Wedstrijdverslagen zaterdag 24 september

• Wedstrijdverslagen zaterdag 24 september

Week 3 van de competitie is gespeeld! Meerdere teams wisten de winst te pakken op deze frisse, maar zonnige zaterdag. Lees hieronder hoe het ging!

Westergo 1

Afgelopen zaterdag mocht Westergo 1 het thuis opnemen tegen Olympia (T) 1. Beide teams stonden nog op 0 punten, dus een belangrijke pot om te winnen voor Westergo.
De wedstrijd begon opnieuw stroef voor Westergo. Veel plaatsingsfouten en misverstand zorgden ervoor dat Westergo niet aan scoren toe kwam. Olympia scoorde wel en kwam hierdoor eenvoudig op een voorsprong. Gedurende de eerste helft kwam Westergo steeds makkelijker tot schot, maar het leek alsof er een deksel op de korf zat.
De wedstrijd ging in de tweede helft op dezelfde manier voort als de eerste helft. Gelukkig kwam Westergo eindelijk tot scoren in de laatste 15 minuten. De toeschouwers konden een paar maar combinaties zien en er kwam weer hoop in het team. Helaas was het te laat om de winst naar zich toe de trekken. De eindstand werd 8-12.

Westergo 2

Het tweede kreeg Exakwa 3 op bezoek, een jonge en vitale ploeg die er continu goed bij was. Ze wisten redelijk makkelijk te scoren en kwamen op voorsprong, maar Westergo zette de achtervolging steeds weer in. Exakwa kwam op 4-8. Aan Westergo-zijde was het soms zoeken in de aanval en waren er vaak 1-schotsaanvallen, maar er werd veel strijd geleverd en langzaam maar zeker kwamen ze dichterbij. De rust werd ingeluid met een stand van 6-8. Na rust werd de inzet doorgezet en kwam het tweede op 8-9, de wedstrijd kon weer alle kanten opgaan. Helaas zorgde het reboundoverwicht bij de tegenpartij ervoor dat er veel herhaald kon worden en konden ze gestaag doorgaan met doelpunten maken. Het verschil kwam weer op 4 punten. Westergo bleef in de achtervolging, maar kon de achterstand niet kleiner maken dan 2 punten. In de laatste minuten was de rek eruit en zette Exakwa nogmaals aan, ze schoten zichzelf naar een gat van 5. Eindstand 11-16.

Westergo 3

Het derde sloot de thuiswedstrijden af met een wedstrijd tegen het bekende Spannum. In de eerste helft waren de doelpunten schaars, maar Spannum wist aan het langste eind te trekken. De teams gingen de rust in met een stand van 2-4. Na rust was Spannum wederom de betere ploeg en hadden ze een streak van drie doelpunten, waar Westergo aan de andere kant niet wist te scoren. In de laatste fase van de wedstrijd begonnen de doelpunten eindelijk te vallen en kroop Westergo dichterbij: met nog een aantal minuten op de klok stond het 6-7. Coach Jorrit gaf het goede voorbeeld en schoot ook de 7-7 erin, waarna de scheidsrechter het einde floot! Eindstand: 7-7.

Westergo A1

De A1 vertrok naar Lemmer en verloor met 8-3 van Lemmer A1.

Westergo B1

De B’s speelden tegen Wordt Kwiek B1 en wonnen met 3-6.

Westergo C1

Afgelopen donderdag speelde de C1 nog een wedstrijd tegen WWC C1. Aan het begin van de wedstrijd schoten we uit de startblokken! Binnen een mum van tijd stond westergo met 3-0 voor. We begonnen scherp aan de wedstrijd en WWC leek daar een beetje van overdonderd. Na de 3-0 ging de storm een beetje liggen en kwam WWC beter in hun spel. Dit resulteerde in de eerste helft nog tot de 3-3. Westergo ging uit eindelijk wel met een voorsprong de rust in. Een snelle aanval zorgde voor de 4-3. Na de rust waren de rollen omgedraaid. WWC was vele malen scherper dan dat wij waren. WWC kwam dan ook langszij en gingen vervolgens door met scoren. Aan het eind van de wedstrijd kregen we nog een strafworp mee waardoor de eindstand op 5-8 kwam.

Doelpunten: Livia 2x, Ytsen, Rosanne en Thirsa allemaal 1x

De C1 speelde vandaag zaterdag een wedstrijd tegen SCO. De eerste helft ging super goed. Eerst scoorde SCO een doelpunt maar al snel daarna scoorde Rosanne een mooi doelpunt. SCO kwam moeilijk vrij maar scoorde toch wel weer en gelijk daar achteraan scoorde Rosanne weer een doelpunt. Vlak voor het eind van de eerste helft scoorde SCO nog een keer. Na de rust scoorde SCO weer makkelijk een doelpunt en werd westergo een beetje moe. Hierdoor kon SCO nog 5 doelpunten scoren en was dat het eind van de wedstrijd. Eindstand 2-9 2x gescoord door Rosanne

Westergo D1

Een pittig potje voor de D1 tegen de nummer 1 van de competitie Mid-Fryslân. Westergo begon sterk met 0-1 van Sytske en 1-2 van Marlies. Daar schrok MF wel van. Daarna bleek Mid-Fryslân echt wel de betere partij en kwam de Westergo-aanval lastig tot aanvallen. Er werd wel als een baas verdedigd en daarmee werden veel tegendoelpunten voorkomen. Toch won MF met 12-2. Jammer van de einduitslag, maar D1 heeft gevochten voor wat ze waard waren!

Westergo E1

Westergo E1 speelde gisteravond al hun wedstrijd tegen Drachten. Waar het om 18:00 nog met bakken uit de hemel kwam, was het gelukkig droog toen het eerste fluitsignaal klonk. In de eerste helft liet Westergo goed korfbal zien, verdedigend hadden ze het aardig onder controle, aanvallend ging het eerst wat moeizamer. Toch wisten we de rust in te gaan met een 4-2 voorsprong, dit door 4 mooie doelpunten van Arne. De tweede helft had Drachten het vizier op scherp en begon Westergo met paniekkorfbal. Drachten maakte hier goed gebruik van en wist de kansen netjes af te ronden. Uiteindelijk kwam Drachten langs zij en wonnen ze met 4-7. 4 doelpunten door Arne.

Westergo E2

De E2 speelde tegen Kinea E2 en begon de wedstrijd moeizaam. We waren niet scherp op de verdediging en zagen onze eigen kansen nog niet zo goed. Kinea profiteerde en kwam snel en zuiver op 0-3. Jillian maakte de 1-3, maar Kinea bleef de kansen goed afmaken en kwam op 1-5. Het leek slecht af te lopen voor Westergo, maar opeens keerde het tij en kwamen we in razend tempo terug! De verdediging stond als een huis en er werd snel en goed gegooid, waar topscoorder Jule van profiteerde. Met nog 10 minuten op de klok stond het 5-6 en werd het nog erg spannend. Westergo zette het goede werk als team voort en scoorde nog 3x! Eindstand 8-6 winst na een 1-5 achterstand!

Doelpunten van Jule 6 en Jillian 2

Westergo F1

De jongste jeugd speelde op dinsdagavond een inhaalwedstrijd tegen Heerenveen F2. Het was een leuke en doelpuntrijke wedstrijd, maar Heerenveen ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Eindstand: 8-13.