Wedstrijdverslagen zaterdag 29 januari

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 29 januari

Eindelijk mochten de teams weer los! Na weken stilzitten werd er weer fanatiek gekorfbald bij kv Westergo. Een aantal wedstrijden werden helaas afgelast vanwege een tekort aan spelers.

Westergo 1

Het eerste vertrok met een samengesteld team naar Leeuwarden voor een oefenwedstrijd tegen Pallas 1. Komende zaterdag begint pas de hernieuwde competitie, dus kon er afgelopen week nog even geoefend worden. Het werd een leuke, doelpuntrijke pot waarin het tot na rust gelijk op ging. Na rust speelde de verminderde conditie bij Westergo een rol en wist Pallas uit te lopen. Eindstand: 25-20.

Westergo 3

Het derde speelde een thuiswedstrijd tegen Udiros/SCO 5, mét publiek!
De eerste helft ging gelijk op waarbij over veel verschillende schrijven gescoord werd aan Westergo-zijde, maar Udiros wist goed mee te komen. Na een kwartier wist de thuisploeg afstand te nemen en gingen ze de rust in het 4 punten voorsprong: 8-4.
Tijdens rust werd de tegenstander duidelijk opgescherpt, want ze wisten vlot terug te komen naar 10-9 op het moment dat het bij Westergo even stokte. Het werd een kwartier voor tijd nog erg spannend, het werd 11-11 en 12-12 gelijk. Gelukkig pakte het derde de draad weer op en wisten ze vlot drie keer te korf te vinden, waar het Udiros niet meer lukte. Eindstand: 15-12.

Doelpunten: Tjitske, Jorrit (4x), Ype (3x), Petra (2x), Ben, Claudia (1x)

Westergo A1

Westergo A1 speelde een thuiswedstrijd tegen Joure A1, maar wist de eerste wedstrijd niet met winst af te sluiten. Joure was te sterk en won met 4-14.

Doelpunten: Hinke (2x), Anke en Janieke (1x)

Westergo B1

De B1 heeft zaterdag gespeeld tegen Drachten. Een hele leuke, spannende eerste helft waarbij ze de rust in gingen met 5-5. Na de rust draaide het veel minder waardoor Drachten voorkwam naar 7-5. Door goed terug te knokken werd het nog 7-6. Wel heel veel kansen op het laatst nog voor Westergo, maar de bal ging helaas niet meer door de korf. Eindstand 7-6 voor Drachten.

Doelpunten gemaakt door Syrk (2x), Stefan (2x), Mare en Niels.

Westergo D2

De D2 speelde uit tegen Harich. Sietske maakte haar eerste doelpunt en bracht haar team op voorsprong! Daarna speelden beide teams goed, maar werden er weinig doelpunten gemaakt. In de tweede helft hebben Rosanne en Marlies een doelpunt gemaakt. Harich maakte daarna vrij snel 1-3 en bij het einde van de wedstrijd tijdens het fluitsignaal 2-3, maar Westergo wint met 2-3!
De vreugde was groot bij het team, want het was lang geleden dat ze hebben gewonnen. Mooi begin van de competitie!

Doelpunten van Sietske, Rosanne en Marlies

Westergo E1

De E1 speelde tegen Mid-Fryslân E5. Er werd goed overgespeeld en afgevangen. Er werd zelfs af en toe een doorloopbal genomen! Eindstand 1-4.
Doelpunten Arne (3x) en Jule (1x).

Westergo E2

Westergo E2 speelde tegen een sterk SIOS en wist één keer de korf te vinden. Ze verloren met 1-20.
Het doelpunt is gemaakt door Elsa.

 

SPONSOREN