Waterpoort in de achtervolging, maar na de rust liet Westergo een goed spel zien en wisten ze de voorsprong groter te maken. Eindstand: 9-2.

Doelpunten: Rosanne en Livia (4x), Mats (1x)

Westergo E1

De E1 vertrok als enige uit Bolsward voor een uitwedstrijd tegen Heerenveen E3. Heerenveen verdedigde sterk en zorgde ervoor dat Westergo moeilijk kon gooien. Vrijspelen en tot goeie kansen komen was daardoor heel lastig en vaker dan 2x scoren zat er vandaag niet in. Finn uit de F1 speelde wel een goede eerste invalbeurt bij de E’s! Eindstand: 7-2.

Doelpunten: Jule en Jolijn.

 

SPONSOREN