Wedstrijdverslagen zaterdag 30 oktober

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 30 oktober

Westergo 1
Westergo 1 ging op pad naar Hoorn voor de tweede wedstrijd tegen ADOS 1. De vorige wedstrijd werd keurig gewonnen met 17-15 en het was noodzaak om weer de overwinning te boeken.
Onder slechte weersomstandigheden met harde wind, regen en koude temperaturen maakte Jorrit duidelijk dat er vandaag gewonnen moest worden. Het team was wederom niet compleet: Invallers Tsjalling en Amarins startten in de basis voor Tom en Kim.
De Bolswarders gingen voortvarend van start en de 0-1 stond snel op het scorebord, maar ADOS had scherpe schutters en kwam op een 4-1 voorsprong. Westergo had moeite met de weersomstandigheden en was zoekende in de aanvallen, maar wist toch terug te komen naar 5-3. Telkens als Westergo het verschil kleiner maakte wist ADOS de voorsprong weer te vergroten en liepen de Bolswarders achter de feiten aan. De rust werd ingeluid met een stand van 8-4.
Na de rust scoorden de partijen om en om, waardoor de voorsprong van ADOS op 4 punten bleef. De aanvallen van Westergo begonnen wat beter te lopen, maar het team uit Hoorn bleef meescoren en konden de voorsprong behouden. Eindstand 15-10.

Westergo 2
Westergo 2 vertrok naar Grou voor hun tweede wedstrijd tegen Mid-Fryslân 5. Na een aantal pittige wedstrijden was het team gebrand om vandaag de punten mee te nemen naar Bolsward. De Bolswarders begonnen de wedstrijd fel en speelden goede en lange aanvallen. Binnen 10 minuten liet het scorebord een stand van 0-5 zien. De scheidsrechter was erg scherp en floot de eerste helft voor heel veel vrije ballen en strafworpen, wat Westergo vooral in het voordeel was. Onder andere door sterke damescombinaties en lange aanvallen in beide vakken werd de score uitgebreid tot 3-8.
Na de rust vielen de vele gecreëerde kansen niet meer zoals in de eerste helft en werd er lange tijd niet gescoord door de Bolswarders. Mid-Fryslân had hier ook moeite mee, maar wist terug te komen naar een stand van 5-8 en later 6-9 met nog tien minuten te spelen. Westergo voelde de hete adem in de nek, de kansen vielen niet en uit eerdere wedstrijden bleek dat de tegenstanders op zulke momenten vaak op gelijke stand konden komen. Gelukkig herpakte de ploeg zich en wisten ze nog twee keer een goal te maken. Na een aantal weken boekte het team een overwinning na een sterke wedstrijd! Eindstand 6-11.
Na de eerste helft van de competitie staat Westergo 2 op een gedeelde vijfde plek.

Westergo 3
Westergo 3 vertrok naar Leeuwarden voor hun tweede wedstrijd tegen Pallas. Ondanks dat ze al zeker waren van hun kampioenschap wilden ze ook dit keer weer de punten mee naar huis nemen. De slechte weersomstandigheden zorgden ervoor dat de doelpunten schaars waren. Westergo verdedigde wel erg sterk, wat resulteerde in een 4-0 voorsprong en tevens de ruststand.
Na de rust wist Westergo het aantal doelpunten te verdubbelen door onder andere invallers Roan en Nova en kon Pallas de nul van het scorebord afhalen. Eindstand: 2-8.

Midweek
Het midweekteam vertrok op woensdagavond naar Haskerdijken voor hun laatste wedstrijd van dit veldseizoen tegen SIM MW1. De tegenpartij ging fanatiek van start en kwam op een 6-1 voorsprong. Westergo kwam wat later op gang en wist terug te komen naar 6-3. SIM bleef scoren en vergrootte de voorsprong weer naar 6. Westergo wist nog één keer terug te komen tot 4 verschil, maar de ploeg uit Haskerdijken was vandaag te sterk. Eindstand 11-5.
Westergo is met deze uitslag tweede geworden in het klassement, keurig gedaan!

SPONSOREN