Wedstrijdverslagen zaterdag 28 mei

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 28 mei

Westergo 1

Na een onsuccesvolle start van de competitie voor Westergo 1, ging het team met frisse moed naar Diemen. De vorige wedstrijd tegen DKV Victoria 1 eindigde in een gelijkspel.

De wedstrijd begon met een doelpunt van de thuisploeg. Maar Westergo zat niet stil en maakte het een na het andere doelpunt. De ballen die er de vorige wedstrijden njet in gingen, gingen er nu eindelijk wel in. Waar de doelpunten wel vielen voor Westergo, vielen ze niet voor DKV Victoria. Hierdoor kwam Westergo op een comfortabele voorsprong van 3-10 net voor rust.

In de tweede helft ging het moeizamer voor de Bolswarders, waar de thuisploeg juist extra hard begon te werken. DKV Victoria kwam dichter bij, onder andere door een aantal strafworpen. Op twee belangrijke momenten scoorde Harmjan Tienstra, waardoor DKV Victoria niet dichtbij genoeg kon komen. Westergo 1 heeft de winstpunten mee naar Bolsward genomen met een eindstand van 11-14.

Westergo 2

Het tweede van Westergo vertrok afgelopen zaterdag richting Opeinde. Hier stond de wedstrijd tegen het tweede team van de Pein op de planning. Vorig jaar op het veld werd er van dit team verloren en daarom was het team er nu op gebrand om zoveel mogelijk weerstand te bieden en een verdedigend goede pot neer te zetten. In de eerste helft kon Westergo de afspraken verdedigend nakomen en werd er goed verdedigd. De aanval daarentegen was slecht. De doelpunten vielen niet en er was veel balverlies. In de rust werd dit tegen elkaar uitgesproken en het moest beter. Het stond nog maar 6-3 in het voordeel van de Pein en dus was alles nog mogelijk. Westergo kwam als sterkst de kleedkamers uit en wist direct te scoren. Gedurende de tweede helft ging het gelijk op tussen de teams. Westergo wist op gelijke hoogte te komen maar de Pein kwam op 10 minuten voor het eind weer op voorsprong: 11-10. Na op en neer veel kansen in de laatste 10 minuten wilde het doelpunt niet vallen. Met een time out met nog 2 minuten op de klok had Westergo het plan gemaakt: voorsnijden vanaf de korf en inlopen. Helaas viel het doelpunt niet meer en wist de Pein nipt te winnen. Eindstand 11-10.

Westergo 3

Westergo 3 had dit weekend een thuis wedstrijd tegen CSL 5. Voor de wedstrijd was het even zoeken naar een compleet team wat uiteindelijk gelukt is. Om 17.00 begon de wedstrijd. Westergo begon met een nieuwe opstelling en het team moest erg aan elkaar wennen. Dit resulteerde in weinig Na de rust bleef scoren lastig. Af en toe vielen er wat doelpunten voor Westergo, maar de tegenstanders waren de hele wedstrijd de sterkere ploeg.  In de laatste 15 minuten scoorde Westergo nog wat doelpunten, maar dit was niet genoeg om het grote gat te dichten. Eindstand: 9-19

Westergo A1

Westergo A1 speelde in Gorredijk tegen LDODK en verloor met 12-7.

Westergo B1

De B1 speelde hun return tegen SCO/Leonidas, waarbij ze de thuiswedstrijd met een winst konden afsluiten. Deze zaterdag speelde SCO echter een hele goede wedstrijd, en ondanks het goede spel van Westergo maakten ze weinig kans tegen de ijzersterke ploeg. Eindstand: 14-7.

Westergo C1

Ook de C1 vertrok naar SCO/Leonidas en speelde tegen de C3. Bolsward speelde sterk en wist de winst te pakken. Eindstand: 4-7.

Westergo D1

Na een prachtige overwinning op Mid Fryslan vorig weekend, namen we het afgelopen weekend weer op tegen hetzelfde team. Waar wij vorige week de sterkere partij waren, was dat dit weekend Mid Fryslan. Westergo kwam er dit keer niet aan te pas. Waar het met rust 1-3 stond en waar we nog kansen roken, sloeg Mid Fryslan na de rust snel een gaatje. Uitslag uiteindelijk 3-7. Doelpunten 2x Mats 1x Livia

Westergo D2

De D2 speelde thuis tegen Donkerbroek/DIO/ODIS/VZK D1, een team wat duidelijk sterker was. Met een strakke verdediging hielden ze Westergo op 0 wonnen ze met 0-6.

Westergo E1

Na de uitwedstrijd tegen Lemmer E1, was nu de thuiswedstrijd aan de beurt en de spelers van Westergo E1 hadden er zin in! Dat was te merken in de wedstrijd; de bal werd snel en makkelijk rond gespeeld, Westergo was fel en had veel balbezit en kansen werden afgerond. In de rust stond het 5-0. In de tweede helft bood Lemmer iets meer tegenstand door de bal er wat vaker tussen uit te pakken, maar kwam niet tot scoren. Eindstand: 8-0! Doelpunten van Arne 3, Femke 2, Jolijn, Marte en Jule 1.

Westergo E2

Elke week speelt E2 beter en deze week was het eindelijk zover dat ze de overwinning in de wacht wisten te slepen! In een hele spannende wedstrijd tegen Mid-Fryslân wist Jillian als eerste de korf te raken en Westergo op voorsprong te brengen. Hierna scoorden Westergo en Mid-Fryslân om en om, waardoor het tot in de laatste minuten spannend bleef. Na 3 doelpunten van Elsa stond het 4-3. Toen Jillian er vervolgend 5-3 van maakte, was de winst binnen! De vreugde was groot bij het publiek en de spelers! Een dik verdiende overwinning.

Bij de strafworpen werd het 1-1, door een doelpunt van Sem.

Westergo F1

De jongste jeugd speelde tegen LDODK F1 en wist in het begin goed bij te blijven. LDODK kwam op voorsprong en de supersub mocht worden ingezet, welke later zelfs weer terug naar de bank mocht. LDODK kwam daarna op stoom en wist vele kansen af te maken, waardoor ze gemakkelijk uitliepen. Het scoren stokte aan de kant van Westergo. Eindstand: 4-15.

 

 

SPONSOREN