Wedstrijdverslagen zaterdag 3 december

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 3 december

Westergo 1

De selectie vertrok naar Oldeberkoop voor wedstrijden tegen Lintjo 1 en 2. Na de wedstrijd van het tweede schoot Westergo 1 uit de startblokken, loepzuiver kwamen ze op een 1-5 voorsprong. Lintjo had hier geen antwoord op en wilde met een time-out het roer omgooien. Dit wilde nog niet slagen, Lintjo scoorde weinig en bovendien werd elk tegendoelpunt door ons beantwoord met ook een doelpunt. Het gat bleef daardoor lang op 4. Met een stand van 6-10 werd er gerust.

In de rust is Lintjo duidelijk opgescherpt, met een run van drie doelpunten stond het 9-10 en was de wedstrijd weer terug. Er werd fysiek gespeeld door de ploeg uit Oldeberkoop, waardoor er regelmatig spelers van Westergo op de grond lagen. De scheidsrechter liet veel toe en zag hoe Westergo moeite had met de verdedigende rebounds van Lintjo. Hierdoor waren er veel éénschotsaanvallen en konden ze moeilijk scoren. Met nog 10 minuten te spelen bleef de score op en neer gaan en kort daarna kwam Lintjo zelfs op hun eerste voorsprong, 15-14. Het zuivere spel was bij de Bolswarders helemaal weg en met een blessure van Ria in de laatste 5 minuten leek het niet goed te komen. De laatste minuten waren ontzettend spannend, er moest gescoord worden. Gelukkig lukte dit, met nog minder dan een minuut te spelen werd de 15-15 gemaakt. Het leek een gelijk spel te worden, maar door onhandig verdedigen profiteerde een heer van Lintjo en wist hij de 16-15 te maken. Gelijk daarna floot de scheidsrechter af en ging Lintjo er met de winst vandoor. Eindstand 16-15.

Westergo 2

Het tweede ging van start tegen Lintjo 2 en speelde een goede eerste helft. Ze gingen gelijk op met de tegenstander en zette goede aanvallen neer. In de tweede helft raakte Westergo uit deze flow en werd er lange tijd niet gescoord door de Bolswarders. Lintjo kon daardoor uitlopen, waar Westergo  geen antwoord op had. Eindstand 14-8.

Westergo 3

Westergo 3 speelde een goede wedstrijd tegen LDODK 5, maar was net niet sterk genoeg voor de ploeg uit Gorredijk. Na een gelijk opgaande eerste helft trok LDODK in de tweede helft aan het langste eind. Eindstand 16-11.

Westergo B1

Westergo B1 heeft de eerste zaal wedstrijd helaas verloren van DTG B1. Een moeilijke pot waarin DTG het vooral van hun snelheid moest hebben. Ondanks de prima opgezette aanvallen had westergo geen antwoord op het spel van DTG. Uitslag: 12-5

Westergo D1

D1 ging op bezoek bij Harich. Als snel bleek dat Harich net wat beter was dan Westergo. Harich speelde snel rond en was fel op de bal. In de rust was het al 8-1. De tweede helft leek op de eerste helft. Zelfs de score was gelijk. Hoewel D1 veel strijd leverde, kwamen ze deze keer niet verder dan 16-2. Doelpunten van Eline en Sanne.

Westergo E1

Westergo E1 speelde tegen SIOS in Wolvega. Vorige week speelden we mooi rond de korf en daar kwamen goede kansen uit, dus de opdracht was om dit ‘gewoon’ weer zo te doen. Dit bleek lastig te gaan, de tegenstander zat er wat meer op waardoor gooien lastiger was. Maar er waren mooi kansen en Mara maakte al snel de 0-1. Met nog 2 doelpunten gingen we met 1-3 de rust in. Na de rust bleef het spel rommelig, maar ontstonden er steeds ook weer mooie kansen. Zoals een prachtige inloopbal uit de ruimte van Marte. Met snel overspelen kwamen ook Jule en Arne nog tot scoren, wat resulteerde in een 6-3 eindstand! Doelpunten Marte en Arne 2 en Mara en Jule beide 1.

Westergo E2

De E2 vertrok vroeg in de ochtend richting Oerterp voor de eerste zaalwedstrijd tegen Oerterp E1. Het was een hele tijd geleden dat we wedstrijden hadden gespeeld, dus het was weer even wennen. Wel schoten we uit de startblokken door een loepzuivere Elsa vandaag en stond het snel 1-6. Het was wel een beetje wakker worden op deze vroege ochtend, de E2 was niet fel en niet snel op de benen. Oerterp kon daarom terugkomen naar 5-7. Na de 5-8 leek de winst veilig te zijn, maar twee snelle doelpunten (en een eigen doelpunt) was het toch heel spannend op het laatst. Gelukkig hielden we het hoofd koel en wisten we na een paar goede onderscheppingen toch de winst naar ons toe te trekken. Eindstand 7-10!

Doelpunten van Elsa 7x, Stijn 2x en Finn 1x.

Westergo F1

Tegen Lintjo ging F1 meteen fel van start. Met snel spel, scherpte in de afronding en een doelpunt in de laatste seconde voor de fluit was het al de 1-5 in de eerste 10 minuten. Dat schudde Lintjo wakker. Het spel golfde heen en weer. Westergo had nog steeds prima kansen, maar er leek wel een plank over de korf te liggen. Lintjo was efficiënter en kroop dichterbij. Het was 4-5 in de rust. Coach Oscar wist in de rust de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en dat resulteerde al snel in een vergrote voorsprong: 4-7. Lintjo bleef ook goed aanvallen, maar had minder geluk. Westergo bleef sterk met de lange ballen en wist goed te rebounden. Het leverde na vier keer tien minuten een welverdiende 8-12 overwinning op. Doelpunten van Jaydèn 8, Maud 2, Anne Rinske en Esther allebei 1.

SPONSOREN