Wedstrijdverslagen zaterdag 30 september

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 30 september

Deze zaterdag speelden de meeste teams een thuiswedstrijd met gezellig veel mensen langs de lijn. Tijdens deze ‘Week van de Scheidsrechters’ gaven alle teams van Westergo een presentje aan de scheidsrechter. Lees hieronder of de punten in Bolsward zijn gehouden!

Westergo 1

Westergo 1 kreeg de koploper Harich op bezoek. Na een nipt verlies in de uitwedstrijd (12-11) moest er toch wat mogelijk zijn op eigen veld. In een hoog tempo begonnen beide teams aan de wedstrijd en ook aan beide kanten werden mooie kansen gecreëerd, maar het was Harich die ze beter afrondde en op een 2-7 voorsprong kwam. Er werden soms vraagtekens bij beslissingen van de scheids gezet, waardoor beide aanvoerders even een onderonsje met de scheidsrechter hadden. Helaas betekende dit niet de ommekeer in de achterstand, want Harich bleef scherper in de afronding. Een twijfelachtige strafworp zorgde voor een 5-10 tussenstand in de rust. Westergo slaagde er ook na rust niet in de kansen af te ronden en werd slordiger, maar na de 7-13 was het aan de Bolswarders. Na de 8-13, en even later de 11-14 was het misschien nog mogelijk en een verhitte slotfase ging van start. Helaas wilde het de laatste minuten niet lukken om dichterbij te komen. Het was Harich die de wedstrijd in het slot gooide met de 12-15. Eindstand 13-15.

Westergo midweek
Het midweekteam speelde tegen Mid-Fryslân MW1 en verloor met 15-12.

Westergo A1

A1 mocht aantreden voor de return tegen Pallas A1. Waar de eerste wedstrijd net werd verloren met 11-9 was nu zaak om de punten in Bolsward te houden. Westergo opende vrij vlot de score door een mooie inloopbal die met 1 hand werd afgerond door Syrk. Het vak werkte hard, maar de doelpunten waren aan beide kanten schaars. De eerste helft werd afgesloten met 2-0 voorsprong doordat Emma nog een strafworp benutte. In de rust werd er gehamerd op het voorverdedigen en het behouden van de concentratie. De afronding moest echter beter. In de tweede helft kwam Westergo op een 3-0 voorsprong door een inloopbal van David. Het was ook voor Pallas was het afronden een lastige taak deze zaterdag. Na de 3-1 werd was het vakwissel. Westergo stond redelijk te verdediging en dat was maar goed ook. Beide vakken zouden namelijk niet meer wisselen. Pallas maakte er nog wel 3-2 van, maar dat was ook meteen de eindstand. Een doelpunt arme wedstrijd, maar de punten konden in Bolsward blijven!

Westergo B1

Westergo B1 speelde zaterdag thuis tegen MN en W B1 en verloor met een magere uitslag, 3-1.

Westergo C1

C1 vertrok naar Oldeberkoop voor de return tegen Lintjo C1. Na de eerste wedstrijd tegen hun en 1-7 verlies wilden we vandaag laten zien dat we onszelf verbeterd hadden. Helaas was Lintjo vanaf minuut 1 de sterkere partij en haalde ons hele spel eruit door er constant dicht op te zitten. Sytske liep keurig uit de rug weg en scoorde de 1-0, maar daarna was het aan Lintjo om over meerdere schijven uit te lopen. Westergo bleef doorgaan tot het einde en liet mooie dingen zien, maar het lukte niet om een eindstand van 10-2 te voorkomen.

Doelpunten van Mare en Sytske.

Westergo D1

De D1 mocht vandaag thuis tegen Harich D1 spelen. Na eerst een paar minuten aftasten van beide kanten opende Harich de score. Westergo had veel onderscheppingen en balbezit. Doordat de verdediging verkeerd opgesteld stond, had Harich tot 2x toe mooie kansen bij de korf, waardoor het al snel 0-3 stond. Gelukkig had Westergo daar een antwoord op door voor rust 2 doelpunten te maken, 2-4. De teams waren aan elkaar gewaagd, de tweede helft had Westergo veel kansen, helaas vielen ze net niet in de korf. Na de 2-5, begon Westergo weer mee te doen, een minuut later maakten we de 3-5, daarna nog de 4-5 en zag Westergo kansen! Na vele schoten, viel 2 minuten voor het einde de 5-5! Een spannende wedstrijd!

Doelpunten: Elsa 2, Jolijn, Marte en Arne 1.

Westergo E1

De E1 ging naar Harich voor de return tegen Harich E2. De thuiswedstrijd werd dik gewonnen, maar het was al snel duidelijk dat Harich dat niet weer zou laten gebeuren. Westergo moest hard werken om vrij te komen. Na een goede actie was Imme ineens vrij en opende de score. In de eerste helft bleef het daar bij. De tweede helft was Westergo wat sneller aan de bal. Meteen na het onderscheppen werd de aanval opgezocht. Harich deed dat ook, maar beide ploegen wisten nog niet te scoren. Toen Imme na een mooie lange bal toch de 0-2 maakte, leefde de E1 op. De aanvallen werden steeds langer door goed afvangwerk en snellere passes. Harich kreeg ook nog mooie kansen, maar had pech bij de afronding. Westergo had daarbij meer geluk en kwam op 0-4. In de laatste 10 minuten scoorde Harich de 1-4, maar een prachtige doorloopbal van Esther, aangegeven door Imme, zette de eindstand op 1-5. Op het scherm een eenvoudige overwinning, maar er moest door het hele team hard voor gewerkt worden. Doelpunten van Imme (2) en Esther (3).

SPONSOREN