Wedstrijdverslagen zaterdag 28 januari

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 28 januari

Westergo 1

Het eerste speelde een belangrijke wedstrijd tegen (gedeeld) koploper Waterpoort 1. Bij een overwinning zouden ze op de tweede plek in de competitie komen en zicht op het kampioenschap houden. Het beloofde daardoor een spannende avond te worden. Het grote publiek zag hoe Westergo de wedstrijd opende met de 1-0. Waterpoort was niet voor niks naar Bolsward gekomen en kwam op een 1-2 voorsprong. Bolsward kwam weer op gelijke stand, een tekenend beeld voor de eerste helft. De doelpunten gingen over en weer en de ploegen wisselden elkaar af in voorsprong. Er werd met een 8-8 stand gerust.
Na rust had Westergo een sterke fase, in slechts een paar minuten tijd kwamen ze op 13-9 voorsprong. Helaas konden ze de voorsprong niet behouden en in hetzelfde tempo kwam Waterpoort weer terug naar 13-13. Westergo zette er vervolgens een tandje bij en kwam op 15-13. Het publiek zag hoe de spanning steeg en de coach van Waterpoort wilde zijn team met een time-out weer op scherp zetten. Dit mocht baten, want snel stond het weer 16-16. Beide ploegen bleven zuiver en met nog twee minuten kwam de stand op 19-19 te staan. De ploeg uit Bolsward zette door en met twee belangrijke goals was de overwinning nabij. Waterpoort scoorde de 21-20, maar de 22-20 zette de wedstrijd op slot. Eindstand 22-20.

Westergo 2

Westergo 2 speelde tegen de Waterpoort 2, een ploeg die nog heeft weten te winnen. Westergo heeft vorige week wel gewonnen tegen Udiros en wilde deze lijn graag doortrekken. De teams waren redelijk gelijk aan elkaar tijdens de beginfase, er werd om en om gescoord en de Waterpoort wist op voorsprong te komen. Westergo ging echter een hele goede wedstrijd tegemoet en begon de aanvallen steeds gevarieerder te maken en ook af te ronden. Met name door een overwicht in de rebound konden veel tweede kansen genomen worden. De achterstand werd een voorsprong en de doelpunten vlogen erin. Waterpoort wist dat het een verloren wedstrijd was, waardoor de energie zakte en Westergo veel tot balbezit kon komen. Nog een aantal mooie doelpunten in de slotfase leidden tot een 19-11 overwinning!

Westergo 3

Het derde speelde een spannende wedstrijd tegen WWC. Na een gelijk opgaande fase wist Westergo uit te lopen naar 6-10, maar een opgescherpt WWC kwam weer op gelijke stand. In de laatste fase van de wedstrijd trok WWC aan het langste eind. Eindstand 14-13.

Westergo A1

Na de F1 en E2 waren de junioren de derde ploeg die mochten aantreden tegen de Waterpoort afgelopen zaterdag. Waar de F&E er een spannende pot van maakten, was daar bij de A1 geen sprake van. Waar Waterpoort de score opende, was het Westergo die de kansen kreeg en de ballen er goed ingooide.

Er werd gevarieerd gespeeld, mooie aanvallen opgezet en zeer strak verdedigd. Dit resulteerde al in een 8-1 ruststand. In de tweede helft was er hetzelfde beeld, met als enige verschil dat we wat meer moeite hadden om de korf te vinden. Eindstand 13-2, doelpunten van Emma (4), Hinke (3), Syrk (2), Luke, Stefan, David & Janieke.

Westergo B1

Westergo B1 speelde tegen LDODK B2 en verloop nipt. Eindstand 5-6.

 Westergo C1

De C1 speelde zaterdag tegen Pallas C2. Dit team was ook een eerste jaar C en we hoopten op een leuke wedstrijd. de C’s begonnen snel met scoren en we kwamen al snel 2-0 voor. Pallas scoorde helaas ook een doelpunt waardoor de score op 2-1 kwam. Dit vond westergo niet goed en ze liepen super goed vrij en konden heel goed de korf vinden waardoor de score al snel uitliep naar 10-1 in de rust. in de tweede helft begonnen we weer goed en kwamen we op 12-1. Westergo werd een beetje moe en er kwamen heel snel achter elkaar 4 doelpunten voor de tegenstander. Westergo scoorde niet meer en de eindstand was 12-5. Ytsen 6x Thirsa 3x Rosanne 2x en Livia 1x.

Westergo E2

De E2 kreeg Waterpoort E3 op bezoek. Ze hadden de opdracht gekregen om dit keer scherp te beginnen, maar een sterk verdedigende Waterpoort gooide 2 ballen omhoog: 0-2. Gelukkig herpakten we ons en kwamen we terug tot 2-2 na mooie goals van Elsa. Na rust werd het een leuke, maar wel slordige wedstrijd om te zien: Westergo onderschepte vele ballen, maar helaas kwamen ook vele ballen vandaag niet goed aan. Ondanks dat kwamen we op een 3-2 voorsprong. Waterpoort verdedigde echter heel strak, ondanks onze lange aanvallen stonden ze er keer op keer weer bij. Het scoren lukte daardoor lastig, en Waterpoort zette er een tandje bij. Het waren nu de Snekers die vele ballen onderschepten en ook tot scoren kwamen. Eindstand 3-5.

Westergo F1

De F1 heeft dit weekend net verloren van Waterpoort. Ze stonden de eerste tien minuten met 3-1 voor, maar na de eerste time-out had Waterpoort het licht gezien en ging de ene na de andere erin. In de begin van de tweede helft kwamen we redelijk terug en stond het zelf een tijdje gelijk. Het was tot het laatste moment spannend, maar uiteindelijk heeft Waterpoort toch gewonnen met 9-11. Jaydèn 5, Anne-Rinske 3 en Ruben 1 doelpunt. Jake en Jaydèn hebben beide nog één strafworp gescoord.

 

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Maak kans op €449 met ‘Schijt je Rijk’
18 april 2024

Wedstrijdverslagen 6 april
12 april 2024

Wedstrijdverslagen 16 maart
22 maart 2024

Wedstrijdverslagen 9 maart
14 maart 2024

Wedstrijdverslagen 24 februari
28 februari 2024

SPONSOREN