Wedstrijdverslagen zaterdag 27 november

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 27 november

Westergo 1
Het eerste team hoefde na lange tijd niet meer over de afsluitdijk voor een uitwedstrijd en vertrok met tien man richting Oosterend voor hun eerste wedstrijd tegen Spannum 1. Een aantal weken terug werd tijdens een oefenwedstrijd nog gewonnen met 20-22. Tijdens de voorbespreking gaf Jorrit aan dat vandaag gewonnen moest worden, maar dat ze ook moesten genieten van waarschijnlijk de laatste wedstrijd die er de komende tijd zou zijn. Als gevolg van de nieuwe maatregelen kunnen wedstrijden en trainingen na 17:00 niet meer doorgaan, wat grote gevolgen zal hebben voor het wedstrijdkorfbal van de selectie.
De wedstrijd tegen Spannum was voor de supporters van Westergo live te volgen via een livestream, en het publiek kon zien dat Spannum scherp aan de wedstrijd begon en snel een 3-0 voorsprong op het bord zette. Westergo creëerde vele kansen, maar schoot niet zuiver door de grote verdedigende druk die Spannum gaf. Na 5 minuten herstelde Westergo zich en stond het weer 4-4, maar in rap stonden ze weer drie punten achter. Spannum had scherp schietende heren en verdedigde sterk, waar Westergo niet altijd goed mee om wist te gaan. Ze wisten de voorsprong van drie te behouden en deze na de rust zelfs te vergroten naar 5: 16-11 met nog 7 minuten te spelen. Wissels moesten voor een ommekeer zorgen. De spanning steeg toen Westergo kansen begon af te maken en de achterstand kon verkleinen naar twee punten. Een time-out van Jorrit moest het team opscherpen: hij had een gelijkspel voor ogen. Spannum hield echter het hoofd koel en scoorde de 17-14 en besliste hiermee de wedstrijd. In de laatste minuut werd het nog 17-15, maar de punten bleven helaas in Oosterend.

Westergo 2
Westergo 2 vertrok vol goede moed en bijna een complete ploeg naar Stiens voor hun eerste wedstrijd tegen CSL 5. Op het veld bleek CSL 4 een paar klassen beter dan de Bolswarders, dus ze waren benieuwd wat het vijfde team zou brengen. Er mocht dan wel geen publiek aanwezig zijn, maar via de livestream was alles goed te volgen! De wedstrijd begon gelijk op, beide ploegen wisten kansen goed te creëren en ook te benutten. Westergo was aan de betere hand en na tien minuten spelen verkondigde de commentator dan ook een voorsprong aan voor Westergo. Hierna kwam CSL wat meer op gang en speelden ze mooie kansen uit tot een doelpunt. Ruststand: 12-10. Na de rust  kwam CSL los en staakten de doelpunten bij Westergo. De achterstand werd steeds groter en Westergo wist de korf niet meer zo goed te vinden als tijdens de eerste helft.
Eindstand: 27-15.

Westergo 3
Westergo 3 nam het op tegen Harich 4 en begon met onder andere hoofdcoach Jorrit Ellens aan de wedstrijd. Westergo kwam snel op een voorsprong, maar Harich wist dit steeds weer gelijk te trekken. Na de 2-3 van Westergo wisten ze de voorsprong te vergroten naar 2-7 met doelpunten van onder andere Tjitske, Ype en Gerke. Na de rust wisselden beide ploegen elkaar af met scoren, maar wist Harich toch in de buurt te komen. Met nog 13 minuten op de klok stond het 9-11. Westergo hield het hoofd koel en bleef scoren. Eindstand: 11-14.
Doelpunten: Tjitske (4x), Ype (3x), Petra (2x) Stefan (2x), Jorrit, Gerke en Piter (1x)

Westergo A1
Westergo A1 mocht voor hun eerste zaalwedstrijd gelijk een flink end weg, in Oosterwolde namen ze het op tegen DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK A2. Ze wisten een 6-2 achterstand in de tweede helft en zelfs de laatste seconden nog om te buigen naar een 6-6 eindstand.
Doelpunten zijn onbekend.

Westergo B1
Westergo B mocht het wederom opnemen tegen It Fean/Boelenslaan B2. Het team was maar half compleet, maar dit had geen effect op de prestaties. De B1 wint hun eerste zaalwedstrijd met 6-9!
Doelpunten: Niels, Emma, Stefan, Martijn (2x) en Syrk (1x)

Westergo C1
Westergo C1 nam het in Gorredijk op tegen LDODK C2. De eerste helft speelden de Bolswarders goed en maakten ze het de tegenstanders erg moeilijk. Helaas wisten ze dit in de tweede helft niet door te zetten. Eindstand: 11-4.
Doelpunten: Ytsen (2x), Klaske en Ymke (1x)

Westergo D1
Westergo D1 vertrok naar Oldeholtpade voor hun eerste zaalwedstrijd tegen SCO. Een keurige wedstrijd werd beloond met een 5-8 overwinning, en dat zonder coaches!
Doelpunten onbekend.

Westergo E1
Ook Westergo E1 vertrok naar SCO. Het was een spannende wedstrijd en de teams gingen erg gelijk op, maar Westergo kon de gelijkmaker net niet scoren. De punten bleven bij SCO: Eindstand 4-3.
Doelpunten waren van Jule (2x) en Arne (1x)

 

 

SPONSOREN