Wedstrijdverslagen zaterdag 23 september

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 23 september

Ronde 3 is gespeeld! De meeste teams gingen op pad voor een uitwedstrijd onder een wisselvallige lucht. Lees hieronder hoe het is gegaan!

Westergo 1

Westergo 1 vertrok naar Wijckel voor een uitwedstrijd tegen DTG 1. Op een grasveld en hier en daar een buitje werd de wedstrijd ingefloten. DTG speelde erg fysiek onder een veel toelatende scheids, en trok Westergo mee in dit spel. De Bolswarders moesten daarnaast wennen aan de omstandigheden en de gladde bal, maar desondanks ging de score gelijk op en pakten ze zelfs de voorsprong. Voor rust was het DTG die de sterkere ploeg was en met een stand van 11-9 ging rusten.

Na rust was het DTG die de overhand had in het spel en Westergo niet lekker liet aanvallen. De scheids liet minder toe, maar desondanks was er een felle sfeer. Dit haalde Westergo uit het spel, waardoor DTG kon uitlopen naar een 17-14 eindstand.

Westergo A1

Afgelopen dinsdag stond de inhaalwedstrijd tegen Lemmer A1 op het programma. Er stonden 2 gedreven ploegen die graag beide de punten wilden pakken. Lemmer opende de score, daarna was het zoeken voor Westergo. De tegenstander zat was fel op de bal en verdedigde veelal de ballijn. Door geduldig en met vertrouwen door te spelen kon Emma van afstand aanleggen voor de gelijkmaker. Het nieuwe aanvalsvak had het wat lastig om kansen te creëren, maar door hard en via een inloopbal van Syrk stond toch de 2-1 op het scorebord. Na de 2-2 mocht Emma nogmaals aanleggen voor de de 3-2. De kleedkamers werden opgezocht met een 3-3 gelijke stand. Ook in de tweede helft bleef het aanvallend zoeken voor Westergo en waren de aanvallen kort. Daarentegen hield de verdediging stand en was het scoren voor Lemmer moeilijk. De doelpunten waren in de tweede helft sowieso schaars. Westergo wist een klein gaatje te slaan naar de 5-3 door een afstandschot van Hinke en een inloopbal van Emma die ze mooi afrondde met 1 hand. Lemmer wist nog iets dichterbij te komen tot 5-4 waardoor de wedstrijd in een spannende slotfase was beland. Westergo hield stand en zo konden de eerste punten voor de junioren genoteerd worden.

Westergo B1

Westergo B1 speelde zaterdag in Drachstercompagnie tegen het combinatie team van TFS/DOW/Wêz Handich B1. Wederom was dit een leuke wedstrijd om naar te kijken want beide ploegen deden niet onder voor elkaar. Helaas was TFS in een aantal opzichten toch wat scherper dan de Bolswarders deze zaterdagochtend. Ondanks dat Westergo meer kansen creëerden wilde de afronding lange tijd niet lukken, terwijl bij de thuisploeg dit juist andersom het geval was. Het gebrek aan afronding en een aantal schoonheidsfoutjes zorgden dan ook voor een eindstand van 7-1 voor TFS.

Westergo C1

C1 speelde thuis tegen Harich en begon flitsend aan de wedstrijd. De lange ballen, waar deze week op getraind was, werden uitstekend uitgevoerd en zorgden dan ook voor een 2-4 voorsprong in de rust. Ook verdedigend stond het prima, dus de enige taak was om in de tweede helft precies zo verder te gaan als we deden.

Harich kwam echter sterk uit de kleedkamers en was meer voorbereid op onze lange ballen, en in snel tempo stond het opeens 4-4, en even later zelfs 4-5. Westergo was een beetje overrompeld en speelde slordig. In de slotfase konden ze zich gelukkig herstellen en de 5-5 kwam na een aanval met vele kansen nog op tijd. Het lukte niet meer om de winst te pakken.

Eindstand 5-5.

Doelpunten van Martijn, Eline, Mare, Marlies en David.

Westergo D1

Westergo D1 heeft vandaag een wedstrijd tegen weststellingwerf D4 gespeeld. Dit was een leuke en spannende wedstrijd. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Het ging aardig gelijk op en in de rust was het 2-4. Na de rust ging het in de aanval echt super, in de verdediging hadden ze nog wel wat moeite om te verdedigen bij de inloopballetjes. Maar dit ging steeds beter. In de tweede helft vielen er wat meer in,

Met een eindstand van 6-6 waren we zeker tevreden, met doelpunten van Elsa 2 Marte 2, Jule 1 en Arne 1. eerste punt is binnen!!

Westergo E1

Westergo E1 ging naar SCO in Oldeholtpade. Uit de eerste aanval scoorde SCO meteen de 1-0. Dat was even schrikken! Kan gebeuren: de E’s gingen vol goede moed zelf in de aanval. Omdat SCO goed verdedigde was het belangrijk om goed vrij te lopen. Dat bleek vandaag een lastige opgave. SCO wist veel ballen te onderscheppen en snel over te schakelen naar de aanval. Daar kwamen ook goede kansen uit. In de rust was het 3-0. Na de rust was Westergo scherper in de verdediging. Door wat sneller te gooien, kwamen we dichter bij de korf en konden ook een paar keer schieten. Helaas kwam er geen doelpunt uit. In de laatste 10 minuten was SCO nog wel twee keer trefzeker. Het werd 5-0.

 

SPONSOREN