Wedstrijdverslagen zaterdag 23 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 23 oktober

Westergo 1
Westergo 1 kreeg de koploper uit de poule op bezoek: Sporting West. Deze ploeg heeft tot nu toe nog geen punten verloren en weet ook met flinke scores het veld te verlaten. Genoeg reden voor Jorrit om zijn team goed op te scherpen.
Sporting West liet vanaf minuut één zien te vechten voor elke bal en te willen winnen. Die mentaliteit zorgde voor een snelle 0-4 voorsprong. Na vijf minuten scoorde Westergo het eerste doelpunt. Na de 2-5 van Harmjan kwam er hoop op een ommekeer, maar Westergo kon vandaag niet tippen aan het niveau van Sporting West. Ze kwamen niet in hun eigen spel door de sterke verdediging en waren in de verdediging vaak net een stap te laat. Sporting West liep uit en de teams gingen de rust in met een stand van 5-13.
Na de rust liep het sterk spelende Sporting West in rap tempo nog verder uit en stond het scorebord al snel op 5-19. Ze konden lang aanvallen door sterke rebounds, waardoor bijna elke aanval beloond werd met een doelpunt. In de tweede helft begonnen de aanvallen van Westergo ook iets beter te lopen, waardoor de score van de Bolswarders gelukkig nog wat opgekrikt kon worden. Eindstand: 10-28.

Komende zaterdag mag Westergo 1 het opnemen tegen ADOS 1.

Westergo 2
Westergo 2 kreeg ook de koploper van de poule op bezoek: CSL 4. CSL heeft nog geen enkele wedstrijd verloren en weet vaak met zeer ruime overwinning de wedstrijd te eindigen. Westergo moest zich daarom goed opscherpen en er vanaf het begin staan. In de beginfase ging dit erg goed, Westergo kon goed meekomen. Ze boden goed tegenstand, maar wisten hun eigen kansen niet altijd te benutten. Hierdoor kwam CSL toch op een 4-10 voorsprong en werd de rust ingeluid.
Na de rust liet CSL zien waarom ze op de eerste plek stonden en breidden ze de voorsprong uit naar 6-15. Het bleef een leuke wedstrijd om te spelen én te zien, maar Westergo wist wederom niet alle goed gecreëerde kansen te benutten. Toch wisten ze na rust nog zeven keer de korf te vinden. Het tweede verliest met 10-21 in deze sportieve wedstrijd tegen het net iets te hoog gegrepen CSL.

Komende zaterdag vertrekt het tweede naar Mid-Fryslân. Vorige keer werd van deze ploeg nipt gewonnen.

Westergo A1
Westergo A1 speelde een fanatieke wedstrijd tegen Joure A1, waarin het verdedigend goed stond. Aanvallend werden er veel kansen gecreëerd, maar hier kwamen net iets te weinig doelpunten uit. De A1 verliest nipt met 6-7. Doelpunten van Hinke (2x), Martijn, Anke, Luke en Karmen (1x).

 

 

SPONSOREN